Silnější motor ASW28, ÚPRAVY ASW28

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Fiškus

Re: Silnější motor ASW28, ÚPRAVY ASW28

#16 Příspěvek od Fiškus »

Zba píše:Myslím, že by jsi měl počítat s tím, že k novému motoru nový kužel a vrtule.

Jistě, to je mi jasné. :)
Zba
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Zba »

Fiškus píše:No takto sem to delal. Sice vybíjecí hranice byla 3V na čl. ale to je ještě v rámci LiPOL. No mám ještě uplně novou Turnigy 2200 3S 40/50C a tam jsem vybíjel a nabíjel na 2250. Při vybíjení v letadle nabíjím na 1150 nějak. Tam to regl. vypíná myslím při 3,2V na článek. Pak mám ještě jeden stejnej článek malinko starší, a tam je při vybíjení v letadle nabito rovných 2000. Takže tyto baterie mi drží zatím víc. Ale ted zpět k tématu. koukám na e shop modelářského obchodu co je v Olomouci (bydlím kousek od něj) a tam mají různé velikosti. Velikostí se musím vlést do tech 28mm, což je teda 22xx. ale ted ještě jaký. Neměl by být až tam moc výkoný aby mi to neroztrhlo aero a zároven ješte aby mi ho to nestáčelo, i když stímto rozpětím nemám zkušenosti co to dělá. http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1-Elektromotory/14-3-Basic-DYS-BMA-22xx je tam hnedka zezačátku pškná přehledová tabulka. V tom akrobatu mám 2217-7 (1250KV), hmotnost s 2 čl bat je 800g a táhne to s menším rozjezdem i na línej loping. Větron váží s výbavou 415 takže to je skoro polovina co u dragona. Myslím že 1500KV by měl stačit ne? Jenže oni tam nepíšou výkon. Ten si asi odvodím z proudu, jestli se nemýlím. čím větší otáčky tím větší i vrtule že? ja sem z toho zmatenej

Těch 1500kv by mělostačit.
Zba
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Doktor »

Fiškus píše:No takto sem to delal. Sice vybíjecí hranice byla 3V na čl. ale to je ještě v rámci LiPOL. Tohle už v rámci Lipol rozhodně není. Pokud budeš vybíjet aku Lipol proudem cca 1C na 3V, tak jí připravuješ na cestu do pekla. To že nějakej tydýt zanes do softu nabíjedla s vybíjecím výkonem pár wattů že konečné vybíjecí napětí bude 3V na čl. za to Ty nemůžeš, ale rozhodně to tak nedělej. Při tomhle vybiješ aku do samé mrtě a ta Ti to dřív nebo pozdějc vrátí! Pro proudy 1C ber jako rozumně bezpečnou hranici tak 3,5V. Níž určitě ne. Každopádně pokud nemáš nějakej pádnej důvod k vybíjení aku Lipol na nabíječce, tak to vůbec nedělej. Neni proč.

Tam to regl. vypíná myslím při 3,2V na článek. Taky špatně. Pokud budeš létat na vypnutí reglu 3,2V (bůhví kolik v tu chvíli mají články ostatní), tak to aku škodí stejně jako vybíjení nízkým proudem na 3V. Snaž se létat na čas. Do aku 2,2Ah bys měl optimálně dobíjet cca 80-90% jmenovité kapacity (1,76-1,98Ah).

Ale ted zpět k tématu. koukám na e shop modelářského obchodu co je v Olomouci (bydlím kousek od něj) a tam mají různé velikosti. Velikostí se musím vlést do tech 28mm, což je teda 22xx. ale ted ještě jaký. Neměl by být až tam moc výkoný aby mi to neroztrhlo aero a zároven ješte aby mi ho to nestáčelo, i když stímto rozpětím nemám zkušenosti co to dělá. http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1-Elektromotory/14-3-Basic-DYS-BMA-22xx je tam hnedka zezačátku pškná přehledová tabulka. Nejdřív si zjisti, zda s motorem o váze 70g a aku 2S 2,2Ah si schopnej dosáhnout polohy těžiště! Pokud ano, tak se můžeš věnovat výběru konkrétního motoru. Pokud ne, tak se musí použít něco jiného!

Větron váží s výbavou 415 S 70g motorem a aku 2S 2,2Ah to bude vážit taky 415g?

Myslím že 1500KV by měl stačit ne? Jenže oni tam nepíšou výkon.Výkon se u elektromotoru udává špatně. Lze udat nějaký optimální příkon ve vztahu k napájecímu napětí a k času po který to motor snese aniž by shořel, nebo při kterém bude pracovat s nejvyšší eff. Samotný výkon ovlivní obsluha výběrem vrtule a napájecího napětí.

...čím větší otáčky tím větší i vrtule že? Čim větší otáčky při konstantním napětí, tim zpravidla nižší vnitřní odpor motoru (stejné velikosti) a tím zpravidla možný vyšší výkon motoru. Jinak čim je výkon posazen do vyšších otáček, tim zpravidla menší vrtule musí být.
Fiškus

#19 Příspěvek od Fiškus »

ojá.. děkuji za vyčerpávající odpověď. No udaná váha je pro aktuální výbavu. Tj. původni motor, regulátor, 2S 2,2Ah batt., a ostatní jako serva, přijímač a pod. čily s novym motorem to bude vážit určite víc. Regulátor bude také asi o trochu těžší, takže asi budu muset posunout nějak to těžiště. Už teď je mírně mimo kvůly té baterce, ale létá to vcelku dobře. A jaký motor a jakou vrtuly konkrétně ještě také nevím. Potřeboval bych to sehnat co nejlenějc, ale zase aby to nebyl nějakej šmejd co se sám destruktuje. Na aukru jsem nic zajímavého nenašel zatím
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Doktor »

Ok. Já si nebyl jistej zda to mělo těch 415g s aku 2,2Ah nebo s nějakou 1,3Ah jež se k tomu doporučuje. Pokud budeš tedy měnit jen motor s reglem, tak už to moc nepřibere. Ale jestli už nejsi s těžištěm dobře teď s původním motorem díky aku 2,2Ah, tak se to se 70g motorem asi ještě zhorší. Pokud máš kam couvat s aku, tak zkus ten 2217. Kdyby to bylo i tak moc, tak se musí vybrat něco z 2212. Určitě si zjisti i to, kolik je místa mezi kuželem a motorovou přepážkou. Jak koukam na fotky, tak se tam asi nic moc dlouhého nevejde. Můžeš to klidně změřit a hodit sem cifru v mm.
Fiškus

#21 Příspěvek od Fiškus »

no mě se zdá že je to staveny na ty 2212. Jako u 2217 bych musel asi mírně trup poupravit.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lubo1 »

Doktor píše: Určitě si zjisti i to, kolik je místa mezi kuželem a motorovou přepážkou. Jak koukam na fotky, tak se tam asi nic moc dlouhého nevejde. Můžeš to klidně změřit a hodit sem cifru v mm.

Je tam malý zvonkáč.... Aku sa pod kabínu vojde len dvojčlánok.... na trojčlánok bude treba odstániť dno kabíny...
455 gr :lol: Váhu nepametám, ale mám dojem, že to bolo okolo 600 gr.... Aku dozadu posunúť nepôjde, jedine, že by sa vyhodili servá od výškovky a smerovky..... ale kam s nimi????
V prvom rade treba prerobiť náhon krídelok. Dosť sa zasekával ten švédsky pánt - a preskakovali páky na tisíchrane serva.... To sa mi ešte u žiadneho iného serva nestalo...
Krídelkové servá treba rovno vyhodiť...
Naposledy upravil(a) lubo1 dne sob 31.12.2011 20:02, celkem upraveno 1 x.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Zba
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Zba »

Dost by pomohlo, kdyby jsi sem dal rozměry prostoru pro motor.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od lubo1 »

Fiškus píše:no mě se zdá že je to staveny na ty 2212. Jako u 2217 bych musel asi mírně trup poupravit.

Až budeš chcieť vykuchnuť motor von - na fotke je vidieť, kde sú šroby ..... sú tam krížové šroby prístupné z kabíny - ale musíš prepichnúť EPP, aby si sa k nim dostal....
Motor je veľkosti asi 2408 - 2409, ale to len odhadujem....
Přílohy
DSC00800.JPG
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Doktor »

No tak mně se těch 415g s aku 2S 2,2Ah taky dost nezdá.

Pokud by tam pasoval kratší typ 2212, tak bych zkusil:
http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... 2-6-2826-6
Aku 2S platí stále, regl 30A taky. Na to duralovej kužel CZ výroby a listy aeronaut 7/4. Kdyby to bylo málo, tak potom 8/4.
Zba
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Zba »

Doktor píše:No tak mně se těch 415g s aku 2S 2,2Ah taky dost nezdá.

Pokud by tam pasoval kratší typ 2212, tak bych zkusil:
http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... 2-6-2826-6
Aku 2S platí stále, regl 30A taky. Na to duralovej kužel CZ výroby a listy aeronaut 7/4. Kdyby to bylo málo, tak potom 8/4.

aeronauty rozhodně.Ale spíš rovnou tu 8x4
salamander

#27 Příspěvek od salamander »

Meniť motor, to nie je len motor. Keď ide nový motor tam je viac vecí okolo toho.
Ja prerábam Foxa 2300, t.j. roboty ako na kostole o peniazoch ani nehovorím. Narastá tam váha fox 2300 pôvodna váha 1350, môj 1700, aký je s toho zisk.
Na rcportal.sk je toho viacej, http://www.rcportal.sk/fox-2300-am1111 treba to prečítať a zvážiť či to má význam.
Fiškus

#28 Příspěvek od Fiškus »

Dobrá, jak to tak vidím, tak seženu peníze a kopím ten motor 2212-6 2200KV. K tomu vrtuli i s unašečem http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=6237, kdyby měly 8×4 tak bych klidně vzal i tu, ale zatím jsem na ni na internetu nenarazil. Nejvíce se obávám že mi to urve křídla :D nechci z toho dělat nejakyho akrodraka.. má to zůstat větroněm s výkoným motorem dostatečným pro rychlé nastoupání, ale né turbo :D. nemám třebas zvolit menší otáčky?. Ono ale zase u toho motoru asi bude menší výkon při těch rozměrech asi.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Doktor »

Počítej s tim, že ten set nebude asi žádnej zázrak! Tyhle plastové kužele i zavibrují. Ale jestli do toho nechceš strkat moc peněz, budiž. Když bys vzal tu větší 8/4,5, tak by se asi taky prd stalo. Alespoň to poleze nahoru líp!
Fiškus

#30 Příspěvek od Fiškus »

No jo, a na kolik tak přijdou nějaké kvalitnější sety. Předpokládejme že vrtuli ani unašeč nemám. Popř. odkaz.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“