Za čitelné a rozumné názvy témat - anketa
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Re: Za čitelné a rozumné názvy témat - anketa
Myslím, že od příspěvku Shivaja až k arda1 je to snad už více než jasné a ní třeba to dál rozebírat.
Co neubrzdíš neukecáš.
rampa_mckvak píše:Čeče ty ses nějak rozjel... Tak jo. Ať ve škole zrušej učení s diakritikou a začnou se učit všichni zkratky.
Sto let lidem nevadilo že telegramy chodí bez diakrikity. Sto padesát let lidem nevadilo že morseovka nemá diakritiku.
Počítače se používají teprve pár desítek let, z toho teprve relativně nedávno začaly bez problémů zvládat češtinu. Ale přesto že text bez diakritiky se používá už sto padesát let tak na počítačích takový text některé lidi neskutečně vytáčí a "uráží". Já tomu prostě nerozumím
- Homer.Simpson
rampa_mckvak píše: ...Mas svobodnou volbu jako ja. Ja mam zase klavesnici s hačkama a s čarkama, což ty asi nemáš. Pokud ji máš, tak ti asi dělá velký problém místo zmáčknout třeba "a" dát prst ob jednu radu vise a zmacknout "á"....
Citas to po sebe vobec?
A to som "vypichol" len áčka...
Sorry
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Kovboj píše:rampa_mckvak píše:Čeče ty ses nějak rozjel... Tak jo. Ať ve škole zrušej učení s diakritikou a začnou se učit všichni zkratky.
Sto let lidem nevadilo že telegramy chodí bez diakrikity. Sto padesát let lidem nevadilo že morseovka nemá diakritiku.
Počítače se používají teprve pár desítek let, z toho teprve relativně nedávno začaly bez problémů zvládat češtinu. Ale přesto že text bez diakritiky se používá už sto padesát let tak na počítačích takový text některé lidi neskutečně vytáčí a "uráží". Já tomu prostě nerozumím
Á zdá se, že je tu pokračování.
Mě je jedno jak dlouho se používají počítače a s telegramem bych to nesrovnával, ani s morseovkou. Telegram jsem nikdy nedostal a morseovku nikdy neuměl, protože mě nikdy nezajímala. Je hóld jiná doba. Že tomu nerozumíš, tím se netrap. Já nerozumím spoustu věcem....
Co neubrzdíš neukecáš.
-
rampa_mckvak
Homer.Simpson píše:rampa_mckvak píše: ...Mas svobodnou volbu jako ja. Ja mam zase klavesnici s hačkama a s čarkama, což ty asi nemáš. Pokud ji máš, tak ti asi dělá velký problém místo zmáčknout třeba "a" dát prst ob jednu radu vise a zmacknout "á"....
![]()
Citas to po sebe vobec?
A to som "vypichol" len áčka...
Sorry
Ty homere nejsi náhodou homer?
Hej čítam po sobě. Jen si dej při to vypichování bacha ať si něco nepropíchneš
Asi jsem to napsal takhle schválně. Svobodná vůle psát jak chci.
Nic se neděje. Jsem pro každou prdel
Co neubrzdíš neukecáš.
A myslíš taky při tomrampa_mckvak píše:Hej čítam po sobě. Svobodná vůle psát jak chci.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
rampa_mckvak píše:.... Jsem pro každou prdel :oops: tedy pokud to není na mou adresu :lol: :lol: :lol:
aha. ted uz to chapu....
tak pij dal, rano se z toho vyspis a bude lip...
jyrry.webnode.cz
-
rampa_mckvak
Kissman píše:A myslíš taky při tomrampa_mckvak píše:Hej čítam po sobě. Svobodná vůle psát jak chci.
Ale co pak kissmane? co pak tě trápí? Pokud ti jde o tu druhou větu, tak já první nebyl co použil tento výrok.
Co neubrzdíš neukecáš.
A uz je to tu:
viewtopic.php?f=29&t=46412
Prilisna snaha plodi "dokonale vysledky"
Povedal by som, ze ani ryba ani rak, alebo este lepsie - di noe slovakčhžechiše gramatiše 
Prilisna snaha plodi "dokonale vysledky"
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
A co tam je špatně? Jelikož jde slovenská gramatika mimo mě, tak mi to nepřijde divné 
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Kovboj píše:Sto let lidem nevadilo že telegramy chodí bez diakrikity. Sto padesát let lidem nevadilo že morseovka nemá diakritiku.
Rozdiel je v tom, že telegraf nemal možnosť výberu. Dnešné počítače majú.
A podľa mňa. len priemerne vzdelaný človek by tú diakritiku používať mal. Blbec si je nemusí ani nezapne
Osobne používam klávesnicu SR/ČR; DE; EN a RU. V dnešnej uponáhľanej dobe mi trvá prepnutie tak sekundu...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
zdekar píše:A co tam je špatně? Jelikož jde slovenská gramatika mimo mě, tak mi to nepřijde divné
Slovák by napsal "skúsenosť", Čehůn by napsal "zkušenost"
OK2WY
- LV
- Kontaktovat uživatele:
shake13 píše:A uz je to tu:
Prilisna snaha plodi "dokonale vysledky"Povedal by som, ze ani ryba ani rak, alebo este lepsie - di noe slovakčhžechiše gramatiše
Žije na hraniciach a píše (používa) čechoslovakizmy.
Tiež vidím z okna na hranice, pradedo bol moravák a toto mi vadí menej ako keď niekto píše v slovesách "Y"
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:Rozdiel je v tom, že telegraf nemal možnosť výberu. Dnešné počítače majú.
A podľa mňa. len priemerne vzdelaný človek by tú diakritiku používať mal. Blbec si je nemusí ani nezapne![]()
Fakt veris, ze to ma neco spolecneho se vzdelanim? To je fakt LOL.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
LV píše:Rozdiel je v tom, že telegraf nemal možnosť výberu. Dnešné počítače majú.
A podľa mňa. len priemerne vzdelaný človek by tú diakritiku používať mal. Blbec si je nemusí ani nezapne![]()
Osobne používam klávesnicu SR/ČR; DE; EN a RU. V dnešnej uponáhľanej dobe mi trvá prepnutie tak sekundu...
Narozdíl od Laca si nemyslím, že existuje nějaká souvislost mezi používáním diakritiky a tím, jestli je člověk blbec nebo ne.
Naopak se domnívám, že charakteristickou vlastností blbce je nedostatek tolerance, zejména k jiným zvykům, konání jiných lidí o jejichž důvodu nemohu vědět nic bližšího atd..
Osobně nepoužívám diakritiku pokud píšu z mobilu (neb je to neskutečná onanie) a když píšu z cizího počítače s českou klávesnicí v rozložení "QWERTZ". Od prapočátků PC jsem zvyklý na rozložení "QWERTY" hlavně proto, že často potřebuji znaky z EN/US klávesnice (kdo se hrabe v programování ví o čem mluvím) a přepínat současně s klávesnicí i mozek na to, že jsou prohozena písmena Z a Y prostě nejde. Na cizích počítačích je obvykle rozložení QWERTZ, do EN/US klávesnice se přepnu ihned, české rozložení QWERTY je nutno nainstalovat, což a) netrvá sekundu a b) ani všude jendoduše nejde, pokud uživatel nedělá pod administrátorským účtem. Takových mých příspěvků je ovšem menšina, proto to pokládám za okrajový problém, kvůli kterému nestojí za to si pouštět krev..
OK2WY