Konektor připojen obráceně
-
hunter_pavel
Konektor připojen obráceně
Pozor na akumulátory ! ! !
Objednal jsem z Číny akumulátoiry do vrtulníku Walkera V200D02 Lipol 7,4V 1200 mAh. Dva kusy. cena Ok, vśechno OK. baterie došly a nebyl čas je hned využít. Po čase jsme je dal nabít a jedny vyzkouśel, jaké štěstí že ne ty druhé. Vśe OK. Po cca 14 dnech jsem vzal druhý kus z dodaných aku. A teď to pŕišlo ani ve snu by mě nenapadlo. zapojím kabel, druhá vteřina kdy jdu zapnout vysílač, kabely začínají dýmit. Čtvrtá vteřina, přiskakuju a chci odpojit kabely (0,1 sekunda) spálené prsty od žhavých už kabelů, řvu bolestí ale nový pokus, opět bolest cca 8 vteřina vyšlehly plameny, popadám vrtulník, mající panickou hrůzu aby eku nebouchly (jsem v kanceláři) běźím na chodu kde je dlažba pokládám hořící vrtulník na podlahu a béźím pro vodu. cca 12 vteřina kabina hoří, polévám vrtulník oheň uhasínám napájecí kabely se přetavily, muselo přes ně téct nejméně dvacet možná více ampér. ´
A teď to nejdůležitější. Po "rozborce" "taveniny" jsme měřením zjistili že originál kabely červený/černý ke konektoru byly připojeny obráceně, tedy měřeno už bet konektoru, z toho nezbylo nic, už samotně kabely od vnitřku článků byly obráceně. Už z výroby. Neuvěřitelné. No po vysušení, je vše funkční přijímač i regulátor to přežil, jak je zapojen uvnitř modul, nevím ale tekl přes něj zkratový proud, nicméně žije, tak že vlastní škoda, kabina, akumulátory a napájecí konektor a spálené prsty. Doporučuji tedy nové akumulátory měřit.
Objednal jsem z Číny akumulátoiry do vrtulníku Walkera V200D02 Lipol 7,4V 1200 mAh. Dva kusy. cena Ok, vśechno OK. baterie došly a nebyl čas je hned využít. Po čase jsme je dal nabít a jedny vyzkouśel, jaké štěstí že ne ty druhé. Vśe OK. Po cca 14 dnech jsem vzal druhý kus z dodaných aku. A teď to pŕišlo ani ve snu by mě nenapadlo. zapojím kabel, druhá vteřina kdy jdu zapnout vysílač, kabely začínají dýmit. Čtvrtá vteřina, přiskakuju a chci odpojit kabely (0,1 sekunda) spálené prsty od žhavých už kabelů, řvu bolestí ale nový pokus, opět bolest cca 8 vteřina vyšlehly plameny, popadám vrtulník, mající panickou hrůzu aby eku nebouchly (jsem v kanceláři) běźím na chodu kde je dlažba pokládám hořící vrtulník na podlahu a béźím pro vodu. cca 12 vteřina kabina hoří, polévám vrtulník oheň uhasínám napájecí kabely se přetavily, muselo přes ně téct nejméně dvacet možná více ampér. ´
A teď to nejdůležitější. Po "rozborce" "taveniny" jsme měřením zjistili že originál kabely červený/černý ke konektoru byly připojeny obráceně, tedy měřeno už bet konektoru, z toho nezbylo nic, už samotně kabely od vnitřku článků byly obráceně. Už z výroby. Neuvěřitelné. No po vysušení, je vše funkční přijímač i regulátor to přežil, jak je zapojen uvnitř modul, nevím ale tekl přes něj zkratový proud, nicméně žije, tak že vlastní škoda, kabina, akumulátory a napájecí konektor a spálené prsty. Doporučuji tedy nové akumulátory měřit.
Re: Hořící vrtulník vinou akumulátorů, čtěte !!
To jako byly obráceně kabely už z baterky nebo opačně připájený konektor? Radek
ICQ 638556901
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Asi várka z noční šichty, bohužel čínské aku třeba kontrolovat důsledně, ne jen přeměřit ale taky překontrolovat konektor, případně znova a lépe připájet, nebo vyměnit. Zvyknul sem si už kontrolovat všecky aku a nejen čínské.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
- Diskobarel
Walkery žádná škoda, proto si kupuju abteerky bez koneektrů aa pak si je tam pájim sám..
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...
Nechápu jednu věc - ten druhý akumulátor jsi také nabíjel? A nebo jsi jej nabíjel jen přes servisní konektor? Protože kdybys jej nabíjel přes silové kabely, tak bys na to, že jsou přepólované přišel již při nabíjení.
Jinak samozřejmě doporučení měřit akumulátory před použitím je v pořádku.
Jinak samozřejmě doporučení měřit akumulátory před použitím je v pořádku.
Diskobarel píše:Walkery žádná škoda, proto si kupuju abteerky bez koneektrů aa pak si je tam pájim sám..
Pochopil jsem, že i barva kabelů, tj. červená / modrá (černá) byla přehozená.
- Diskobarel
Jo já jsem lehce barvoslepej a dělám za šera, takže to měřim...
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
zapojím kabel, druhá vteřina kdy jdu zapnout vysílač
Ať už jde o letadlo , lod , vrtulníky ., u RC se vždy nejdřív zapíná vysílač , až potom model.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Nabíjanie neprotestovalo že to je naopak?
Nabíjaš asi cez servisný konektor a nepoužívaš pri tom silové káble..
Mohol si názov témy dať trochu presnejší, že opačná polarita káblov lipolky (červený mínus), takto si to pozrú len zvedavci hľadajúci čiernu kroniku
A nie je vôbec zlý počin spokojne uviesť aj predajcu.
Zvláštne, že nezhorel regl, a šťastie že to neprešlo cez bec na príjmač a servá - mohlo vyšumieť úplne všetko. Ten regl má veľkú pochvalu, nielen preto že zvládol ten prúd, aj keď možno pomohlo že tá baterka bola trošku mäkšia.
Nabíjaš asi cez servisný konektor a nepoužívaš pri tom silové káble..
Mohol si názov témy dať trochu presnejší, že opačná polarita káblov lipolky (červený mínus), takto si to pozrú len zvedavci hľadajúci čiernu kroniku
A nie je vôbec zlý počin spokojne uviesť aj predajcu.
Zvláštne, že nezhorel regl, a šťastie že to neprešlo cez bec na príjmač a servá - mohlo vyšumieť úplne všetko. Ten regl má veľkú pochvalu, nielen preto že zvládol ten prúd, aj keď možno pomohlo že tá baterka bola trošku mäkšia.
No tam je celá integrovaná jednotka-pokud se dobře koukám- že neshořela elektronika a jen se utavily kabely je fakt divný. Radek
ICQ 638556901
- JosefSvejk
Pozor na akumulátory? Používám asi 20 akumulátorů a všechny jsou z Číny. Žádný problém. Jak často se tato závada objevuje? To by byl zajímavý údaj. Takhle je to ojedinělý problém a není proč se strachovat nebo zavádět nějaká opatření. Výstupní kontrola se dnes u tak levných věcí neprovádí ani u renomovaných značek, takže su klidný. 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
mhabr píše:Nechápu jednu věc - ten druhý akumulátor jsi také nabíjel? A nebo jsi jej nabíjel jen přes servisní konektor? Protože kdybys jej nabíjel přes silové kabely, tak bys na to, že jsou přepólované přišel již při nabíjení.
Přesně tohle mě taky napadlo. Aspoň trošku sofistikované nabíječky řvou, že je aku připojená obráceně.
Nicméně já mám vrtulník podobné velikosti a pro nabíjení slouží jen balancér. Tj. klasický adaptér se zapojí do krabičky a z ní se akumulátor nabíjí pouze přes servisní konektor. Takže tam případné přepólování silových kabelů nelze odhalit.
@hunter_pavel: tam teklo určitě víc než 20 áček. Pokud to odnesla jen kabina, aku a konektor, tak dobrý. Zkus to reklamovat. Třeba ti dají něco navrch.
Re: Konektor připojen obráceně
napis prosim vyrobcu, model baterky a predajcu
nech sme trochu v obraze
nech sme trochu v obraze
http://bobo.matej.name
No nemôžem si pomôcť, ale mne celý zakladateľ tohto vlákna pripadá čudný.
Zaregistrovaný dnes poobede, príspevok jeden, na otázky a výzvy na upresnenie neodpovedá. Ako nabíjal nevysvetlí. Akú má nabíjačku, nenapíše.
Páni, zbytočne sa namáhate s vysvetlením. Účel jeho príspevku asi nebude pýtať sa a dozvedieť sa.
Zaregistrovaný dnes poobede, príspevok jeden, na otázky a výzvy na upresnenie neodpovedá. Ako nabíjal nevysvetlí. Akú má nabíjačku, nenapíše.
Páni, zbytočne sa namáhate s vysvetlením. Účel jeho príspevku asi nebude pýtať sa a dozvedieť sa.
Atto píše:No nemôžem si pomôcť, ale mne celý zakladateľ tohto vlákna pripadá čudný.
Nebo není u počítače, a večer vše vysvětlí.