Deje sa niečo s HobbyCity?
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Deje sa niečo s HobbyCity?
Prišiel niekomu v poslednej dobe balík z HC?
Už vyše mesiaca mám v HC objednané balíky za cca 350 USD. Stále ich neposielajú, pred týždňom som tam chatoval, vraj majú toho veľa a nestíhajú. No a v týchto dňoch sa už nedá ani chatovať...a maily sa vracajú ako neprijaté.
Mám akýsi blbý pocit "prehriatej" ekonomiky, kde sa niečo prudko rozvíjajúce akoby samo zrúti a mám obavy, že sa svojich balíkov ani peňazí nedočkám...
Má niekto podobné alebo iné skúsenosti?
Je nejaká cesta dostať späť peniaze, ak som to platil cez PayPal?
Už vyše mesiaca mám v HC objednané balíky za cca 350 USD. Stále ich neposielajú, pred týždňom som tam chatoval, vraj majú toho veľa a nestíhajú. No a v týchto dňoch sa už nedá ani chatovať...a maily sa vracajú ako neprijaté.
Mám akýsi blbý pocit "prehriatej" ekonomiky, kde sa niečo prudko rozvíjajúce akoby samo zrúti a mám obavy, že sa svojich balíkov ani peňazí nedočkám...
Má niekto podobné alebo iné skúsenosti?
Je nejaká cesta dostať späť peniaze, ak som to platil cez PayPal?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Re: Deje sa niečo s HobbyCity?
nezacinaj jim ty jejich slavne prazdniny ?
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Čínsky Nový rok. Je to každoročné. Oni to pošlú a ono to aj dôjde, len to chce čas. Dosť veľa času...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
-
JmX
- Kontaktovat uživatele:
No jako každoročně - číňani slavý čínský (lunární) nový rok, letos tuším 23.1., takže před a po se nefachá!
Už chápeš? Během února se to postupně srovná a dožene. Teda snad. Doufej.
Už chápeš? Během února se to postupně srovná a dožene. Teda snad. Doufej.
***** Futaba T8FG Super *****
Hangár s podrobným popisem stavby mých modelů na osobních stránkách Jirkůf Blok = http://jirkufblok.blogspot.com
E-mail: pilot@ok-jmx.cz
Hangár s podrobným popisem stavby mých modelů na osobních stránkách Jirkůf Blok = http://jirkufblok.blogspot.com
E-mail: pilot@ok-jmx.cz
Pokud jde o HobbyKing - http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/index.rc
Tak jsem v prosinci objednával dva balíky které došly v lednu. Oba došly do 2 týdnů, takže maximální spokojenost. Balíky byly do 150Eur takže jsem ani neplatil clo
Tak jsem v prosinci objednával dva balíky které došly v lednu. Oba došly do 2 týdnů, takže maximální spokojenost. Balíky byly do 150Eur takže jsem ani neplatil clo
Větroně, elektry, . . . RCF Crack Yak*, Toro* . . . Aurora 9* - Assan*. . . Aerofly professional Deluxe*
*maximální spokojenost
*maximální spokojenost
I na strankach pisou ze do konce ledna nic neposilaj a vsechno zase pojede az od unora.
Tohle tam taky maj napsane (na HobbyKingu) :
We're baaack! The holidays are over! 26/01/2012 9:58:20 PM
We are now back in the office and working like mad men in the warehouses to get your order out as quickly as possible.
Our DE, US & AU warehouses have 1 day ship out times* and are waiting to take your order.
Our Asia warehouse will be playing catch up for the next 10 days and we should be back to normal processing times very soon.
*on average.
Tzn, mělo by to už vše fungovat normálně...
We're baaack! The holidays are over! 26/01/2012 9:58:20 PM
We are now back in the office and working like mad men in the warehouses to get your order out as quickly as possible.
Our DE, US & AU warehouses have 1 day ship out times* and are waiting to take your order.
Our Asia warehouse will be playing catch up for the next 10 days and we should be back to normal processing times very soon.
*on average.
Tzn, mělo by to už vše fungovat normálně...
Větroně, elektry, . . . RCF Crack Yak*, Toro* . . . Aurora 9* - Assan*. . . Aerofly professional Deluxe*
*maximální spokojenost
*maximální spokojenost
no to doufam cekam na vyskladneni uz 2 tydny 
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Že je to každoročne, to viem. Oni totiž oslavujú naše Vianoce, náš Nový rok, ale aj ich Nový rok a pod. Len ešte nikdy to tak dlho netrvalo....
No dúfam, že budú makať a bude to v poriadku.
No dúfam, že budú makať a bude to v poriadku.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Naposledy upravil(a) ladaxvx dne pon 06.02.2012 10:42, celkem upraveno 2 x.
čínsky Nový rok. Ak nie, tak hľadám partiu a vyberieme sa tam osobne
im to trochu vysvetliť 
Tak ja som asi mal šťastie že to poslali pri odchode na flám, a dnes mi prišiel balíček (nejaké drobnosti) - s pribaleným plastickým logom "turnigy" ako na kufor auta.. 
Lapras píše:Tak jsem v prosinci objednával dva balíky které došly v lednu. Oba došly do 2 týdnů, takže maximální spokojenost. Balíky byly do 150Eur takže jsem ani neplatil clo
To je pouze otázka náhody a žádné pravidlo. Podstatné je DPH, a to se obvykle platí už při překročení 22 Eur, a to i když se CLO vůbec neplatí.
Nicméně je třeba si uvědomit jeden základní fakt. Existují pouze předpokládané limity, které se většinou aplikují, ale neznamená to, že se podle nich budou vždy a zaručeně řídit, protože v reálu to v ČR funguje tak, že si do jisté míry mohou dělat co chtějí a nikdo na ně v současnosti nemá páky jak jsem uvedl v odpovědi viz tento odkaz.
Takže tu a tam projde bez CLA i bez DPH skoro cokoli bez ohledu na deklarovanou cenu i když je to třeba vysoko nad limitem 22 Eur a dokonce i když je to nad limitem 150 Eur a jindy dělají obstrukce a třeba i stanoví DPH i když je cena nižší než limity. Prostě případ od případu to může být úplně jinak a jak to bude v reálu u té či oné zásilky se nedá předem určit.
Přesnější popis předpokládaných limitů, pravidel i s vysvětlením je uveden v úvodním příspěvku tématu viz tento odkaz. Upozorňuji však, že to nelze brát jako dogma, protože v reálu platí to co jsem již uvedl tj. jedná se pouze o předpokládané limity, které se obvykle aplikují, ale neznamená to, že se podle nich budou vždy a zaručeně řídit.
Coro: Ten nápis je super, tiež mi došiel - keby mal Marošlong auto, tak mu ho naň pod rúškom noci nalepím

Take my love, take my land, take me where I cannot stand
Nejenom na hobbycity, ona i ta jejich pošta nehákuje, to není jako u nás hned 2. ledna honem do Kolbenky