FOX 2,3 m z EPO.

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
salamander

Re: FOX 2,3 m z EPO.

#61 Příspěvek od salamander »

12222011124.jpg
12222011122.jpg
12222011121.jpg
salamander

#62 Příspěvek od salamander »

12222011128.jpg
12222011127.jpg

Takto si predstavujem výmenu motora. Išlo by to aj inak bez Radianovej prepážky, ale kužel má malý priemer, neviem ako by to vypadalo.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Doktor »

Já se přiznam že tomu až tak nerozumim, ale nebylo možný ten čumec nechat jak byl a vlepit na kraj novou motorovou přepážku, nebo nějakej domek z překližky a ukotvit ho někam do míst původní přepážky? Ideálně zkombinovat domeček i s novou přední motorovou přepážkou a tak roznést zatížení do co největší plochy EPO. Samotnou přepážku zalepenou v tom tenkém EPO čumci by to asi utrhlo.
Jakej průměr má origo kužel? Pohoda let dělá až 50mm:
http://www.pohodalet.cz/category.php?id_category=43

Jinak 12/8 koupíš, ale aeronaut.
salamander

#64 Příspěvek od salamander »

Doktorko: :)
Motor je moc dlhý a má veľký priemer. Na pôvodnú prepážku to neišlo je tam veľké zosilenie pred a za, aj to som musel orezať kvôli veľkému priemeru, potom, motor by bol moc vpredu a na chvost by išlo moc olova.
Ešte jedno riešenie : urezať čumák ešte aspoň 1cm do vnútra, po celom obvode trupu dať 5mm prepážku, motor zadná montáž, unášač - osku na pevnú vrtuľku stiahnuť na 5mm pre unášač, 50mm kužel a čumák ostane pôvodný ako na setovom a nebolo by poznať že je iný motor – vizuálne.
Je to dosť komplikované, ale dá sa aj tak.
Dám tam 12/8 aeronauta. Včera som si naštudoval vrtule, tak skúsim to stúpanie.
Mc_Green

#65 Příspěvek od Mc_Green »

Tak jsem si nakonec pořídil Fox 2300 a koupil jsem si ještě vysílač Optic 6
Chci se zeptat ted je venku docela blbý počasí na lítání a fouká docela vítr. Má s Foxem počkat na první let až bude bezvětří nebo ho můžu poprvé zálétnot když bude foukat? Je fox na poprvé záludný letadlo nebo je ve vzduchu klidný?
S Cassnou 480 lítám normálně když fouká a s Betou 1400 lítám i při silnějším větru.
Dolfi

#66 Příspěvek od Dolfi »

Nemusíš se bát, akorát dej bacha, na odhod dávám plný plyn, ale hážu tak do 20° stoupání takovým normálně silným hodem. Žádný prudký silný hod. Mohl by se ti lehce dostat do lopingu a kraš je na světě.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
salamander

#67 Příspěvek od salamander »

Najideálnejšie na zalietanie je za bezvetria. Treba dať pozor na vyváženie, niekomu to lieta pri 40mm mne pri 50mm. Keď pri vypnutí motora ide dolu hlavou treba posúvať baterku do zadu, já som vydlabal vzduch. tunel a tam som ju natlačil, alebo, pridávať závažie na chvost, to zvyšuje váhu na úkor ťahu motora.
Motor treba vyosiť nadol, treba prečítať vlákno aj SK je tam toho dosť, pri plnom plyne má snahu ísť do loopingu.
Po zalietaní a nastavení na optimálnu rýchlosť lieta perfektne .
draceq
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od draceq »

Mc_Green píše:...nebo je ve vzduchu klidný?

Nevím jak 2,3, ale 1,8 má do poklidného letadla rozhodně daleko :) Jo, klidný let to umí, ale jak ho pustíš z řetězu, začne tanec :mrgreen: A podle mě to mezi těma dvěma zase až tak velký rozdíl nebude... Je to akrobatický větroň, čemuž odpovídá konstrukce (vzepětí 00nic, rovná náběžka, ubíhající odtokovka, štíhlá křídla, krátký trup) a tudíž FOX velice ochotně přechází z klidného letu do poloh, při kterých se mému polystyrenovému pilotovi v kabině dělá šoufl :mrgreen: Čili při větrném počasí jde o něco hůře poznat, zda za chování letadla může nějaký technicko-nastavitelně-pilotážní renonc nebo větrné turbulence. Ono to sebou umí docela dost mrskat..... Proto je lepší bezvětří.
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
Libor
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Libor »

draceq píše:
Mc_Green píše:...nebo je ve vzduchu klidný?

Nevím jak 2,3, ale 1,8 má do poklidného letadla rozhodně daleko :)

Pokud neběží motor na plné pecky, tak to letí klidně. Není to akrobatický větroň, alespoň ne v tom smyslu, jak to chápu já..
http://kolmanl.info/index.php?show=show ... 20111116_2
Libor
draceq
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od draceq »

No já jen aby nečekal kliďase ve stylu Alfy 1500 - tohle je trochu živější :mrgreen: Ale lítá to výborně :mrgreen:
Naposledy upravil(a) draceq dne čtv 05.01.2012 14:29, celkem upraveno 1 x.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od RiMr »

Libor píše:...Není to akrobatický větroň, alespoň ne v tom smyslu, jak to chápu já..
http://kolmanl.info/index.php?show=show ... 20111116_2

Souhlasím a to tak že zcela. Akrobatický větroň bez směrovky? :wink:
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od draceq »

jejda, to jsem zase něco vypustil :mrgreen: Jo, já vím, že směrovka tam stojí za pendrek, a že s tím nezaletí akrobatickou sestavu, takže to není akrobat v pravém slova smyslu, má hold akrobatické sklony a předlohu, tak to bylo asi lépe napsat.... ale není to ani školní model, který by bohorovně odpouštěl chyby. Chtěl jsem jen varovat, že to letadlo je lépe zalétávat, když nefučí. Poryvy větru s ním umí pěkně cvičit......

EDIT: no, ale když tak čtu, že 2,3 provede půlvýkrut za klidného letu za 2 vteřiny, tak uznávám, že to bude asi o dost klidnější stroj než má, už zdaleka ne sériová 1,8.... Ale to bezvětří bude mít stejně lepší :mrgreen:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od RiMr »

Ten 2.3m aby ožil se musí dost naložit. Silný motor, zpevněné 4srv. křídlo, všechna serva na krátko... Ale ta směrovka je mizerná i když se zvětší.
A aby to tak rychle nevytrácelo rychlost po stažení plynu, tak se to musí naložit, jenže pak už to teda moc neklouže... :)

#74 Příspěvek od Mc_Green »

Díky za rady ohledně zalítnutí foxe. Čekám až nebude takovej vítr a pak ho zalítám a napíšu jak jsem dopad.
Libore dobrý stránky a tvojí recenzi na foxe jsem už četl. Je to jeden z düvodu proč jsem šel do Foxe
Libor
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Libor »

Libor
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“