Hitec Optima 7 - napájení
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hitec Optima 7 - napájení
nikoliv co?
- ross4435897
Michal Matějka píše:nikoliv co?
nikoliv 2 zdroje ... 2 zdroje mysleno dvoje baterie (predpoklad je regulator s BECem)
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
ross4435897 - vysledkem bude jedno spolecne napajeni motoru, prijimace a serv, s moznosti vyuziti funkce telemetrie urovne napeti na bateriich v systemu HITEC .............
jestli to dobre chápu - pokud bych to zapojil klasika jenom přes BEC tak telemetrie mi říká pouze napětí které jde s toho BEC a ne napětí na bateriích
pokud to ale zapojím jak popisuješ tak telemetrie bude ukazovat napětí na baterii - jiný využití to asi nemá?
jestli to dobre chápu - pokud bych to zapojil klasika jenom přes BEC tak telemetrie mi říká pouze napětí které jde s toho BEC a ne napětí na bateriích
pokud to ale zapojím jak popisuješ tak telemetrie bude ukazovat napětí na baterii - jiný využití to asi nemá?
- ross4435897
ano ... cele to muzes napajet pouze s BECu, v tom pripade musis do prijimace umistit napajeci propojku. Rozumej ... tomu prijimaci je jedno cim ho napajis v rozsahu 4.8-35V
telemetrie optimy7 umi jenom jedno ... merit napeti na baterii. Je to sice hodne spartanske ... protoze to jenom pipa, ale furt lepsi nez stopky na vysilaci. To je ale vec nazoru, takze kazdemu co jeho jest ...
telemetrie optimy7 umi jenom jedno ... merit napeti na baterii. Je to sice hodne spartanske ... protoze to jenom pipa, ale furt lepsi nez stopky na vysilaci. To je ale vec nazoru, takze kazdemu co jeho jest ...
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
ross4435897 píše:ano ... cele to muzes napajet pouze s BECu, v tom pripade musis do prijimace umistit napajeci propojku. Rozumej ... tomu prijimaci je jedno cim ho napajis v rozsahu 4.8-35V
Pípá to pokud to klesne pod nějakou tebou nastavenou úroveň?
- ross4435897
presne tak ... dava ti to alespon tu zakladni informaci o tom, ze se blizis k nejake hranici stavu baterie ... vyhodnoceni a uroven teto hranice, necht si kazdy stanovi sam podle sebe ... tedy dle vkusu kazdeho soudruha bych tak rekl ...
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
ještě mám jeden dotaz - tu paralelní odbočku - ta je tedy klasickým servo kabelem (nezapojen signál samozřejmě) ale oproti napájení reglu jsou to o dost slabší kablíky - nehřeje se to nějak víc (tím, že to ale napájí jenom přijímač tak to asi nemá žádný odběr)
- ross4435897
jasne ... ze standartniho servo-prodluzovaku ufiknu ten spatny konec a odparu bily kablik a necham jenom cerveny a cerny. Ten napajim primo na konektor proti baterii. Na napajeci proud prijimace to fakt staci 
Naposledy upravil(a) ross4435897 dne stř 15.02.2012 22:04, celkem upraveno 1 x.
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
díky, teď v tom mám konečně jasno..........
- ross4435897
no moc se neraduj .... k nastaveni urovne te telemetrie potrebujes programator HPP22
Samozrejme ze ti staci to nastavit jenom poprve, pokud nebudes experimentovat. Ti co maji HITEC uz zazrany pod kuzi, tak ti ho vetsinou maji ... ale jinak je za penize ... asi 450,- Tedy nepomerne draha blbina ...
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
HPP22 již mám, tak není problém
- ross4435897
pak tedy ti nic nechybi ....
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Když si o tom tak přemýšlím, tak to asi má nemá smysl dělat, kromě telemetrie (kterou nepodceňuji, taky mám). V případě výpadku BEC sice bude žít přijímač, ale nepojedou serva a tak výsledek bude stejný.
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas, kromě telemetrie to žádný smysl nemá. Funkční přijímač bez funkčních serv.
pavelll píše:V klidu a v pohodě nahraď původní přijímač optimou a vše zapoj tak jak bylo zapojeno původně v Betě......
Toto byla ta správná ráda a injekce. Dnes jsem se do toho pustil a přesně podle popisu to udělal. Nakonec to bylo tak jednoduché a vše funguje (akorat jsem měl zreverzovanou výškovku, ale to už jsem měl nastudované jak na to). Konečně jsem taky pochopil, co ten regulátor vlastně má za úkoly a kam jakou šťávu posílá. Zatím mi o telemetrii nejde, ale už teď vím, že až se do ní pustím, vaše rady mi budou užitečné. Díky všem. Už aby se udělalo hezky a já poprve vyletěl (Nemyslím z ložnice....
Momo