Zba píše:Myslím, že by jsi měl počítat s tím, že k novému motoru nový kužel a vrtule.
Jistě, to je mi jasné.
Zba píše:Myslím, že by jsi měl počítat s tím, že k novému motoru nový kužel a vrtule.
Fiškus píše:No takto sem to delal. Sice vybíjecí hranice byla 3V na čl. ale to je ještě v rámci LiPOL. No mám ještě uplně novou Turnigy 2200 3S 40/50C a tam jsem vybíjel a nabíjel na 2250. Při vybíjení v letadle nabíjím na 1150 nějak. Tam to regl. vypíná myslím při 3,2V na článek. Pak mám ještě jeden stejnej článek malinko starší, a tam je při vybíjení v letadle nabito rovných 2000. Takže tyto baterie mi drží zatím víc. Ale ted zpět k tématu. koukám na e shop modelářského obchodu co je v Olomouci (bydlím kousek od něj) a tam mají různé velikosti. Velikostí se musím vlést do tech 28mm, což je teda 22xx. ale ted ještě jaký. Neměl by být až tam moc výkoný aby mi to neroztrhlo aero a zároven ješte aby mi ho to nestáčelo, i když stímto rozpětím nemám zkušenosti co to dělá. http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1-Elektromotory/14-3-Basic-DYS-BMA-22xx je tam hnedka zezačátku pškná přehledová tabulka. V tom akrobatu mám 2217-7 (1250KV), hmotnost s 2 čl bat je 800g a táhne to s menším rozjezdem i na línej loping. Větron váží s výbavou 415 takže to je skoro polovina co u dragona. Myslím že 1500KV by měl stačit ne? Jenže oni tam nepíšou výkon. Ten si asi odvodím z proudu, jestli se nemýlím. čím větší otáčky tím větší i vrtule že? ja sem z toho zmatenej
Fiškus píše:No takto sem to delal. Sice vybíjecí hranice byla 3V na čl. ale to je ještě v rámci LiPOL. Tohle už v rámci Lipol rozhodně není. Pokud budeš vybíjet aku Lipol proudem cca 1C na 3V, tak jí připravuješ na cestu do pekla. To že nějakej tydýt zanes do softu nabíjedla s vybíjecím výkonem pár wattů že konečné vybíjecí napětí bude 3V na čl. za to Ty nemůžeš, ale rozhodně to tak nedělej. Při tomhle vybiješ aku do samé mrtě a ta Ti to dřív nebo pozdějc vrátí! Pro proudy 1C ber jako rozumně bezpečnou hranici tak 3,5V. Níž určitě ne. Každopádně pokud nemáš nějakej pádnej důvod k vybíjení aku Lipol na nabíječce, tak to vůbec nedělej. Neni proč.
Tam to regl. vypíná myslím při 3,2V na článek. Taky špatně. Pokud budeš létat na vypnutí reglu 3,2V (bůhví kolik v tu chvíli mají články ostatní), tak to aku škodí stejně jako vybíjení nízkým proudem na 3V. Snaž se létat na čas. Do aku 2,2Ah bys měl optimálně dobíjet cca 80-90% jmenovité kapacity (1,76-1,98Ah).
Ale ted zpět k tématu. koukám na e shop modelářského obchodu co je v Olomouci (bydlím kousek od něj) a tam mají různé velikosti. Velikostí se musím vlést do tech 28mm, což je teda 22xx. ale ted ještě jaký. Neměl by být až tam moc výkoný aby mi to neroztrhlo aero a zároven ješte aby mi ho to nestáčelo, i když stímto rozpětím nemám zkušenosti co to dělá. http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1-Elektromotory/14-3-Basic-DYS-BMA-22xx je tam hnedka zezačátku pškná přehledová tabulka. Nejdřív si zjisti, zda s motorem o váze 70g a aku 2S 2,2Ah si schopnej dosáhnout polohy těžiště! Pokud ano, tak se můžeš věnovat výběru konkrétního motoru. Pokud ne, tak se musí použít něco jiného!
Větron váží s výbavou 415 S 70g motorem a aku 2S 2,2Ah to bude vážit taky 415g?
Myslím že 1500KV by měl stačit ne? Jenže oni tam nepíšou výkon.Výkon se u elektromotoru udává špatně. Lze udat nějaký optimální příkon ve vztahu k napájecímu napětí a k času po který to motor snese aniž by shořel, nebo při kterém bude pracovat s nejvyšší eff. Samotný výkon ovlivní obsluha výběrem vrtule a napájecího napětí.
...čím větší otáčky tím větší i vrtule že? Čim větší otáčky při konstantním napětí, tim zpravidla nižší vnitřní odpor motoru (stejné velikosti) a tím zpravidla možný vyšší výkon motoru. Jinak čim je výkon posazen do vyšších otáček, tim zpravidla menší vrtule musí být.
Doktor píše: Určitě si zjisti i to, kolik je místa mezi kuželem a motorovou přepážkou. Jak koukam na fotky, tak se tam asi nic moc dlouhého nevejde. Můžeš to klidně změřit a hodit sem cifru v mm.
Fiškus píše:no mě se zdá že je to staveny na ty 2212. Jako u 2217 bych musel asi mírně trup poupravit.
Doktor píše:No tak mně se těch 415g s aku 2S 2,2Ah taky dost nezdá.
Pokud by tam pasoval kratší typ 2212, tak bych zkusil:
http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... 2-6-2826-6
Aku 2S platí stále, regl 30A taky. Na to duralovej kužel CZ výroby a listy aeronaut 7/4. Kdyby to bylo málo, tak potom 8/4.