Wii copter

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Troll

Re: Wii copter

#526 Příspěvek od Troll »

madbull píše:jÁ BYCH SE TAKTO POKUSIL jIRKO LADIT POSTUPNĚ JEDNU OSU ZA DRUHOU AŽ NA HRANICI A PAK BYCH JEMNĚ UBRAL...Nevim jestli to bude fungovat. ale vim, že se mi to bude hýbat a projevovat jen na té ose, jelikož ostatní budou fixované.pak jen převážu lanka a udělám druhý směr...to by mohlo jít ne?

Pokud máš copter symetrický,( nejenom geometricky ale taky hmotově !) stačí udělat jenom jednu osu, ta druhá bude velmi podobná. Načisto to stejně musíš udělat za letu.To má JirkaA pravdu. A ten postup je správně, na stolici tam naval co to snese ( alespoň uvidíš jak to vypadá když už je to moc :lol: ) a pak uber a šup s tím ven bez vodítka :) . BTW ubral bych radši trošku víc než málo,pak budeš po troškách přidávat, venku ve větru se ty parametry musí ještě trošku ubrat proti tomu, jak se to dá optimálně naladit někde v hale.
madbull

#527 Příspěvek od madbull »

Moji halou je obývák :-Dprávě, že mi přijde, že mám quada docela velkého a tak ty hodnoty budu moct tunit jak vzteklej...myslím, že default je nastaven perfektně a samosebou to poslouchá i s nim, ale když narazím na videa kde se jim copter vrací zpět rychle jak vzteklej tak to musim taky prubnout.až bude venku pěkně pokusim se o to samé venku, ale nynější teploty u nás v jizerkách mi to nedovolují...předevčírem jsem lítal a baterka mrzla a nedala proud ani v křeči:-(Kluci děkuji...nastuduju a trolle jak ses dostal k tomu openpilotu?Já ho chtěl původně, ale těžce nedostatečné zboží :-(
nerušit...bastlím :-)
petertn
Kontaktovat uživatele:

#528 Příspěvek od petertn »

http://www.goodluckbuy.com/30a-brushles ... -pack.html

mate niekto skusenosti s tymito regmi?
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
Troll

#529 Příspěvek od Troll »

madbull píše:.... ale když narazím na videa kde se jim copter vrací zpět rychle jak vzteklej tak to musim taky prubnout..... trolle jak ses dostal k tomu openpilotu?Já ho chtěl původně, ale těžce nedostatečné zboží :-(

Vyzkoušej zvýšit D ( snížit jeho číselnou hodnotu) uvidíš co se stane. :wink: S Openpilotem jsem měl štěstí že o něm ještě tolik lidí nevědělo , je fakt škoda že nejde sehnat. Sleduj obchod kde ho nabízejí, já měl nastaveno upozornění až ho naskladí, pak nesmíš zaváhat ani minutu :lol: .
eleven
Kontaktovat uživatele:

#530 Příspěvek od eleven »

Taky sem ho chtěl ale zaváhal sem dvě minuty a už byli fuč... :(
Wii je taky super!!! :D
Trolle mužeš prozradit jaké hodnoty PID máš nastavené na tom svém FPV ?!
Potíže s tou nehoráznou kosou skoušim řešit takhle..
Přílohy
IMG_0260.JPG
Troll

#531 Příspěvek od Troll »

A Ty si myslíš že si to pamatuju ? :D :lol: . Moje hodnoty Ti budou k ničemu protože nemáme stejný copter. Pokud nevíš, nech defaultní, funguje to dobře. Já se Ti mrknu až budu mít chvilku. Ale pokud si pamatuji, tak jsem se do toho při posledním lítání šťoural, dost foukalo a bylo to turbulentní, tak jsem hodně ubral , nevadila mi menší stabilita, takže to nebude typický příklad.
Troll

#532 Příspěvek od Troll »

V tuto chvíli to mám takto:
R 3,8 0,030 18
P 3,8 0,032 18 0.20
Y 7,0 0,000 0,22
eleven
Kontaktovat uživatele:

#533 Příspěvek od eleven »

Troll píše:A Ty si myslíš že si to pamatuju ? :D :lol: . Moje hodnoty Ti budou k ničemu protože nemáme stejný copter. Pokud nevíš, nech defaultní, funguje to dobře. Já se Ti mrknu až budu mít chvilku. Ale pokud si pamatuji, tak jsem se do toho při posledním lítání šťoural, dost foukalo a bylo to turbulentní, tak jsem hodně ubral , nevadila mi menší stabilita, takže to nebude typický příklad.

To já vím že to nemohu použít jen sem to chtěl porovnat s tim co mám já... :wink:
Troll

#534 Příspěvek od Troll »

No a co máš? Ať můžou porovnat zase i další. Sice je to k ničemu, ale je to zajímavé :lol:
Možná by nebylo marné jenom tak pro zajímavost udělat nějaký přehled kdo to má jak naladěno. Ale to už by chtělo dodat alespoň i velikost, hmotnost , motory, regly a vrtule. Kdesi v cizině jsem viděl podobnou tabulku na Openpilota. A BTW, hodnoty tam byli neuveřitelně rozdílné a všichni si pochvalovali jak to mají fajn nastaveno :lol: :lol:
eleven
Kontaktovat uživatele:

#535 Příspěvek od eleven »

Tak... Motory Satria BMA2208-17 (2822-17)
Vrtule 10x4,7 SF APC
Regle SUNRISE Model 20A SBEC- 3A
Váha 1170g s S3 2200
Rozpětí 51cm
Přílohy
IMG_0263.JPG
Naposledy upravil(a) eleven dne čtv 16.02.2012 16:51, celkem upraveno 1 x.
madbull

#536 Příspěvek od madbull »

oměřim, dodám jen prozatimní dotaz.nemohu se dotrimovat coptera po opětovném přehrátí softu...jak se kalibruji gyra popřípadě jak je dostat do roviny třeba s vodováhou a pak dotrimovat za letu?Jde to nějak vůbec?
nerušit...bastlím :-)
Semis

#537 Příspěvek od Semis »

petertn píše:http://www.goodluckbuy.com/30a-brushless-motor-speed-controller-programable-esc-2a-bec-for-quadcopter-4-pack.html

mate niekto skusenosti s tymito regmi?

Mám doma několik regulátorů Mystery a v letadlech mi fungují dobře. Nejsou to ale přesně ty samé jako v odkazu a na kopteře jsem je nezkoušel. U jednoho mi ale kdysi nešla nastavit brzda, tak nevim jak to je s jejich kvalitou a jak by se to dalo opravdu dobře ověřit...
speto_sk
Kontaktovat uživatele:

#538 Příspěvek od speto_sk »

Pridavam aj ja svoju konfiguraciu, na porovnanie:

Typ: TRICOPTER
Motory: AX-2213N 800Kv Brushless Motor
Regulatory: Hobbyking SS Series 25-30A ESC
Vrtule: GWS RD-1047
Bateria: Turnigy 2650mAh 3S 30C Lipo Pack
Rozpatie: 46cm motor < - > stred
Riadiaca doska: WiiDuino 2.0 (platforma arduino ProMini)
Senzory: Drotek 10DOF bez LLC
Vaha: 704g bez Lipo, s Lipo 954g (zatial bez FPV)
My plane: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=607&amode=
My video: http://www.youtube.com/user/spetosk#p/a

Coptery , to je diagnoza ;-)
speto_sk
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od speto_sk »

My plane: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=607&amode=
My video: http://www.youtube.com/user/spetosk#p/a

Coptery , to je diagnoza ;-)
Trinom

#540 Příspěvek od Trinom »

Používáte někdo gyroskop L3G4200D? Zajímalo by mě, v čem se liší nastavení vůči ITG3200. Ten L3G4200D jde totiž mnohem snáze sehnat a stojí o něco míň.

Díky
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“