Trocha magor s FPV..
Re: Trocha magor s FPV..
to Nak > kamaráde to mi nedělej sem se málem praštil do o stůl hlavy jak sem se začal smát
to Drondys > jj to si taky pamatuju, ono je to o tom ze kombinace heli + FPV uz je vazne moc ...
to uz vubec nepochopim, heli takova velka indukce ruseni + velmi nebezpecna a nekoho napadne to vzit mezi lidi do mesta ... to nepochopim, jakoze mit o hlava vubec nebere
obecně už nějak začíná bejt problém s tim jak lidi vnímaj bezpečnost, mně osobně stačil jeden exot co na mne najížděl osminou spalovákem když sem lítal s letadlem a bral to jako hroznou prdel, když by se netrefil tak mi zlomí klidně obě nohy, taky už sem v jeho blízkosti nikdy nelítal a sem rád že už sem ho nikdy nepotkal
to Drondys > jj to si taky pamatuju, ono je to o tom ze kombinace heli + FPV uz je vazne moc ...
to uz vubec nepochopim, heli takova velka indukce ruseni + velmi nebezpecna a nekoho napadne to vzit mezi lidi do mesta ... to nepochopim, jakoze mit o hlava vubec nebere
obecně už nějak začíná bejt problém s tim jak lidi vnímaj bezpečnost, mně osobně stačil jeden exot co na mne najížděl osminou spalovákem když sem lítal s letadlem a bral to jako hroznou prdel, když by se netrefil tak mi zlomí klidně obě nohy, taky už sem v jeho blízkosti nikdy nelítal a sem rád že už sem ho nikdy nepotkal
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
To je maaaagoooor!!!
To chce už za mlada řezat, řezat, řezat!!!
A když už je na to moc starý, tak přes držku, přes držku, přes držku!!!
Taky jsem se jako malý trocha navyváděl s travexem atd... Ale taky jsem jich dostal nepočítaně.
Někdy prostě pomůžou jen represe, lidumilná osvěta "pojďme si o tom promluvit" je na ho*no...
Taky jsem se jako malý trocha navyváděl s travexem atd... Ale taky jsem jich dostal nepočítaně.
Někdy prostě pomůžou jen represe, lidumilná osvěta "pojďme si o tom promluvit" je na ho*no...
RiMr píše:To je maaaagoooor!!!
Rýšo to bys musel občas vzít samopal a demokracie nedemokracie to pořádně prostřílet, aby byl fakt aspoň chvilku pokoj, protože na některé nepomůže vůbec nic a dokud jsou naživu tak rostou jen pro kriminál.
- JosefSvejk
Není třeba opakovat, že je to magor, ale FPV pilot je to docela dobrej. A divím se ještě, že se tam za tu dobu neobjevil nějaký strážce pořádku. Dovedu si představit, jak by k němu např. u nás ve městě přišel nebojácný pistolník z MP a sebral by mu ty brýle a ještě na něj křičel: "Dívejte se na mě, když s vámi mluvím, občane!" 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JosefSvejk píše: ale FPV pilot je to docela dobrej.
Doufám že jsi to myslel jako ironický vtip , který jsem jen já nepochopil
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
obávám se že to jako vtip nemyslel,
ten přistávací manévr při kterém jen tak tak (musel uskočit) neposekal chodce
byl asi profi ...
ten přistávací manévr při kterém jen tak tak (musel uskočit) neposekal chodce
byl asi profi ...
SOVA is YouR CO-pilot
- JosefSvejk
Milan Nes píše:ten přistávací manévr při kterém jen tak tak (musel uskočit) neposekal chodce
byl asi profi ...
Však jsem psal, že "docela".
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Kdyby se lidi chovali rozumně a slušně, tak nejsou potřeba trestní zákony. Kdyby si dokázali uvědomovat nebezpečí vyplívající z vysokých rychlostí a limity lidského organismu, nebyly by zapotřebí pravidla silničního provozu. Jenomže lidi jsou takoví jací jsou a tak je potřeba kdejakou ptákovinu řídit zákonem, přestože by 95% lidí nenapadlo ani ty nepsané zákony překračovat.
Taková videa jen dokazují, že nebude dlouho trvat a budou zákony i na FPV. Stačí jen aby se způsobilo zranění nebo škoda někomu "důležitému" a půjde to ráz na ráz.
Zákony na nařízení už omezují i řadu daleko méně důlěžitých a nebezpečných věcí než FPV. 
Taková videa jen dokazují, že nebude dlouho trvat a budou zákony i na FPV. Stačí jen aby se způsobilo zranění nebo škoda někomu "důležitému" a půjde to ráz na ráz.
Kovboj píše:Taková videa jen dokazují, že nebude dlouho trvat a budou zákony i na FPV. Stačí jen aby se způsobilo zranění nebo škoda někomu "důležitému" a půjde to ráz na ráz.Zákony na nařízení už omezují i řadu daleko méně důlěžitých a nebezpečných věcí než FPV.
To, že bylo použito FPV je nepodstatné. Už jsem tady zmiňoval případ z USA kde jiný hazardér poletoval s velkou helinou v parku mezi lidmi a dostal se tak blízko až posekal jedné holce ruku a ta bude mít doživotní následky a přitom neměl žádné FPV. Takže o FPV jako takové v tomto ohledu z hlediska hazardování a ohrožování lidí modelem vůbec nejde.
Omezení by tedy spíš mohlo směřovat k tomu, že by provozování modelů obecně bez ohledu na FPV bylo zcela zakázáno mimo k tomu účelu speciálně vyhrazených prostor a mimo ně jen na speciální povolení za splnění zákonem definovaných podmínek, a to by současně omezilo i pokrylo úplně vše včetně FPV.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše:Omezení by tedy spíš mohlo směřovat k tomu, že by provozování modelů obecně bez ohledu na FPV bylo zcela zakázáno mimo k tomu účelu speciálně vyhrazených prostor a mimo ně jen na speciální povolení za splnění zákonem definovaných podmínek, a to by současně omezilo i pokrylo úplně vše včetně FPV.
Hrůza pomyslet že by něco takového někdy vstoupilo v platnost :/
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub