Jj, oni jsou u toho i náhradní.To dotahování nějak nemůžu doladit.Ty listy jsou od poloviny své možné osy o dost volnější, takže do půlky jsou utažený a od půlky volný To je blázinec.
Teda ale ten ovladač mi přijde takovej dost fórovej.Takovej oprejskanej, potenciometry se kvrdlaj...
Dobrá tedy, nebudu to teď radši pokušet Jak tak koukám na ten tišťák, tak tam je jeden volný konektor, nevim asi na LEDku a jeden asi na servo? Ale podle tohoto článku kolegy: http://www.rckozmodrom.com/RCModely/DH9104.htm To asi bude k ničemu.No, radši se nebudu pouštět do žádných větších akcí
tak po delší odmlce jsem se dostal v pokračování mé komické čínské story...vyletěl jsem s DHáčkem ven...natěšenej víc, než můj syn. Bylo to bezvadný...nabito, posilněn informacemi odsud... Mělo to jít jako po másle...takže vítr v normě (podle mého soudu...), tak jsem ho konečně zvedl, abych jen potupně neoral pole za zahradou...no zvednul se svižně...bylo to krásný...abych už po pár vteřinách zjistil, že zhruba v 5metrech brutálně fučí a ta mrcha vítr mi za DHáčko docela obstojně vzala... Zachoval jsem klid a začal s ní kormidlovat čumákem ke mně:o))) jaksi jsem pozapomněl i na "čumákem dolů"...a jak si vítr hrál podle svého, tak se mi celkem rychle vzdaloval...
...mám na poli ve vezdálenosti cca 100m krásné vedení vysokého napětí...a jak si tak selduju tu tečku, co mám na druhém konci vysílačky...tak si říkám jestli je nad dráty, nebo pod dráty...a když už jsem začínal lehce propadat panice, říkal jsem si, že s ním pomali sednu...
...a co čert nechtěl...trefil jsem se mezi izolátory vedení jedinýho betonovýho sloupu, co tam stojí:o))))))
zlomený lyže...lehce offroad nádech podvozku... takže jsem sehnal v kamenným obchodě náhradní a teď se těším na polétaná č.2...ale teď už faaaakt za bezvětří... Mimochodem...kolega v práci má stejnou, koupenou někde na netu a co je zvláštní, já 27,145MHz a on 40,680MHz...
co je ale pozitivní, čekání jsem si zkrátil rozhejbáním letité Huang Qi 813...a s tou si to dám i v pokoji:o))
Tak podobnou story jsem mněl na jaře taky,ale s jeho menším bráchou DH 9100.Průběh podobný,jen s tím rozdílem,že místo drátu to byly obrovské stromy a navíc v objektu TŽ Třinec.Taky jsem se jen díval jak se mi vzdaluje z dohledu,no a pak jsem vypnul vysílač a šel hledat.Našel jsem ho ve větvích menšího stromu,naštěstí kousek od plotu mino areál TŽ.Nestalo se mu vůbec nic a po zapnutí letěl v poho,byl to asi nejdelší let takové hračky,byl cca 200 m vzdušnou čarou ode mně
Nejsi sám.Já si objednal 40 a dostal jsem 27Mhz a kevšemu s prasklou kabinou.Dneska jsem si vyslepil, osmirkoval a nastříkal na matnou černou.Vypadá to zajímavě, taková novinka F.B.I.
Ahojte! Ja som si v lete na stare kolena kupil DH9104. To viete, ked som bol este maly, tak na dialkove ovladanie boli maximalne tie autobusy Karosa a aj tie tahali za sebou k vysielacke kabel. Na zaciatku som bol nestatny. Vrtulnik lietal neustale do strany a nedal sa vobec ustalit, aby som ho aspon na chvilku zavesil a naviac jeho doska trpela nahodnymi vypadkami, takze mi sem-tam spadol na zem (este stastie, ze to nieco aj vydrzi). Po vymene dosky, som vykonal zopar uprav. Rozmotal som antenu a natiahol som ju az k zadnemu stabilizatoru, predlzil som ramienko serva, aby vychylky na cyklike rotora boli vacsie, taktiez som skratil prave ramienko cykliky, pridal som zavazie do nosa kabinky a na lavu stranku lyziny. Na chvilku som si pozical bateriu z Walkery, ktora mala sice len 850mAh, pritom 25C (je to poznat pri zmene vysky) a uz pri prvom vzlete to bola ina rozpravka. Let dopredu je citelne rychlejsi (naklon cykliky je vacsi a v "cumaku" je zavazie), vrtulnik dokonca dokaze chvilku visiet na mieste a vdaka rozvinutej antene sa zlepsil aj dosah. Na horizontalnom stabilizatore chvostovej trubky mam 808 kameru a tak v zabere vidim cast rotora a cykliky a samozrejme aj okolie. Celkom efektny pohlad. Chcel som sa spytat, ci pouzivate pribalenu nabijacku? Ja som ju zmenil na Walkeracku, ktora je riadena procesorom a dokaze celkom slusne dobalancovat oba clanky (merane na IMAX B6).
:: Double Horse 9104 (na blbnutie vonku) :: :: Wl-V911 (na lietanie doma) :: :: CopterX 450Pro V3 (na skutočné lietanie vonku) ::
Tak to je super! Já tedy první co jsem udělal, byla ta anténa.Dál jsem se zatím do ničeho nepouštěl. Nebyla by náhodou k dispozici Tvá foto-dokumentace úprav?Zajímalo by mě to a určitě i inspirovalo.A myslím, že ne jen mě
dallas píše:Ahojte! Ja som si v lete na stare kolena kupil DH9104....
jo jo...uvítal bych i já nějaký fotonávod:o) Mimochodem...někde výš se tu někdo vyptával, jestli nás to baví...Tak s klidným svědomím mohu říct, že baví...dokonce mě to baví víc, než 3D kdy se z vrtulníku spíš stává "cosi s vrtulí", co poskakuje sem tam a ještě hlavou dolů:o))
fakt mi tohle polítání stačí a pokud jde o mě, nemám problém s tím, že mám jen hračku:o)
to ono to bavi. ze zacatku rozhodne rozdil nepoznas, tedy spis je to fajn, protoze si i zalitas (nemusis mesice trenovat). jde spis o to, jak dlouho te to bude bavit. tam je velky rozdil. opravdova heli te muze chytit na cely zivot. a nezridka se tak opravdu stane. tady se rychle vse naucis a rychle te to prestane bavit. nebude kam postupovat v dovednostech.