EasyStar a pocasi
- fandar2
EasyStar a pocasi
Ahoj, mam takovy dotaz, nebo spis mozna asi problem. Jake musi byt pocasi na EasyStar? Byl jsem dnes po druhe zkusit litat a foukal trosku vitr, ale po startu slo letadlo vzdyckz samo na jednu sranu a i kdyz jsem dal na ovladaci smerovku uplne na druhou stranu, Easy sel porad jenom na tu jednu stranu a neslo temer nic delat i presto ze jsme se letadlo snazili hazet proti vetru. Potrebuje byt opravdu na EasyStar uplne bezvetri, nebo delam neco spatne? Dekuji
Re: EasyStar a pocasi
fandar2 píše:Ahoj, mam takovy dotaz, nebo spis mozna asi problem. Jake musi byt pocasi na EasyStar? Byl jsem dnes po druhe zkusit litat a foukal trosku vitr, ale po startu slo letadlo vzdyckz samo na jednu sranu a i kdyz jsem dal na ovladaci smerovku uplne na druhou stranu, Easy sel porad jenom na tu jednu stranu a neslo temer nic delat i presto ze jsme se letadlo snazili hazet proti vetru. Potrebuje byt opravdu na EasyStar uplne bezvetri, nebo delam neco spatne? Dekuji
1 - Toto éro má tupou směrovku, chce ji trochu zvětšit
2 - Pokud je ve stoupáku a začne přepadávat, hned tak se sám nesrovná
3 - Úhel stoupání nesmí být proto velký, proto je třeba občas potlačit
4 - Vítr zvládá, ale nesmí být silný
5 - Není jedno křídlo těžší
6 - Je SOP v nule
Tak tak, jak píše Hoki. Ale asi bych se nejvíc zaměřil na podélné vyvážení a jestli je směrovka v nule, nikam nevykukuje, ani doprava ani doleva. Ale co si myslím že by bylo pro Tebe i éro nejlepší, je že se pokus ve svém okolí najít modeláře, kteří už létají. Určitě Ti velice rádi poradí a pomůžou s prvními lety. Omrknou éro a popřipadě Ti řeknou, co je špatně.
Teď mě tak napadá, jak máš vrtuli ??? Startuješ se zapnutým motorem nebo bez a pak ho zapínáš ???
Teď mě tak napadá, jak máš vrtuli ??? Startuješ se zapnutým motorem nebo bez a pak ho zapínáš ???
- fandar2
Dekuji za rady. Letadlo hazu se zapnutou vrtuli. Jinak kdyz jsem zkousel hodit letadlo do travy, jestli je vyvazene tak se na zadnou stranu nenaklanelo, proto je mi to divne, protoze vitr ktery foukal nebyl zase tak moc silny a cekat na uplne bezvetri, to bych asi nikdy nezaletal. Jedine me jeste napada, ze by motor nemel dostatecny vykon, ale mam tam puvodni permax 400 a 7-mi clanek NI-CD. Tak asi zkusim zvetsit tu smerovku a pujdu na dalsi pokus
- LETEC_AMATER
Původní motor a osmičlánek je akorát. Se sedmičlánkem to moc ve větru nemá šanci. Takhle to bude mít větší průbojnost ve větru, rychleji budeš ve výškách a líp budou ofukována kormidla. Však kdykoliv jde stáhnout knipl.fandar2 píše:Diky za radu a to tam mas puvodni motor a 8-mi clanek? Nejni to moc?
- LETEC_AMATER
- LETEC_AMATER
Tak do toho jsem nějak nekoukal, ale podle mě by to mělo být u tohoto modelu v nule. Neboť není třeba ofukovat křídlo, ale pouze ocas. Jinak obrácená vrtule snižuje výkon, to už pak lití uplně naprd. Někde se to tady už řešilo. I s fotodokumentací.Terry píše:Další možnost dost pravděpodobná je vyosení motoru.Ale nevím jak je to s tlačnou vrzulí.S tou nemám zkušenosti.Hoki poraď jak je to stěma tlačnejma vrtulema.Kam se musí vyosovat.
- LETEC_AMATER
baterie pro Easy Stara?
Ahojky, můžete mi někdo pls osvětlit jaké baterie můžu nacpat do original osazeného Easy Stara jsem v tom úplně mimo. Děkuji mnohokráte.