Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
mo-mo

Re: Beta 1400 - stavba

#2431 Příspěvek od mo-mo »

Ahoj kluci, jsem tady prvně, tři dny jsem pročítal toto fórum od začátku.
Můj sen je ta mašina, co mám v profilu. Držím se ale při zemi, protože jsem v životě neletěl (s modelem) a zatím studuju a hledám informace kde se dá. V okolí žádný modelář ani klub není. Přizemnil jsem se na tom, že si pořídím tady diskutovanou Betu 1400 a to v nejbližších dnech.
Co mě ale trápí, že nemůžu rozchodit FTP simulátor. Napřed mi v programu chyběl jeden soubor, který jsem nakonec sehnal. Prográmek zkouším spouštět na booku (Win 7), ale je to děs a hrůza. Třepe se obraz, letadla reagují naprosto zděšeně. Někde jsem slyšel, že to se sedmičkama má problém. Můj první dotaz na vás zní, jestli s tím máte někdo zkušenosti.
Děkuju vám a přeji pěkné lítání (tady je hnusně a sníh). :cry:
Momo
jirakus

#2432 Příspěvek od jirakus »

Na Win 7 ani Vistě to nechodí,taky jsem to mnohokrát zkoušel,ale bez úspěchu. Pořídil jsem si něco jiného,nenáročného,ale na ovládání je potřeba vysílač,protože klávesama se létat nenaučíš. Mám BMI simulator,je tam i éro jako Beta,mohu poslat zabalené emailem-má to 21 megabajtů,a hezkou grafiku,proti FMS o třídu lepší. Nevím už kde jsem to sehnal,třeba se to na netu najde. Vysílačku používám od Walkery,tu to vezme+propojovací kabel zakoupen na aukru.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
mo-mo

#2433 Příspěvek od mo-mo »

jirakus píše: Mám BMI simulator,je tam i éro jako Beta,mohu poslat zabalené emailem-má to 21 megabajtů,a hezkou grafiku,proti FMS o třídu lepší. Nevím už kde jsem to sehnal,třeba se to na netu najde.

Děkuji za nabídku, rád ji přijímám. Adresu jsem poslal přes SZ.
Momo
jirakus

#2434 Příspěvek od jirakus »

T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2435 Příspěvek od Ancistrus01 »

mo-mo: K tomu tvému vysněnému eru se jistě dostaneš ;). Rok budeš lítat s Betou pak si pořídíš něco svižnějšího a pak tu tvoji stíhačku ;)
mo-mo

#2436 Příspěvek od mo-mo »

jirakus: Simulátor jsem stáhl z toho tvýho odkazu. Teď k němu ještě vysílačku, nebo joystyk.
Ancistrus01: Vidím opravdu na ten rok, potom snad Cesna - ta se mi taky líbí a pak........ mě manželka jistojistě zapleští lopatou... :P
Momo
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2437 Příspěvek od Ancistrus01 »

No já s ní létám už skoro rok, ale končit s ní nehodlám - osvětluji si ji na noční lety, mám jí předělanou na držení kamery GoPro HD a později na FPV. :D
Ticcino

#2438 Příspěvek od Ticcino »

Mo-mo, z vlastni zkusenosti bych doporucil mezi Betou a EDF stihackou jeste jeden mezikrok. Tim mym byla WWII stihacka F6F Hellcat. EDF s podvozkem uridis ve vzduchu. Odstartujes na 8 metrech, ale pristani je porod. Trenuj. Musis bezpecne a s jistotou pristat s Betou tam kde si urcis. Ne o 5 metru vedle. Kdyz to same pak zvladnes s tim *mezikrokem*, pak jsi pripraven.
mo-mo

#2439 Příspěvek od mo-mo »

Kluci,děkuji za podporu. Já jsem ale teprve ve stádiu chystání se na trenažér (simulátor) a tu betu si pak chci vychutnat. Teprve ji budu objednávat (asi v pondělí). Ta stíhajda je klukovský sen, který je v nedohlednu a určitě na ni nespěchám. U té bety vás asi budu bombardovat "chytrejma dotazama".
Momo
mo-mo

#2440 Příspěvek od mo-mo »

Tak jsem učinil rozhodnutí a páchám objednávku. Kupuju tadyhle .
Abych ušetřil na příštím poštovném, objednávám toto:
- RC letadlo Beta 1400 RTF 2,4GHz (set)
- Samolepící skelná páska 50mm Tornádo - křižná vlákna
- Suchý zip 3M DualLock
- Vteřinové lepidlo BSI Super-Gold FoamSafe plus Gap Fill - střední - 14g
- Univerzální popruh na RC vysílač

Cena pěkně stoupá, ale není to investice na jeden večer a mám mecenáše.
Poraďte, jestli mám do košíku ještě něco přihodit (smysluplného, ne flašku rumu :lol: ), než to odklepnu.
Momo
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#2441 Příspěvek od Pajas »

Kup tam ještě baterky do vysílače, pokud nemáš :-).
jirakus

#2442 Příspěvek od jirakus »

Časem přijdeš na to že budeš potřebovat víc baterek do letadla,nějakou nabíječku,ta setová je akorát ničí,a pokud budeš modelařit dál,určitě ji budeš muset koupit,plus vysílač,ten setový ti taky brzy stačit nebude,a tak dál. No lepidlo a pásku máš,ke vteřiňáku vezmi ještě aktivátor,aby ti lepené místo okamžitě ztvrdlo.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2443 Příspěvek od Ancistrus01 »

No já ti poradím takto: nekupuj RTF - Stíhačky jsou většinou více než 4 kanálové - budeš muset kupovat další vysílač. Dále nabíječka ve verzi RTF je k ničemu, nabíjí někde 3 hodiny a není to to pravý ořechový.

Doporučuji verzi ARF a k tomu si z HobbyKingu koupit tuto Lipolku 2x(mám je do Bety a sem s nimi spokojen).

Nabíječku: Turnigy accucel 6 též mám doma. K tomu budeš potřebovat zdroj 12V 5A (u té setové taky)

A vysílačku: Turnigy 9x někdo bude proti, ale já sem s ní spokojen, kdyby si se pro ní rozhodl tak si přečti ok-rimr.com
mo-mo

#2444 Příspěvek od mo-mo »

No vy mi dáváte. Ale díky za rady.
Ještě špekuluju. S lepší vysílačkou a nabíječkou samozřejmě do budoucna počítám. Nejde to ale najednou - on ten zmiňovanej mecenáš, není až tak davajnej. A brácha se už dopředu zmínil, že toho Cadeta by si odkoupil. Zbláznil se do rolby a tam by mu čtyřkanál bohatě stačil. Ta se pohybuje jen ve dvou rozměrech :mrgreen: .
Momo
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2445 Příspěvek od Ancistrus01 »

Když Betu koupíš s tou vysílačkou a nabíječem jak jsem ti posílal odkazy, vyjde to na 5500 Kč.

Ale jestli bude o toho Cadeta zájem tak si kup RTF :)
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“