Stavba modelu na želanie

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
jackboy
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba modelu na želanie

#16 Příspěvek od jackboy »

aviatik70 píše:Pokud chceš zkusit slušně zpracované konstrukční stavby, tak mohu doporučit stránky pana Žáka http://www.modelservis.websnadno.cz
Právě stavím jeho Čmeláka a je to pohoda, kvalitní díly z topolovky, bižuterie, návod, prostě klasická modelařina.... Ale jinak třeba na http://www.modelmax.cz/ se dají taky najít pěkný éra v rozsypu.

Videl som Petrove modely -odporucam !!
paicreat
Bydliště: BA-víkend,TN-týždeň,NZ/TT-prázdniny+volný čas Trvalý pobyt: Šurany

#17 Příspěvek od paicreat »

Tak to spravím asi takto http://www.cora-rc.estranky.cz/fotoalbu ... zlin-z-43/ musím zistiť či by mi ten dotyčný pán vedel vyrobiť polystyrénové jadro pre to krídlo.
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jackboy »

mas email v sukr. sprave ...
paicreat
Bydliště: BA-víkend,TN-týždeň,NZ/TT-prázdniny+volný čas Trvalý pobyt: Šurany

#19 Příspěvek od paicreat »

jackboy píše:mas email v sukr. sprave ...

napísal som :wink:
JMalik

#20 Příspěvek od JMalik »

Takže už jsi si ujasnil, jak to stavět?
Než budeš mít ty polyšové výřezy, tak klidně můžeš začít stavbou trupu. Spotřebuješ na tom nejvíc času, je to nejpracnější část.
Je Ti přibližně jasné, čím to tak musíš osadit? (motor, regl, serva, baterka.....?
Také Ti doporučuji zdokonalit se na něčem v pilotáži, protože to, s čím jsi dosud létal pro přechod na toho dvoumetrového Zlína nebude stačit.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od lubo1 »

paicreat píše:

Nechcem ti brať elán..... ale predstav si, že si chcem doma ubastliť vrtuľník. Vystrúham z dreva listy neakéhp tvaru - zostavím si neakú mechaniku, neako od oka to vyvážim, neako od oka tomu urobím geometriu listov, urobím domu neaké nastavenie cykliky, dám tam neakú vrtuľku dozadu..... a budem sa tešiť, ako si zalietam.... no a ak som k tomu nikdy nič moc s brtuľníkom nenalietal..... maximálne pár sekúnd s dvojrotorovou Lamou (tvoj plackolet).... takže aká je šanca, že to poletí a aká je šanca, že som sa trafil do nastavenia a aká je šanca, že to ukočírujem..... ?????
Skús si odpovedať sám
EDIT
... no a ak je pre teba ťažko prekonateľný problém vyrezať jadra z XPS, ako chceš riešiť nosníky, krabičky na servá, tunely pre káble spojky krídel, nábežky, poťah balzou .... a mnoho ďaľších detailov. Nebola by vhodnejšia neaká stavebnica?
http://lubo111.rajce.idnes.cz
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od RCModely »

lubo1 píše:
paicreat píše:

Nechcem ti brať elán..... ale predstav si, že si chcem doma ubastliť vrtuľník. Vystrúham z dreva listy neakéhp tvaru - zostavím si neakú mechaniku, neako od oka to vyvážim, neako od oka tomu urobím geometriu listov, urobím domu neaké nastavenie cykliky, dám tam neakú vrtuľku dozadu..... a budem sa tešiť, ako si zalietam.... no a ak som k tomu nikdy nič moc s brtuľníkom nenalietal..... maximálne pár sekúnd s dvojrotorovou Lamou (tvoj plackolet).... takže aká je šanca, že to poletí a aká je šanca, že som sa trafil do nastavenia a aká je šanca, že to ukočírujem..... ?????
Skús si odpovedať sám
EDIT
... no a ak je pre teba ťažko prekonateľný problém vyrezať jadra z XPS, ako chceš riešiť nosníky, krabičky na servá, tunely pre káble spojky krídel, nábežky, poťah balzou .... a mnoho ďaľších detailov. Nebola by vhodnejšia neaká stavebnica?

paicreat přečti si to ještě jednou. Mám pocit, že si bereš mooc veké sousto. Nechci tě podceňovat, ale když se ptáš na takové věci, jak jsem si přečetl, tak bych si na tebe nevsadil. Nech si poradit, navíc ta předloha? Ta je přimo vražedná. Postav si něco jednoduchého, třeba nějaká pěkný hornoplošník. Třeba Pipera od Grenpanes. Ten lítá, je tam všechno vymyšlené a v krabici je všechno. Potahování polystirénu balzou a nebo laminování, není tak jednoduchá technologie jak to na webech vypadá.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“