Váhy komponentov F3K
Váhy komponentov F3K
Mám na skúsenejších dotaz , už dávno som pokukoval po nejakom hádzadle a konečne som sa dostal k stavbe.
Len by som chcel vedieť či moje komponenty sú vo váhovej norme či by sa ešte niečo nedalo zlepšiť.
Gondolku som dostal je od Ypsy váži 35g trubka 14g, krídlo som si robil sám 135g, výškovka 11g smerovka 9g.
Výškovka a smerovka sa mi zdá že by mohla byť lahšia asi dám len jednu vrstvu tkaniny.
Zatial mi to vychádza na nejakých 206g neosadený model.
Servá chcem 2x Dymond D60 2X D47 príjimač nejaký 4kanál Fast a 2x Lipol.
Len by som chcel vedieť či moje komponenty sú vo váhovej norme či by sa ešte niečo nedalo zlepšiť.
Gondolku som dostal je od Ypsy váži 35g trubka 14g, krídlo som si robil sám 135g, výškovka 11g smerovka 9g.
Výškovka a smerovka sa mi zdá že by mohla byť lahšia asi dám len jednu vrstvu tkaniny.
Re: Váhy komponentov F3K
Když to uděláš za 265g tak jsi borec. 280g je dobré, 300g už je dost.
Problém budou ty ocasky. 20g je moc, to nedovážíš.
Serva jsou dobrá, RX dej šestikanál a pokud lipolku, tak 2s 240mAh s miniaturním 3A BECem.
Problém budou ty ocasky. 20g je moc, to nedovážíš.
Serva jsou dobrá, RX dej šestikanál a pokud lipolku, tak 2s 240mAh s miniaturním 3A BECem.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
No a kolko by mali mať takú optimálnu váhu.
Když to bude mít kolem 16g (VOP + SOP), tak to půjde. Když ještě ubereš, tak to bude už super.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
A ešte dotaz na to napájanie , prečo bec Dymond majú napájanie do 9V myslíš že to nebude fungovať?
Príjimač je tiež od 3,5 do 10V
panter píše:A ešte dotaz na to napájanie , prečo bec Dymond majú napájanie do 9V myslýš že to nebude fungovať?
Já jsem nedokázal zatím identifikovat , které Dymondy jsou ty správné "HV". Když budeš sledovat rozsah povoleného napětí jak je to udávané prodejci a výrobcem, tak jsem si zatím nikdy nebyl jistý, které servo vlastně mám. Šlo by to samozřejmě rozebrat a zjistit to měřením napětí přímo na motoru při proměnném napětí na vstupu. Ty s označením "HV" tam musí mít stabilizátor.
Takže pokud si budeš jistý, že to jsou "HV", tak je to samozřejmě velmi dobré zapojit celé napřímo.
Do příštího F3Káčka dám určitě "HV" serva, protože se ušetří ten BEC a místo.
(Ty ocasky (hmotnost směrovky) bych se příště také pokusil vyřešit gyrem do směrovky. Hmotnostně to sice vyjde nastejno, ale ty 3g nebudou vzadu. To má ale zatím jeden zásadní háček. Na soutěže to není povolené - pokud není něco aktuálně jinak. Nepohybuji se po soutěžích)
Tie údaje nie sú od predajcu , sú napísané na krabičke od serva.
panter píše:Tie údaje nie sú od predajcu , sú napísané na krabičke od serva.
Ano, takhle jsem to také koupil. Nedokázal jsem shledat zvenku na těch servech rozdíl od těch 6V, tak Tě jenom upozorňuji na to, dát si pozor.
I ty stará , původní serva na 6V jsem zkusil v halovce na 2s lipol napřímo, ale zase jsem to po krátkém čase dal zpátky na BEC. Zdálo se mi, že se zvětšují vůle. Původně jsem si myslel, že to zkusím v Cliku a pak to dám do F3K napřímo (to ještě nebyly k dispozici tyhle ve verzi "HV"). Nakonec jsem to nedal. Myslím, že TomasC, nebo někdo z halových pilotů létal i ty stará 6V na 2s lipol delší dobu bez problémů.
Takže pokud jsi si jistý, že jsou "HV", dal bych to s RX napřímo.
Dymondy můžeš napájet napřímo bez bec. Používám a funguje bez problémů.
Křídlo prázdná váha cca 125g
Ocasky dohromady 15 g
Marcel
Křídlo prázdná váha cca 125g
Ocasky dohromady 15 g
Marcel
Pokud neuděláš komplet ocasky do 13g tak to s YPSI komponenty nedovážíš. Já používám taky YPSI gondolku, trubku a kozlík a ocasky mám do 12g max a je to akorát. Tloušťka profilu VOP a SOP mám 4mm a laminuji 2x sklo 17,5g/m2 + uhlíkové výstuže.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
JMalik píše:...RX dej šestikanál....
Ahoj, házedla nedělám, jenom mě zaujaly ty vaše hmotnosti. Kolik váží takový 6k přijímač?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Tenhle konkrétní 7,1g s krabičkou.
Dík za info, pro mě by připadal v úvahu 6kanál Hitec Minima 6,5 gr. (k mé Auroře). Jak říkám, házedlo jsem nikdy neměl, ale nikdy neříkej nikdy... Líbí se mi ale na nich, že se vyhání technologie do krajnosti, jak honíte každý gram - řešíte jestli ocásek je 15 gramů nebo 12 gramů... 
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
-
Polynom
- Kontaktovat uživatele:
panter píše:Mám na skúsenejších dotaz , už dávno som pokukoval po nejakom hádzadle a konečne som sa dostal k stavbe.
trup za 49g je hodně mel, by být kolem 42g, křídlo je v pohodě a ty ocasky jsou těžký, jak bylo psáno. Tebou vybraná serva jsou taky v pohodě. Přijímač větší určitě..
Jirko, jaká serva by jsi volil do trupu pro HV???
-
Polynom
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:(Ty ocasky (hmotnost směrovky) bych se příště také pokusil vyřešit gyrem do směrovky. Hmotnostně to sice vyjde nastejno, ale ty 3g nebudou vzadu. To má ale zatím jeden zásadní háček. Na soutěže to není povolené - pokud není něco aktuálně jinak. Nepohybuji se po soutěžích)
gyra povolená samozřejmě nejsou, ale gyro ve směrovce hmm co si od toho slibuješ?