ASP 8,5 4 takt

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pixma
Kontaktovat uživatele:

ASP 8,5 4 takt

#1 Příspěvek od pixma »

Ahoj, je to muj prvni ctyrtakt tak mam par otezek ktere tu nemuzu najit.
Je nejaky problem pri montazi hlavou dolu? Na co si dat pozor. Muzu ho rovnou zabihat hlavou dolu, nebo ho mam nejdriv potrapit v normalni poloze ve stojanu?
Na klikovce je vyvod na hadicku, k cemu je a kam ho pripojit? V navodu sem se docetl ze je to jakesi odkapavani, jestli se to vztahovalo k tomu. Jak to bude fungovat pri obracene montazi, kdyz ten vyvod bude nahore.
Tlakovani nadrze je vyvedeno klasicky z vejfuku. Za odpovedi predem dekuji.
Howking
Kontaktovat uživatele:

Re: ASP 8,5 4 takt

#2 Příspěvek od Howking »

No v motorech se naprosto nevyznám, ale tvé obavy s orientace motoru jsou zbytečné. To by se jako s tím motorem nesmělo lítat na zádech?
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
pixma
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pixma »

To nevim, proto se ptam. Ale tady bude hlavou dolu porad, na zadech porad nelitas. Treba to je opravdu blba otazka.
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ladaxvx »

pixma píše:Ahoj, je to muj prvni ctyrtakt tak mam par otezek ktere tu nemuzu najit.
Je nejaky problem pri montazi hlavou dolu? Na co si dat pozor. Muzu ho rovnou zabihat hlavou dolu, nebo ho mam nejdriv potrapit v normalni poloze ve stojanu?
Na klikovce je vyvod na hadicku, k cemu je a kam ho pripojit? V navodu sem se docetl ze je to jakesi odkapavani, jestli se to vztahovalo k tomu. Jak to bude fungovat pri obracene montazi, kdyz ten vyvod bude nahore.
Tlakovani nadrze je vyvedeno klasicky z vejfuku. Za odpovedi predem dekuji.

Ahoj. Motory se dají zabíhat jak přímo v modelu, tak ve stojanu někde ve svěráku. Nikdy jsem ovšem motor v modelu nezabíhal. Je to přeci mimořádně nepraktické. Ale pokud někdo nemá možnost ve svěráku, i to se dá zaběhnout těch pár nádrží...v tom svěráku k tomu máš přeci jenom jiný přístup. Je to pohodlný a ono je to potřebný, to pohodlí a přístup k ovládacím jehlám a pod. Ten vývod je odvětrávání. Musí být volný za běhu motoru. Nesmí být nikam připojený...ono to sice taky jede ten motor, ale není to ono. Já na něj navlíkám kousek slepé hadičky, když přestanu lítat. Kape odtud olej. Jinak nic. Takže pokud máš možnost, šupni to napřed do svěráku. A jinak doufám, žes tím záběhem v modelu nemyslel přímo lítání? Na to rychle zapomeň! Šel bys s érem do kytek. A pro éro s igelitkou.
No a pochopitelně, že ho můžeš namontovat do éra v jakékoliv poloze. Naopak, tyto motory běží mimořádně dobře hlavou dolů...invertně.
pixma
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pixma »

Děkuji za odpověď. Není to první motor jen první čtyřtakt. To odvětrání bude pořád nahoru tak nevím jestli z něj něco bude odkapávat. Zajetí ve stolici je určitě lepší z hlediska přístupnosti a seznámení s motorem.
Šlo my hlavně o tu montáž hlavou dolů.

Ještě bych se zeptal jakou vrtuli použít? Bude to ve čmelákovi.
radi5

#6 Příspěvek od radi5 »

12x5 APC.....
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pikus 1 »

pixma píše:Děkuji za odpověď. Není to první motor jen první čtyřtakt. To odvětrání bude pořád nahoru tak nevím jestli z něj něco bude odkapávat. Zajetí ve stolici je určitě lepší z hlediska.....

"Ve stolici" neeeeeeee, tam může být cokoli ,ale motor bych tam nedával.. :D raději na stolici (štandu) :wink:
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
pixma
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pixma »

Bože no, to je slovíčkaření. :lol:
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ladaxvx »

pixma píše:Bože no, to je slovíčkaření. :lol:

Hahaha...za to se nezlob, já jsem se tomu zasmál...aspoň něčemu v dnešní době... :lol: :lol: :lol:
pixma
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pixma »

Já se za to nezlobím. Jen aby to tak nedopadlo doslova až ho půjdu sbírat na louku kde se pasou kravičky.
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ladaxvx »

pixma píše:Já se za to nezlobím. Jen aby to tak nedopadlo doslova až ho půjdu sbírat na louku kde se pasou kravičky.

Jo tak to joooo, to je jiná...nám tady na letiště jeden chlapík chodil venčit pséka. Okolo je tady biokoridor, teda na venčení místa dost, až mooooooooc dost...jenže tam se psékovi nechtělo. Lechtalo ho to při sraní...Jenom do té doby, než jsem do toho "psinca" přistál. Tak sem mu řekl od plic, aby táhnul s čoklem jinam a dneska je to už celkem slušný modelář. Ten chlapík, jo? psisko neé...ale našli si místo jinde. I tak to může dopadnout...ty krávy u Tebe si místo určitě jinde nenajdou. Ahoj Laďa.
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pikus 1 »

ladaxvx píše:
pixma píše:Bože no, to je slovíčkaření. :lol:

Hahaha...za to se nezlob, já jsem se tomu zasmál...aspoň něčemu v dnešní době... :lol: :lol: :lol:

Přesně tak...
Vůbec to nebylo o nějakém prudění... jen mě to prostě pobavilo :wink:
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
pixma
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od pixma »

Já sem to jako prudění nebral.
Ještě jeden dotázek, používáte k tomuhle motoru přižhavování?
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ladaxvx »

pixma píše:Já sem to jako prudění nebral.
Ještě jeden dotázek, používáte k tomuhle motoru přižhavování?

Já mám sice ASP 10 ccm, ale nepřižhavuju. Na letišti má kamarád ASP 8,5 ccm a nepřižhavuje taky.
mnov

#15 Příspěvek od mnov »

Přižhavování nutné není, ale pokud se přižhavuje dá se dosáhnout nižšího volnoběhu a lepších přechodů. Já tento motor provozoval s přižhavováním a stejně model skončil v troskách, :) ale motorem to nebylo, asi to bylo rukama. :)
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“