2s balancer
2s balancer
Ahoj,
koupil jsem ASW-28 s dodávanou baterkou 2S Pelikán Ray.
Nechci to nabíjet přes dodávanou nabíječku, protože mi nepřijde moc inteligentní.
Mám Turnigy Accucell-6. Problém je v tom, že když baterku připojim do balančního konektoru nabíječky, tak zahlásí Voltage/Connection Error. Jediný co funguje je konektor odpojit a nabíjet normálně (nebalancovaně).
Nevím jak je to dělaný u jiných 2S baterek (mám zkušenosti jen s 3S), ale zdá se mi, že je tam ten pětipinovej konektor zbytečněj. Neví někdo jak přeházet dráty, abych mohl využít potenciál balanceru?
Díky za pomoc.
koupil jsem ASW-28 s dodávanou baterkou 2S Pelikán Ray.
Nechci to nabíjet přes dodávanou nabíječku, protože mi nepřijde moc inteligentní.
Mám Turnigy Accucell-6. Problém je v tom, že když baterku připojim do balančního konektoru nabíječky, tak zahlásí Voltage/Connection Error. Jediný co funguje je konektor odpojit a nabíjet normálně (nebalancovaně).
Nevím jak je to dělaný u jiných 2S baterek (mám zkušenosti jen s 3S), ale zdá se mi, že je tam ten pětipinovej konektor zbytečněj. Neví někdo jak přeházet dráty, abych mohl využít potenciál balanceru?
Díky za pomoc.
- JosefSvejk
Re: 2s balancer
"Přepíchej" si ten balanční konektor.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Však na to se ptám, ale potřebuju vědět jak ho přepíchat... (pořadí drátů)
Naposledy upravil(a) P.C. dne stř 22.02.2012 18:05, celkem upraveno 1 x.
Barvičky máš trochu jiné, ale v originálu je to tak:
http://www.modellhobby.de/k_staufenb_e/prodpic/Adapter-cable-2S-3-pole-EHR-to-JST-XH-10-cm-03156490_b_0.JPG
http://www.modellhobby.de/k_staufenb_e/prodpic/Adapter-cable-2S-3-pole-EHR-to-JST-XH-10-cm-03156490_b_0.JPG
To mi nepomůže. Mám pětipinovej konektor, kterej chci přepíchat. Třípinovej nemám...
V tom případě ty dva horní dráty na své fotce posuň k tomu spodnímu a dávat tím zámkem nahoru(asi bude vadit)
Plastovej zámek uštípnu, to neni problém, jen potřebuju mít jistotu v zapojení, abych neodpálil nabíječku...
Nabíječ neodpálíš! Neboj.
Pichni to do 4s na nabíječce a řekni ji že je to dvoučlánek. Trošku budeš muset upravit konektor mělo by to fungovat.
Jinak Černej je na kraji ostatní jsou jedno .
Pokud se díváš na konektor a výstupky jsou nahoru tak černej je úplně v pravo
Pichni to do 4s na nabíječce a řekni ji že je to dvoučlánek. Trošku budeš muset upravit konektor mělo by to fungovat.
Jinak Černej je na kraji ostatní jsou jedno .
Pokud se díváš na konektor a výstupky jsou nahoru tak černej je úplně v pravo
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
DX7
- JosefSvejk
Ten černý, co je sám nechej tam, kde je, druhý černý dej vedle něj a červený vedle druhého. Zámeček uřež, ty dva krajní výstupky nechej a zasuň do konektoru pro 4s.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Zkusim, díky všem.
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
JosefSvejk píše:Ten černý, co je sám nechej tam, kde je, druhý černý dej vedle něj a červený vedle druhého. Zámeček uřež, ty dva krajní výstupky nechej a zasuň do konektoru pro 4s.
Proč se musí uřezat zámeček, dyť to je konektor pro 4s, on nepasuje do Accucellky, do konektoru pro 4s?
A té Accucelce je jedno, že je to dvojčlánek a je to zapíchlé do konektoru pro 4 článek?
Jen se ptám, sám nevím...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Obecny postup pro nedokumentovane zapojeni: merakem zjistit - pol (zjistis tak, ze zapojis merak na minus z baterky / silovy konektor) a postupne prikladas na jednotlive vyvody servisniho konektoru...ktery nebude ukazovat zadne napeti, to je minus pol...to by mel byt ten samotny cerny no a od minus polu pak postupne pokracuji vyvody od jednotlivych clanku s tim, ze mezi - polem a prvnim je napeti jednoho clanku (nabito 4,2V), mezi druhym dratem a - polem je pri nabitem clanku 8,4V, atd... mezi jednotlivymi clanky pak mezi sebou vzdy rozdil napeti jednoho clanku, tedy 4,2V u nabite baterky. Viz. obrazek.

Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
Tak je to přesně jak psal Švejk, samotnej černej nechat, ostatní posunout vedle něj. Bez uřezání zámečků se to do accucellky nedá narvat. Jinak nabíjim 2S v konektoru pro 4S a zvládá to bez problému. Ještě jednou díky!
No a nebo koupit redukci Polyquest -> JST/XH. Ray má servisní konektor Polyquest.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9912
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9912
OPTIC 6 2,4Ghz Assan