madbull píše:tak jsem dnes cvičně, aby zima neutekla bez modelaření, zapojil serva na volné výstupy na desce powerboard a zjistil jsem, že i když je zapnu v gui tak se nehejbou:-(
Nevíte čím to může být?
Desku mám s volnýma kanálama A0 A1 a A2. v gui jsem zapnul CAMstab na všechny pozice mého třípolohového vypínače v TX, který zároveň používám na přepínání letových režimů. a serva sice při zapojení bzukla jako že mají 3ťávu ale pak už se nic nedělo:-(
Poradíte kde zase dělám chybu?
Povolenie stabilizacie pre kameruTak som dnes doma skusil aj ja s takou malou dusickou, kedze riadiacu dosku som si spravil sam. Zapojil som serva a pripol to na baterku a ... a nic, vtedy ma napadlo ze "madbull" nieco zapol v GUI tak som nabehol a zapol to v GUI, konkretne "
camstab" a ... zase nic. Do slaka, zeby nieco na doske, ale nie. Tak som zasiel na multiwii forum a tam som nasiel pomoc. A tu je rada. V kode to treba najprv povolit, ci odkomentovat toto "
#define SERVO_TILT". Takze si to najdite v zalozke "
config.h"
Upozornenie pre tych, ktory maju ARDUINO PROMINI a hexcoptery ci viac, kanaly pre stabilizaciu sa vyuzivaju pre motory.
Kód: Vybrat vše
/* The following lines apply only for a pitch/roll tilt stabilization system
On promini board, it is not compatible with config with 6 motors or more
Uncomment the first line to activate it */
#define SERVO_TILT
#define TILT_PITCH_MIN 1020 //servo travel min, don't set it below 1020
#define TILT_PITCH_MAX 2000 //servo travel max, max value=2000
#define TILT_PITCH_MIDDLE 1500 //servo neutral value
#define TILT_PITCH_PROP 10 //servo proportional (tied to angle) ; can be negative to invert movement
#define TILT_ROLL_MIN 1020
#define TILT_ROLL_MAX 2000
#define TILT_ROLL_MIDDLE 1500
#define TILT_ROLL_PROP 10