Beta 1400 - stavba
Re: Beta 1400 - stavba
No spiš to nlajcuje cca o 3 mm a šrouby mi prostě neprojdou. Ta nevím zda někde to EPP oříznout je to možné takto z výroby ?
jimiman píše:Ahoj všem,
postavil jsem betu verze 3 a mám problém se spojením křídel pomocí dvou šroubů do trupu. Nedaří se mi projít srz obě dvě.
Nemáte prosím někdo nějakou radu jak na to ?? Díky Jimiman
Měl jsem stejný problém. Příčinou u mě bylo málo zapuštěné pouzdro pro uhlíkovou tyčku v jednom z křídel, musel jsem trochu zkrátit (seříznout nožem) ten zesílený prostředek uhíkové tyčky, aby šlo tyčku do křídla víc zasunout. Tím se křídla dala narazit víc k sobě, otvory se překryly a šroub se dal protáhnout.

ko44 píše:jimiman píše:Ahoj všem,
postavil jsem betu verze 3 a mám problém se spojením křídel pomocí dvou šroubů do trupu. Nedaří se mi projít srz obě dvě.
Měl jsem stejný problém. Příčinou u mě bylo málo zapuštěné pouzdro pro uhlíkovou tyčku v jednom z křídel, musel jsem trochu zkrátit (seříznout nožem) ten zesílený prostředek uhíkové tyčky, aby šlo tyčku do křídla víc zasunout. Tím se křídla dala narazit víc k sobě, otvory se překryly a šroub se dal protáhnout.
Ano,měl jsem to samé,prostě jsem kus ubrousil,aby tyčka více zalezla do křídla,a pak to šlo.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Ona ta uhlikova tycka tam jde vubec blbe nasunout.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
jimiman píše:Ahoj všem,
-preto lietam s nezasrubovanymi kridlami a este sa mi nestalo ze by sa pocas letu vysunuli
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
A když už jsme u toho létání s Betou,podělte se o zkušenosti s nastavením diferenciace křidélek,mixu křidélka směrovka,popřípadě nějakém přistávacím mixu křidélka versus výškovka. Myslím tím ty,kdož nemají jen setovou vysílačku.
Já to mám takto: difer.křidélek - 100% nahoru, 58% dolu-změněno,zatím neletěno,předtím bylo dolů 70%.
Mix křidélka -směrovka-50%směrovka na 100%křidélek
Crow-přistání- křidélka 35%nahoru,výškovka 5%dolu-taky zatím zkouším
Tak pište jak to kdo máte.
Já to mám takto: difer.křidélek - 100% nahoru, 58% dolu-změněno,zatím neletěno,předtím bylo dolů 70%.
Mix křidélka -směrovka-50%směrovka na 100%křidélek
Crow-přistání- křidélka 35%nahoru,výškovka 5%dolu-taky zatím zkouším
Tak pište jak to kdo máte.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Diferenciaci mám, ale nevím přesně kolik. Trošku jsem s tím laboroval ale necítil jsem při létání nějáký větší rozdíl tak jsem to nechal na poslední vyzkoušené hodnotě.
Mix křidélkaxsměrovka jsem zkoušel, ale popletl jsem strany takže jeden let byl pěkně nanic.. Když jsem to doma opravoval tak jsem asi přehnal výchylky a odpálil jsem servo směrovky a zatím jsem se nedostal k výmněně (nějáké tipy jak dostat ven servo?)
Na přistání mám na jednom poťáku zvedání křidélek s potlačováním výškovky, na druhém pouze křidélka a na třetím pouze výškovku takže si to mixuju za letu podle nálady a podmínek
dá se s tim vyhrát dost 
Mix křidélkaxsměrovka jsem zkoušel, ale popletl jsem strany takže jeden let byl pěkně nanic.. Když jsem to doma opravoval tak jsem asi přehnal výchylky a odpálil jsem servo směrovky a zatím jsem se nedostal k výmněně (nějáké tipy jak dostat ven servo?)
Na přistání mám na jednom poťáku zvedání křidélek s potlačováním výškovky, na druhém pouze křidélka a na třetím pouze výškovku takže si to mixuju za letu podle nálady a podmínek
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
serva tam drží na nějakém silikonu,musel jsem je ješte dolepovat,hýbala se,takže pomalým tlakem na ně a musí jít ven.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
No já mám difer. křidélek 100% nahoru 50% dolů...
mix směrovka křidélka nemám - neviděl jsem v zatáčení podstatný rozdíl..
a přistávání mám asi 45% dolů a 0% výškovku... Beta klesá dost výrazně a hodně zpomalý - s touto konfigurací sem přistál i na zahradě u domu

mix směrovka křidélka nemám - neviděl jsem v zatáčení podstatný rozdíl..
a přistávání mám asi 45% dolů a 0% výškovku... Beta klesá dost výrazně a hodně zpomalý - s touto konfigurací sem přistál i na zahradě u domu
Aha,křidélka pro přistání dokonce i dolů. Právě nevím co je lepší,jestli nahoru,nebo dolu a jak se co projeví. Myslím letadlo bez klapek.
Jj taky jsem to měl na dvou potenciometrech - na jednom křidélka nahoru a na druhém dolu. Co je lepší?
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Ja som sa k tým mixom ani nedostal, mám nastavený mix krídelká hore s výškovkou a tak isto aj krídelká dole ale k normálnemu otestovaniu nejako nedošlo, bolo už chladnejšie a nejaké dlhé testovanie sa mi už robiť nechcelo. Akurát mám trochu primixovanú výškovku do plynu. Zo začiatku som nato bol zvyknutý ale teraz mi to vzpínanie nejako vadilo. A pristátie sa dá spraviť krátke aj bez nejakých mixov, trochu práce s výškovkou a pekne spomalý a klesá celkom slušne.
Já myslel např.kam s křidélky,aby beta zpomalila,avšak nijak výrazně neztrácela výšku-tzv.pomalý průlet,a potom kam s křidélky na udržení v termice? Pokud máte mix plyn s výškovkou aby se nevzpínala,nevadí pak že když při nízkém průletu přidáte naplno těsně nad zemí a než dostane rychlost může se díky potlačení výškovky trochu propadnout,ne?
Tak s tými krídelkami potom asi neporadím. Tie mixy som skúšal ale nie dôkladne no ani pri jednom sa mi nezdalo žeby beta nejako výrazne spomalila. Ale krídelká hore určite nebudú dobré na pomalé prelety. Teoreticky by lietadlo malo stratiť časť vztlaku, čiže by pritom malo strácať aj výšku. Na toto len krídelká dole ale neviem či to bude mať na bete nejaký výrazný efekt. Pri tom mixe výškovky do motora, nie je to taká razantná hodnota a som zvyknutý že pri prechode z klzu do plného plynu betu tak či tak ten moment potlačí trochu čumákom dolu tak som nato stále pripravený no keby mi niečo také vadilo tak si nastavím spomalenie alebo meškanie tohoto mixu pri pridaní plynu.
das dole - viac vztlaku, mozes letiet pomalsie, ale asi zacne stupat hore
hore - brzdi, ale zacne klesat
hore - brzdi, ale zacne klesat