HK 600 GT

Opravdu větší kousky.
Zpráva
Autor
FlyBear

Re: HK 600 GT

#16 Příspěvek od FlyBear »

janva9 píše:Pánové, co létáte origoš T-rexe Super combo, jak jste spokojení...

Po jedné sezóně začátečníka si zatím nemůžu stěžovat (ale ještě ani zdaleka nelítám jako pkotatko :) ). Taky zatím nemám možnost vlastního porovnání s jinými stroji - ale řekl bych, že TRex 600 byla dobrá volba. Vše fungovalo dobře a po sestavení heliny jsem nemusel nic složitého řešit.

Zde je výčet toho, co bych považoval za negativní a co jsem nějak řešil na Superior Combu (dva roky stará verze, původní 6S konfigurace):

1. Regulátor
Funguje dobře při létání na křivky. Governor jsem ani nezkoušel, ten prý nikomu nejede.
Na fórech byla popisována chyba, díky níž se mohly zkratovat výstupy k motoru. Tuto věc jsem preventivně pořešil dle návodu na webu a trochy selského rozumu.
Nyní jsem regl vyměnil za Castle, abych získal logování parametrů. Originál od Alignu je ale stále v pohodě, jen teď leží v šuplíku...

2. Gyro
Není dobré. Tohle je asi jediná věc na tom kombu, která se nepovedla. Lítat se s tím sice dá a já sám jsem se na tom něco naučil, ale nikdy jsem nedokázal odstranit kmitání ocasu ve visu (za letu se však gyro chová docela dobře).
Gyro půjde pryč, na novou sezonu bude nové řešení.

3. Ložiska
Tohle neumím posoudit. Já si zatím nestěžuju, všechna dosud pracují dobře.
Ale podle informací jiných, zkušenějších, jsem si pro jistotu koupil kompletní novou sadu japončíků z Tobexu.

Motor, serva, listy, ostatní díly: to vše funguje naprosto dobře.
revere

#17 Příspěvek od revere »

Hledám nějaké servo pro ocas...Poradte. :D
IgorGSM

#18 Příspěvek od IgorGSM »

Ja som mal nejake Blue Bird ktore odislo asi po 5 startoch a potom som kupil Align DS650 ktore mam uz druhu sezonu a slape super
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
alexa

#19 Příspěvek od alexa »

Tak po delsi dobe oziveni HK. Vcera dorazil.... Pomalu osadit a na jaro bude sekacka na zahradu.
Přílohy
2012-02-14 20.58.33.jpg
kmubajsek

#20 Příspěvek od kmubajsek »

alexa píše:Tak po delsi dobe oziveni HK. Vcera dorazil.... Pomalu osadit a na jaro bude sekacka na zahradu.

a vše jako sedí tak jak má nebo tam něco třeba trochu nepasuje a musel jste něco upravit ?? a co vůle na cyklice je tam nějaká vůle ikdyž to je teť nové ??? a jaké tam dáte serva ? a z kuď jste to obědnával ? diky :wink: :) :) :)
:) Graupner MZ-12, Superzoom 4D, Katana s50, T-rex 450, Pluto,
insomnia

#21 Příspěvek od insomnia »

ja jsem si vcera musel dat facku za zamenu "i" a "y", ale ta tvoje cestina kmubajsek, to je taky slusnej narez :roll:
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
nostromo

#22 Příspěvek od nostromo »

alexa píše:Tak po delsi dobe oziveni HK. Vcera dorazil.... Pomalu osadit a na jaro bude sekacka na zahradu.

Drzim palce a plnou penezenku :wink:
alexa

#23 Příspěvek od alexa »

kmubajsek píše:a vše jako sedí tak jak má nebo tam něco třeba trochu nepasuje a musel jste něco upravit ?? a co vůle na cyklice je tam nějaká vůle ikdyž to je teť nové ??? a jaké tam dáte serva ? a z kuď jste to obědnával ? diky :wink: :) :) :)

No asi takhle, nejsem zadny odbornik pres heli. Zatim jsem lital klasicky era. Ma prvni heli byla az letos na vanoce mCPX. Ale uz je mi jaksi maly. Takze tezko muzu hodnotit oproti jinym heli. Procetl jsem toho spousty, takze urcite nejaky upravy budou dle doporuceni majitelu techto stroju. Na prvni pohled kdyz jsem to vcera vybalil vypada vse perfektne. Zadne zaludnosti jsem zatim neobjevil. Vule na cyklice nejsou, vse sedi. Libi se mi zpracovani. Neni to zadne takoveto zname cinske vule sem, vule tam, nedoriznuto, nedodelano. Jediny nedodelek jsem zpozoroval zatim v neuplnem dovrtani dvou direk pro uchyceni serv. To ale spravi vrtacek a 10s casu. Trochu budu muset i poladit diru pro podvozek. Jedna je asi o milimetr jinde. Nic jinyho jsem zatim nenasel.
Osazeni bude celkem standardni, necekam akrobaticke prvky. Budu rad kdyz se s tim naucim litat "rovne".
Serva Turnigy rady DMG, motor Turnigy 1180KV, regulator 100A, gyro jeste nevim, listy, 2 sady baterka 6cl Li-Pol, spektum RX, ... no asi celkem jeste 300$-350$.
Tenhle kit jsem koupil na http://www.hobbyking.com. Cena vcetne prepravy, cla a DPH 4.200,-. Takze celkove pocitam ze bych se mohl vejit do nejakych 11-12K.
Je pravda, ze o nejaky tisic pridat a mam origo T-Rexe, ale nedelam to jen kvuli financni uspore. Ja tak nejak rad experimentuju a resim problemy a mam lepsi pocit, kdyz neco rozchodim, co jiny zatracuje. Cas ukaze jestli jsem si nenabehl, ale verim, ze ne. Hodne jsem toho procetl a zjistil si fakta od majitelu teto heli a volba byla pro.
lefty
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od lefty »

No vzhledem k tomu, že je to tvá první opravdová helina a nemáš zkušenosti s pilotáží, provozem a nastavením takové mašiny- navíc s možnými konstrukčními problémy, doporučil bych ti z vlastní zkušenosti (sám jsem samouk už 5tým rokem) poprosit o zálet někoho opravdu zkušeného. Jako začátečník- nevim, nevim. Simulátor ti moc nepomůže, protože faktor strachu bude u tak velké mašiny obrovský. 450tka by ti dala asi víc- pro začátek .
On totiž, vývoj helináře má nějaký postup a ten nejde moc přeskakovat, i kdyby jsi byl sebelepší. Jistěže se najdou takoví borci, kteří začínali rovnou se 600kilem a zvládli to , ale s učitelem na kabelu, atd.
Takže hodně trpělivosti a hlavně- v klidu :-)

PS: Možná to vypadá , že tě nějak straším, ale věř mi , že si velmi dobře vzpomínám na třesoucí kolena při prvním roztáčení Snipera (předtím jen Maxir a s tím jsen měl nalítáno už 10tky hodin) a o 2 roky později T700- ale jinak parádní zážitek :-)
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
IgorGSM

#25 Příspěvek od IgorGSM »

Aaaale vobec sa neni coho bat. Ta HK600 je oproti 450 leniva krava a pri tockach okolo 1900 je to ako autobus. Hlavne vsetko nastavit do jednej roviny a pri zalete sa neni coho bat. Tu vybavu co si pisal tak na zaciatok teoreticky OK ale na gyre nesetri. Ja som dal najprv HK za 20USD ale po asi 4 startoch som kupil bazarove GP780 a je to neporovnatelny rozdiel. Ale uz z HK600 zostal len chvost, ostatne sa zAlignovalo :-D
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
kure87
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od kure87 »

hodně tšěstí při prvních startech, koukám že se toho nebojíš, osobně mi při prvním roztočení připadala 450 jako šílený mixér. Jinak není 6s málo? někde jsem tu četl že 600ky jsou zabijáci 6s baterek.
PetaF

#27 Příspěvek od PetaF »

T 600 je na začátek dobrá volba.
Sám jsem tak začal a mám cca 150 startů za 2 sezony.
Bez rány!
Je to velký,dobře viditelný a předvídatelný.
Prostě líná kráva... :-)
6s 5000mAh je v poho,ale chce to tvrdý baterky.
Ty moje žijou vesele dodnes. ( DualSky)
Jeden HK600 jsem viděl v akci.
Na poletování je to dobrý dost!
Pa
jose75

#28 Příspěvek od jose75 »

Ahoj
Mám walkeru uflys a chtěl bych něco pořádného. Přemýšlel sem o t450 http://prochymodel.cz/vyhodne-combo-set ... seaku.html a časem třeba i maketu,ale na 450...
No a když sem koukal na ceny HK tak sem zapřemýšlel. Koupil bych i kvalitnější ložiska a průměrnou elektroniku. Ale hlavní problém je ten,že bych potřeboval poradit která serva,gyro,regl,rc soupravu,atd.Postavit to zvládnu a na zalétnutí snad někoho seženu. http://www.emotors.cz/elsa/eshop/7-1-RC ... copter-Kit.

Mohl by mi někdo říct,na kolik by mě to i s vysílačkou přišlo? Zatím mě to časově netlačí,ale chtěl bych vědět kolik budu potřebovat. :)
Děkuju
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo
kure87
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od kure87 »

Kit + baterky bych vzal odsud: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ades_.html
Gyro z modelbazaru nějakou GP750 občas se prodávají za dobrou cenu.
Jinak být tebou tak i elektroniku vezmu kvalitnější když už to kupuješ tak se vyplatí koupit kvailtní regulátor, (soft start ti zpříjemní život o 100% :)
Osobně bych serva vzal od Savoxu/Align, regl + motor orginál align.
IgorGSM

#30 Příspěvek od IgorGSM »

kure87 píše:Kit + baterky bych vzal odsud: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ades_.html
Gyro z modelbazaru nějakou GP750 občas se prodávají za dobrou cenu.
Jinak být tebou tak i elektroniku vezmu kvalitnější když už to kupuješ tak se vyplatí koupit kvailtní regulátor, (soft start ti zpříjemní život o 100% :)
Osobně bych serva vzal od Savoxu/Align, regl + motor orginál align.

Tak ty si moj clovek... :-D
Kit HK600, motor 600MX, regl K-Force 150, serva DS610 a DS650 gyro GP750 alebo 780. Toto na zaciatok a potom vymena hlavy za Align FBL alebo FB, loziska KDE, ozubene kola Align, lyze Align, zadny rotor Align.
To je moj postup.
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“