Hydroplán Polaris

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
zdekar

Hydroplán Polaris

#1 Příspěvek od zdekar »

Ahoj, hledal jsem na netu něco o hydroplánech a náhodou narazil na tento model nazvaný Polaris. Úplně mě to nadchlo a jen co dokončím rozestavěný modely, tak se do toho pustím. Kdyby to taky někdo chtěl stavět, tak tady je odkaz na diskuzi na RCGroups, kde jsou další fotky,plánky,videa a veškeré informace pro stavbu:

http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... e&t=922465

Obrázek
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od hoblik »

hydroplány jsou super, vřele doporučuji...... :D
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Curtiss »

Zmenšený NorthStar od Laca Mikulaska, plánek na 6,5ccm vyšel kdysi v Modeláři - někdy v 80-tých letech.
http://www.greathobbies.com/productinfo/?prod_id=BUS455
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Steve Schumate (Jetset44), to bude kvalitní poletucha. Škoda, že všechny vodní plochy mám daleko.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
zdekar

#5 Příspěvek od zdekar »

No co jsem viděl ty videa, tak to vypadalo krásně a pěkně to i lítalo. Někde je tam psáno, že to je upravená North Star. Čím se to liší jsem moc nezkoumal. Hydroplány mě dost lákaj, hlavně proto, že se to dá využít jak jako lodička tak i letadlo. Spíš se mi ale líběj tyhle létající čluny než letadla s plovákama. Takže kdybyste někdo měl další zajímavé odkazy na stavbu létajících člunů, tak to sem dejte.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Curtiss »

petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od petrcorrado »

me to zaujalo tak, ze jsem si to z rcgroups stahnul a uz to stavim, akorat nesnasim depron, tak to delam z epp a potahuju to cely 0.8 mm balsou, uvidim jak vyjdu s hmotnosti...... :?
therccustomjets.cz
customwings.cz
GrizzlyCz
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od GrizzlyCz »

Supr model nemáte to někdo v Autocadu nebo nemůžete někdo prodat výřezy???
helioland
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od helioland »

taky jsem si to postavil ( climapor z obi ) a lítá to fajn .. jen ne potřeba vybrat vhodnej pohon, vejde se tam rozumně jen 6palců vrtule

pár fotek je na webu modelářů z točný ( zálet i znovuzálet, pri prvním jsem to kvůli jednomu padáčkáři rozšvihal )

teď je to i nabarvený, a vypadá to dobře :). Oproti originálu jsem udělal pár změn ( na křídélka mám dvě serva, abych to mohl míchat jako klapky a servo směrovky jsem přesunul do tý kapličky na směrovce. Je tam kapku plno, ale vejde se to tam )

ve vzduchu je ten polaris kapku nervózní podél podélný osy, ale úplná svině to neni. Z vody se odlepuje celkem ochotně a přistání na vodu jsou krááása.
---------------------
a bude hůř
zdekar

#10 Příspěvek od zdekar »

Tak to gratuluju že ti to tak pěkně lítá :) Já jsem zkusil postavit menší model na sníh. Jezdilo to bezvadně ale než jsem stačil vzlítnout na dýl jak pár vteřin tak se to rozlámalo. Použil jsem na to dost křehkej materiál a nebylo to úplně podle plánu.
No třeba se k tomuhle krásnému letadlu ještě dostanu až seženu lepší matroš. Zatím jsem si objednal Robbe Gemini, tak něco na vodu taky budu mít :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

Re: Hydroplán Polaris

#11 Příspěvek od cassiopeus »

nemáte někdo náhodou plán na Polarise ve formátu .dxf, .dwg či .skp? Aby to šlo naimportovat do SketchUpu.

Díky
corsair
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od corsair »

cassiopeus píše:nemáte někdo náhodou plán na Polarise ve formátu .dxf, .dwg či .skp? Aby to šlo naimportovat do SketchUpu.

Díky
importovat to pdf do corelu a pak uložit jako..to co chceš...já si ho tak zvětšoval,když tak sz, a hodil bych ti to do mejlu.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od cassiopeus »

corsair píše:
cassiopeus píše:nemáte někdo náhodou plán na Polarise ve formátu .dxf, .dwg či .skp? Aby to šlo naimportovat do SketchUpu.

Díky
importovat to pdf do corelu a pak uložit jako..to co chceš...já si ho tak zvětšoval,když tak sz, a hodil bych ti to do mejlu.

Díky za ochotu. Asi to tak nějak udělám. Uvažuju o konstrukčních úpravách, tak kdyby to bylo ve vektorech, upravoval bych jen něco. Zkusím, jestli PDF umí Paint shop a pokud ne, poprosil bych tě o asistenci.
Makuko
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Makuko »

Ahoj,
mám dotaz na ty co stavěli polaris...

čím jste jej potahovali či natírali proti vodě???

na jednom videu jsem viděl jak jej potahuje nějakým potahem a pak natírá barvou...

nejsem si jistí čím jej utěsnit či jestli bude stačit potažení nažehlovací fólii... :-)

Díky za rady...
racek74
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od racek74 »

Já měl kdysi origo NorthStara , ve vzduchu naprostá špica , http://www.cora-rc.estranky.cz/img/orig ... ek-006.jpg
http://www.cora-rc.estranky.cz/img/orig ... ek-008.jpg
Polarise už mám vytisklého a vystřihaného , depron jsem pořídil , jen čekám až dodělám ostatní resty , nerad skáču z jednoho do druhého :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“