Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
jimiman

Re: Beta 1400 - stavba

#2386 Příspěvek od jimiman »

Nemuze byt chyba na kadetu 4 SERVO REVERSE SWITCH ??? To se mi zdá jako blbost ... Nemohu tím třeba obrátit chod vrtule ??
jirakus

#2387 Příspěvek od jirakus »

Reversem neobrátíš chod vrtule,ale budeš mít plný plyn k sobě dolu a vypnutý od sebe nahoru,prostě páčka ti půjde opačně. Pozor na to.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#2388 Příspěvek od Klubas »

To je dost málo, zkoušel jsem to dnes a měl jsem tam kolem 650g. Možná je to tím že mám vrtuli 6x4 ale 330 mi přijde málo i na setovou. Zkoušel si tu kalibraci?
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
jimiman

#2389 Příspěvek od jimiman »

no zkousel ...po pipnuti a plným plynu jsem stáhnul plyn a odpojil baterku. Radeji to zkusim jeste dnes znovu
Ticcino

#2390 Příspěvek od Ticcino »

Jimiman, to že má trup tendenci rotovat, jak píšeš, tak to je normální. Je to reakční moment od vrtule.
To že to v jednom směru ukazovalo 330 a ve druhém 200, ukazuje, kterým směrem ta vrtule má být.
330g je sice málo, ale lítat to s tím bude. Já měl Betu ve verzi I a je možné, že tam teď dávají jiné motory, které se točí pomaleji.
Zkus znovu udělat tu kalibraci plynu, s tím, že chvíli počkáš. Nestahuj páku plynu hned po pípnutí, ale počkej si třeba sekundu. Už jsem ale zmiňoval, že můj regulátor kalibraci buďto neuměl nebo jsem to nepozoroval. Uměl jen zapnout / vypnout brzdu.
Další možností je použití větší vrtule. Já měl na Betě originál myslím 5x4. Upgrade na 6x4 tu dělají snad všichni. Mně to moc nevyhovovalo.

Každopádně, se 330g tahu nemůžeš startovat na půl plynu. Prostě plnej plyn a pořádně hodit. Ne jen tak položit do luftu nebo zahodit stylem odhánění mouchy. Prostě pořádně hodit, silou, s plným plynem. Nebo ještě líp, ať ti to někdo hodí a ty měj ruce na kniplech. Neházet rovně, neházet moc nahoru. Prostě tak akorát, lehce šikmo nahoru. Těch 20°-30° přibližně.
jimiman

#2391 Příspěvek od jimiman »

Ticcino díky moc za odpověď jen bych chtěl položit sem do fóra dotaz pro majitele Beta III kupované asi kolem Listopad, prosinec 2011:
Kluci máte podobné zkušenosti s tahem motoru jako já ??????

Tu kalibraci plynu zkusím večer ještě jednou a počkám déle až k tomu pípnutí té motorové brzdy. Pak zkusím znova test s váhou !!!
Velmi by mě překvapilo, kdyby výkon motoru v Betě III šel dolů :(( Tomu se mi nechce věřit.

To hození je v manuálu celkem pěkně popsáno zkusím s kamarádem !!! Jakmile budou nové informace dám je se do fóra.

JIMIMAN
kazdiccc

#2392 Příspěvek od kazdiccc »

Ahoj,
jsem majitelem Bety III kupoval jsem jí někdy tuším začátkem září.. v prvních hodech, jelikož to bylo pro mě něco nového přišla rychlá... pak při lítání už tolik ne... s tahem jsem problém neměl... po cca 2 měsících jsem se dostal k nový vrtuli APC 5,5x4,5 se kterou lítám do dneška. I ve větším větru jsem neměl problém vyletět a ukočírovat ji ve vzduchu. Co se mi na tom líbilo je, že sem nemusel Betu nějak upravovat, či uřezávat pod vrtulí, padne jako ulitá :wink:

jinak předevčírem jsem zkoušel novou vysílačku... po 10m letu jsem zapíchnul Betu po čumáku do trávy... následek:
upadla mi ta příklopka motoru... a vrtule mi jí ohoblovala :lol:
vypadlo mi servo výškovky... asi nebylo moc pevně přilepený :roll:
no chtěl jsem ho vyměnit.. po přistání v Sázavě má divnej zvuk :lol:
ale CO JE NEJHORŠÍ... ZLOMILO SE MI ULOŽENÍ MOTORU V TOM KRČKU :cry:
vymýšlím co bude nejvhodnější... je to deska o síle 6mm
četl sem o lepení pár vrstev balsy na sebe... ? dělal jste to někdo?
Turnigy T9x-Frsky Open9x, Beta 1400 v3.0, Mustang P-51 EPP
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#2393 Příspěvek od mbiron »

Balsa mi pripada na ulozeni motoru co do pevnosti dost krehka, lepsi bude preklizka. To teda musel byt zapich :wink:
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
kazdiccc

#2394 Příspěvek od kazdiccc »

Přemýšlel jsem o destičce z duralu :twisted: ale tu neseženu...
vyhrabal jsem z tajných zásob destičku o stejné síle z hliníku.. to by bylo navždy :wink:
ale nevím jak to bude s hmotností...
Turnigy T9x-Frsky Open9x, Beta 1400 v3.0, Mustang P-51 EPP
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#2395 Příspěvek od mbiron »

Zajdi si do nejakeho modelare a dej zase preklizku.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#2396 Příspěvek od Bartn »

Jestli hliníková nebo překližková deštička myslím, že vyjde nastejno. Rozdíl ve váze bude zanedbatelný.
jirakus

#2397 Příspěvek od jirakus »

K tomu tahu motoru,-nezkoušel jsem to na váze,ale pokud doma na koberci dám plný kotel,Beta se rozjede,normálně by zvlétla,kdyby měla kam pokračovat. Mám taky novou verzi. Napadlo mě a co baterie? Zkoušel jsi jinou? Co když je špatná právě baterka?

Jinak pozor pro všechny,naštěstí jsem si všiml při zkoušce doma a podivném zvuku motoru-byl ůplně volný,odřízl jsem vrchní kryt,a jeden šroubek pryč,ostatní povolené,no ještě jeden dva lety a motor by se utrhnul celý. Asi je potřeba to řádně dotáhnout.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
jimiman

#2398 Příspěvek od jimiman »

Ticcino:
Čauky včera jsem ještě navštívil Pecku. Zjistili jsme společně vliv trimu páčky plynu na maximální výkon soustavy. Prostě pokud trim dám na maximální výchylku nahoru pak plynová páčka má v maximální poloze max. výkon (větší než jsem měl).
Toto jsem odměřil i na setové vrtuli kde jsem se z původních 330 g váhy dostal na 440 g. Je fakt, že mi pak ještě dlouho pískalo v uších tak něco na tom bude :)-

Něco ještě pan říkal, že mít trim u plynu v maximálce může mít za vliv přeprogramování regulátoru. Tak nevím mám li se toho nějak bát.

Ale musím říct, že k nárustu výkonu fakt došlo. Sakra proč to není někde v manuálu ???

Je to standardní TRIM PLYNU NA MAX ??? Dík za názory.

JIMIMAN
Mc_Green

#2399 Příspěvek od Mc_Green »

jimiman píše:Ticcino:
Čauky včera jsem ještě navštívil Pecku. Zjistili jsme společně vliv trimu páčky plynu na maximální výkon soustavy. Prostě pokud trim dám na maximální výchylku nahoru pak plynová páčka má v maximální poloze max. výkon (větší než jsem měl).
Toto jsem odměřil i na setové vrtuli kde jsem se z původních 330 g váhy dostal na 440 g. Je fakt, že mi pak ještě dlouho pískalo v uších tak něco na tom bude :)-

Něco ještě pan říkal, že mít trim u plynu v maximálce může mít za vliv přeprogramování regulátoru. Tak nevím mám li se toho nějak bát.

Ale musím říct, že k nárustu výkonu fakt došlo. Sakra proč to není někde v manuálu ???

Je to standardní TRIM PLYNU NA MAX ??? Dík za názory.

JIMIMAN

Standartní to neni trim by jsi měl mít u plynu přesně na pulce. T že dáš trim na max má za následek akorát to že ti plyn dřív zabírá.
Chyba muže být třeba ve vysílači
A nebo zkusit přeprogramovat regulátor
jirakus

#2400 Příspěvek od jirakus »

Mám pocit,že když dám trim plynu na max,tak se mi to roztočí i při ztažené páčce. No jestli to bylo kalibrováno s trimem na max,pak může být chyba tady. Mě motor na páčce zabírá tak po 1cm pohybu při trimu ve středové poloze.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“