Tricopter
Re: Tricopter
Jak mate rozlozenou vahu na CG.Je to rovnomerne nebo spis dopredu?Kdyz to udelam rovnomerne podle bodu kterej je na planku tak baterka vychazi za CG bliz k zadnimu motoru ale pride mi ze ten to neutahne.
silcom píše:gasolin píše:Díky všem za odpověď, dnes jsem nasadil menší vrtule, ubral zisky a lítal jsem s tím na Chodově a spokojenost! Je fajn vědět, že se nejedná o chybu nastavení, nebo vyloženě nevhodně zvolených komponentů, ale je to o fyzice...to klesání šikmo dolů je opravdu super, absolutně bez problémů, pomalé klesání taky parádička...
Dnes na Chodove? A ja som lietal s Tvojim lietadlom a zlomil Ti dve vrtule?
Jaj, tak to je sranda
Jak pripojujete baterii na tricopteru? Pouzivate nejaky vypinac?
Pokazde kdyz pripojim baterku, dost v konektoru lupne. Dneska mi na zemi odesel asi jeden regl Emax. Sviti, ale jen slabe a odmita spolupracovat. Rikam si, jestli neni problem ve zpusobu pripojovani baterie, nebo mozna Emaxy regly nekousou paralelni zapojeni...uz mam objednane Plushe, ale zitra hura k peckovi pro novy Emax regl...cekani nemam rad....
tak snad potvora chvilku vydrzi...
Pokazde kdyz pripojim baterku, dost v konektoru lupne. Dneska mi na zemi odesel asi jeden regl Emax. Sviti, ale jen slabe a odmita spolupracovat. Rikam si, jestli neni problem ve zpusobu pripojovani baterie, nebo mozna Emaxy regly nekousou paralelni zapojeni...uz mam objednane Plushe, ale zitra hura k peckovi pro novy Emax regl...cekani nemam rad....
no pokud nemáš paralelně zapojené BECy tak to nevadí 
dokonce ani to by vadit nemělo, jsou na takový provoz stavěné.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Dneska druhej den litani a parada.Zkousel sem i 2S baterku s tim to bylo hodnejsi tak sem to dostal do ruky a pak na 3S se to uz dalo lip ovladat.Akorat 2S byla 5Ah a vydrzela stejne jako 3S 2,2 Ah rozdil byl akorat v ovladatelnosti.Ale je parada s tim litat.
Mate zkusenosti s Y4? Jestli je to lepsi nez klasika se servem nebo je to pomalejsi pri otaceni?
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Jimmies píše:Mate zkusenosti s Y4? Jestli je to lepsi nez klasika se servem nebo je to pomalejsi pri otaceni?
Osobní zkušenost ne, ale z principu to bude pomalejší na rotaci kolem svislé osy a bude se to blbě dovažovat, je to těžký na zadek..
OK2WY
tricopter sa mi paci , len ta mechanika sa mi nedari urobit daka solidna , da sa to niekde kupit ako celok ? predstavujem si daco aspon z casti univerzalne , kde sa prisrobuje servo a je tam slusna ta mechanika ...
mechaniku mam udelanou humpolacky jako na rcexplorer a funguje paradne
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Používám do osy zadního nosníku zalepenou příčnou hřídel (Trex450 nebo libovolný klon z Číny, tady na tom prdlajs záleží) a příslušný grip - pro neznalé unašeč listu nosného rotoru, na příčné hřídeli je uložen přes dvě radiální kuličková ložiska (u novějších verzí je navíc jedno axiální ale to není pro toto použití nutné). Ke gripu je přichycená placka ze sklotextitu s motorem resp. grip je sevřený mezi dvě placky. Na gripu je kulový kloubek, na servu rovněž, táhlo to nejkratší co jde, rovnoběžnost páky serva a gripu řeším obvykle podložkou pod servo třeba z letecké překližky nebo čehokoli jiného co dům dá.
OK2WY
Měl jsem to podobně udělaný. Hlavní osa z HK450 zalepená do drubky. Otočná část je z pouzdra na hlavní osu taky ze 450ky. Chodilo to perfektně a bez vůlí.
all : dik za info , mam to podobne urobene , chodi to dobre , len som myslel , ci neni dake fabricke riesenie 
- Jan Chalupa
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
předem upozorňuji, že jsem celé vlákno o tri-copteru přečetl a že jsem použil i hledání. Odpověď jsem ale nenašel. Takže k mému dotazu.
Co jsem tak pochopil, tak nevýhodou levných řídících desek s gyroskopy je to, že nedokáží rozpoznat pomalu vznikající odklon od svislé osy. Výsledkem je že n-copter při visení neustále někam utíká a pilot to musí stále korigovat. V zásadě by asi neměl být rozdíl mezi chováním tri-, quad- nebo hexa-copteru s takovou řídící deskou.
Zkoušel už někdo vyosit motory několik stupňů ke svislé ose n-copteru? Podle mě by to mohlo fungovat obdobně jako vzepětí křídla u letadla - viz obrázek. Tj. svislá složka tahu motoru blíže k zemi (motor B) je větší než svislá složka tahu motoru dále od země (motor A). Vzniklý rozdíl způsobí že rameno s motorem A bude klesat a rameno s motorem B stoupat oproti zemské rovině až do té doby, než se svislé složky tahu vyrovnají. Omlouvám se fyzikům za případné nepřesnosti v pojmech.
předem upozorňuji, že jsem celé vlákno o tri-copteru přečetl a že jsem použil i hledání. Odpověď jsem ale nenašel. Takže k mému dotazu.
Co jsem tak pochopil, tak nevýhodou levných řídících desek s gyroskopy je to, že nedokáží rozpoznat pomalu vznikající odklon od svislé osy. Výsledkem je že n-copter při visení neustále někam utíká a pilot to musí stále korigovat. V zásadě by asi neměl být rozdíl mezi chováním tri-, quad- nebo hexa-copteru s takovou řídící deskou.
Zkoušel už někdo vyosit motory několik stupňů ke svislé ose n-copteru? Podle mě by to mohlo fungovat obdobně jako vzepětí křídla u letadla - viz obrázek. Tj. svislá složka tahu motoru blíže k zemi (motor B) je větší než svislá složka tahu motoru dále od země (motor A). Vzniklý rozdíl způsobí že rameno s motorem A bude klesat a rameno s motorem B stoupat oproti zemské rovině až do té doby, než se svislé složky tahu vyrovnají. Omlouvám se fyzikům za případné nepřesnosti v pojmech.
No kdyby si to mel na kloubu tak by se taky mohlo stat ze bys prastil vrtuli do ramu pri velkym naklopeni.Nemluve o dalsich faktorech ktery by na to pusobily.