Yak 55 Rc-Factory

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
krwell

Re: Yak 55 Rc-Factory

#196 Příspěvek od krwell »

Rád bych se zeptal, co bych měl použít za přijímač ? Mám Spektrum DX6i. Předpokládám, že víc jak 4 kanály používat nebudu a teď jestli mám zainvestovat do nějakýho micro přijímače a nebo obyčejnej 4 kanál. Na Cessně i na Radianovi používám http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Port_.html , ale nevim, jestli neni zbytečně velkej na tohle letadlo
bub60

#197 Příspěvek od bub60 »

krwell píše:Rád bych se zeptal, co bych měl použít za přijímač ? Mám Spektrum DX6i. Předpokládám, že víc jak 4 kanály používat nebudu a teď jestli mám zainvestovat do nějakýho micro přijímače a nebo obyčejnej 4 kanál. Na Cessně i na Radianovi používám http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Port_.html , ale nevim, jestli neni zbytečně velkej na tohle letadlo

Nejlepší by bylo 5 kanálů (motor, směrovka, výškovka, a na každé křidélko 1 servo)
A letadlo uvidíš tak max na 300-400 m. Váhově je ten Orange v pořádku
krwell

#198 Příspěvek od krwell »

tak to jsem rád, že je v pořádku. Koukal jsem u Pecky a tam měli nějakej micro za asi 1500, tak to mi přijde trochu zbytečný
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od pikus 1 »

Otázka je jak moc chceš šetřit na hmotnosti.
Ono je to tady 5,6 g tady něco.... a jseš o 20-30 g lehčí..
"Orange" používám také, ale tady mám AR6110 pávě z důvodu nižší hmotnosti :wink: Je pravda že jsi hned o " litr" lehčí, ale ono to tak u našeho koníčku už bývá... :D
Ted mě napadlo, vyloupni z case a jen ho zasmršti a jsi o cca 6- 7 lehčí. :wink:
Naposledy upravil(a) pikus 1 dne stř 29.02.2012 13:08, celkem upraveno 1 x.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
krwell

#200 Příspěvek od krwell »

No uvidím, zkusim tam dát zatím ten Orange a uvidím jak to půjde, popřípadně tam koupim ten micro. Nevim jestli budu nějak řešit hmotnost, přece jenom jsem ještě začátečník. Děkuju
bub60

#201 Příspěvek od bub60 »

krwell píše:No uvidím, zkusim tam dát zatím ten Orange a uvidím jak to půjde, popřípadně tam koupim ten micro. Nevim jestli budu nějak řešit hmotnost, přece jenom jsem ještě začátečník. Děkuju

A je ten micro aspon 5 kanál?
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od pikus 1 »

Ještě jsem to doplnil... a máš vyřešenou i nižší hmotnost
:wink:
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od pikus 1 »

krwell píše:...........Nevim jestli budu nějak řešit hmotnost, přece jenom jsem ještě začátečník. Děkuju

Právě proto že jsi začátečník, tak potřebuješ éro s dobrýma vlastnostma a ta hmotnost je jedna s klíčových věcí. :idea:
Dej vědět kolik ti vyšla (vyjde) "letovka"
pepan22

#204 Příspěvek od pepan22 »

Měl jsem stejný motor (EMAX BL 2215/25). Pro přední montáž se musí posunout hřídel.
S vrtulí 10x4,7sf jsem naměřil odběr z nabitých baterií cca 16A. Z do 1000 mAh baterie je po 5ti minutách letu dobíjel cca 600 mAh. Nakonec jsem ho vyměnil za jiný - výkonnější.
honzis

#205 Příspěvek od honzis »

Ještě k:
uf, to mi spadl kámen ze srdce, že jsem nekoupil nějakou sra*ku, lítám teprve od září, tak si nemyslim, že by se mi vyplatilo koupit nějakýho Axika za 1500, s tim pak prásku a mám po srandě
Měl jsem všechny éra od RC Factory a teď je mám samozřejmě také protož eopravdu lítají.
Ono když s tím pořádně práskneš tak ti z toho zbyde jen ten AXI motor. Což se mi podařilo několikrát a Axík vždycky chodil. Už mi takhle chodí 5 let a AXI je 100 procentní investice do budoucna
krwell

#206 Příspěvek od krwell »

dobrá dobrá. děkuji všem za rady, včera jsem ho se známym dostavil a dneska jestli bude čas upevnim elektroniku a tak a zvážim, tak jsem pak hodim hmotnost. No uvidim jak bude lítat a když tak koupim jinej motor. Chvilku mi trvalo než jsem na ten motor přišel, ale pak už to šlo rychle, pár ran kladívkem a hned byl motor připravenej na přední montáž :D
bub60

#207 Příspěvek od bub60 »

krwell píše:dobrá dobrá. děkuji všem za rady, včera jsem ho se známym dostavil a dneska jestli bude čas upevnim elektroniku a tak a zvážim, tak jsem pak hodim hmotnost. No uvidim jak bude lítat a když tak koupim jinej motor. Chvilku mi trvalo než jsem na ten motor přišel, ale pak už to šlo rychle, pár ran kladívkem a hned byl motor připravenej na přední montáž :D

JJ kladivo je univerzální nástroj. A když nepomůže kladivo, tak se vezme ještě větší kladivo. :lol: Tak ať ti to létá.
krwell

#208 Příspěvek od krwell »

děkuju. v neděli bych ho měl jít zalítat tak pak dám vědět jak to lítá :)
mac

#209 Příspěvek od mac »

Mozno mohli autori modelu do navodu /pre amaterov, ako som ja/ uviest, ze vyosovat motor/dostat tam podlozky/ po zalepeni motoroveho krytu bude praca pre nanoroboty :?
krwell

#210 Příspěvek od krwell »

vyosovat motor ? motor vyosovat nemusíš, jelikož trup je na to udělanej, je trochu nakřivo. Teda aspoň já jsem ho nevyosoval a lítá naprosto suprově
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“