Skladné letadlo na cestování

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
xsukk
Kontaktovat uživatele:

Skladné letadlo na cestování

#1 Příspěvek od xsukk »

Ahoj,
začala jsem přemýšlet o pořízení skladnýho éra na cestování. (aneb když je kufr auta plnej zavazedel) Modelařím už skoro rok a již spolehlivě ovládám EasyStar. Brzo začnu lítat s dalšími letadly.
Líbí se mi Multiplex Merlin, Funtic, Mini Bee nebo něco na ten způsob.
Které byste mi doporučili a se kterým máte dobré zkušenosti?

Díky za Vaše názory:-)
http://www.rcalbum.com/index.php?action=udtl&id=1872;&mbck=6550
Jameson
Kontaktovat uživatele:

Re: Skladné letadlo na cestování

#2 Příspěvek od Jameson »

Malé lietadlá nevedia dobre lietať vo vetre. Odporučil by som samokrídlo (MS Swift II, Toro od Telinku) alebo nejakú deltu (Multiplex FunJet). Všetko sú to relatívne malé lietadlá, dajú sa praštiť na hocijakú batožinu a dá sa s nimi lietať aj na relatívne malom priestore a aj za vetra.

Lietadlo klasickej konštrukcie je vždy menej spratné - chvost je náchylný na poškodenie a ako som písal, neznášajú vietor...

Krok od EasyStaru k takýmto rýchlejším strojom (najmä FunJet) mäže pôsobiť drasticky, aspoň prvé dva-tri lety by som odporučil zalietať "na kábli", ale inak sú to veľmi poslušné stroje s takmer žiadnou minimálkou, takže vlastne také šteniatka...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
HonzaS

#3 Příspěvek od HonzaS »

Multiplex Dogfighter! Jestli budeš mít cestu kolem Týna nad Vltavou, tak řekni, předvedu. Lítá i docela za větru, nezabere moc místa a je fakt hodnej. Nevýhodou je, že potřebuje docela dost místa, na přistání hodně klouže (lze zkrátit křidélkama nahoru).
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Alesmodelar
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Alesmodelar »

Jameson píše:Malé lietadlá nevedia dobre lietať vo vetre. Odporučil by som samokrídlo (MS Swift II, Toro od Telinku) alebo nejakú deltu (Multiplex FunJet). Všetko sú to relatívne malé lietadlá, dajú sa praštiť na hocijakú batožinu a dá sa s nimi lietať aj na relatívne malom priestore a aj za vetra.

Lietadlo klasickej konštrukcie je vždy menej spratné - chvost je náchylný na poškodenie a ako som písal, neznášajú vietor...

Krok od EasyStaru k takýmto rýchlejším strojom (najmä FunJet) mäže pôsobiť drasticky, aspoň prvé dva-tri lety by som odporučil zalietať "na kábli", ale inak sú to veľmi poslušné stroje s takmer žiadnou minimálkou, takže vlastne také šteniatka...

jak jsi psal to toro, dneska jsem s nim lítal na docela malém plácku a jak foukalo, ale už jsem měl co dělat abych to ve vzduchu udržel když jsem letěl po větru ( nakonec jsem stejne urval motor=D o zmrzlej sníh ), inak proti větru to krásně stojí na místě =D
xsukk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xsukk »

Jameson : nechci prejit hned na mala letadla. Doma na me uz ceka Cessna 480 a FunCub na pokracovani :-)

Mate nekdo konkretne zkusenost s tim Merlinem?
Takze letadla typu Dogfighter nebo FunJet snesou i mensi vitr narozdil od tech malejch polomaket a ´´ elektrovetronu ´´?

Dekuji za odpovedi :-)
http://www.rcalbum.com/index.php?action=udtl&id=1872;&mbck=6550
FilipV
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od FilipV »

S Dogfighterem jsem nelítal, takže nevím, ale namotorovanej Funjet snese opravdu velkej vítr!
Mám ho moc rád, takový univerzální letadlo, jen dvě serva, motor a regl, absolutně jednoduchý :D
Matouš

#7 Příspěvek od Matouš »

FunJeta mám. Ten chce na přistání taky dost placu. Lítá pěkně, ale někdy mám problém při startu. Už jsem párkrát při startu havaroval a vždy se mi klepou ruce :D . Teď už s ním lítám málo a jen když mi ho někdo hodí. Nemám na to nervy :(
Ale malé, levné a celkem hezké jsou stínové polomakety stíhaček WW2 od Hackera. Se synem jsme si 2 pořídili k vánocům. Stavebnice 1000, další 1000 vybavení z číny a obě jsem měl za 3 dny v kupě. A i když dost foukalo neodolal jsem obě zalítat a super. Lítaj parádně a vítr jim nevadí. Už se těšíme na lepší počasí a až se syn pořádně naučí tak dáme kombat. A do auta se krásně vejdou. A až omrzí létání jen tak, chce to sehnat někoho do party a zařádit si se stuhama, už se na to těším.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darth.hokro »

Líza, se vejde do kapsy :D Ale jak píší ostatní, ve větru se jí nechce. Jinak hodné letadlo.
http://www.freeair.cz/freeaircz/index.p ... &Itemid=53
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Kovboj

#9 Příspěvek od Kovboj »

xsukk píše:Ahoj,
začala jsem přemýšlet o pořízení skladnýho éra na cestování. (aneb když je kufr auta plnej zavazedel)

Zkus se podívat na Xeno. Je to slušně velké samokřídlo, takže nemusí být žádné absolutní bezvětří, ale díky celkem geniální konstrukci je jednoduše skládací takže moc místa nezabere.
otass

#10 Příspěvek od otass »

Toro. Ve dvou do Chorvatska Matizem a Toro se v pohodě vlezlo, http://vimeo.com/14473679
Přistane kdekoli a kdykoli. Pokud není místo, tak přistaneš do ruky (viz. video z hory sv. Jurdy)
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
diosko

#11 Příspěvek od diosko »

Viem, ze vraj male lietadla vo vetre dobre nelietaju, ale co tak nieco z tychto?
Durafly Edge 540 V3 Micro 3D 490mm (PNF)
alebo
Durafly Slick 360 Micro 3D 490mm (PNF)
Videa na youtube su celkom zaujimave a zda sa, ze sa da s tymito drobcekmi celkom dobre "vyblbnut" :)
Floater AXN, SkyFun
DavidB
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od DavidB »

... já bych hlasoval za Kinetic 800, je to skvělý éro a v pohodě se vleze všude
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Bumpy_SK »

mini swift (B)
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Yeah »

do větrna a na vyblbnutí beru tohohle mustanga :
http://www.jr-models.cz/index.php?&desk ... il&id=2827
koupil jsem ho po dílech a ty poskládal (trup, křídlo, ocas), mám v něm outrunner s tahem 700g, tři micro serva, 18A regl a baterku 3s 1200mAh a vydrží mi 15 minut s přehledem a je i na malý rychlosti snadno ovladatelný, můj první dolnoploch, kterej jsem nerozbil, jen uvažuju o sklopce, kvůli bezpečí vrtule....mohu s klidem doporučit
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
diosko

#15 Příspěvek od diosko »

Yeah píše:do větrna a na vyblbnutí beru tohohle mustanga :
http://www.jr-models.cz/index.php?&desk ... il&id=2827

Ak sa nedaju rozobrat kridla, tak si myslim, ze je velky na prevoz alebo vozenie v aute. Myslim, ze lietadlo na cestvanie alebo trvalejsie prevazanie v aute by nemuselo presiahnut 50 cm nerozobrane alebo nieco co v napr. v zlozenom stave moze byt v skatuli 20x20x70 cm. Je to len moj nazor, mozno "xsukk" myslela pri zakladani vlakna nieco ine, ja som to pochpil takto.
Floater AXN, SkyFun
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“