Venku se chova opravdu jinak.
DH 9104 - zalétání
Re: DH 9104 - zalétání
Mam tento vrtulnik doma a je uplne super.
Takže vše výše zmíněné je skutečně potvrzeno... maníci z kamenného obchodu nejprve popadali smíchem na huby, když jsem jim líčil, jak silná byla moje snaha vrtulník vytrimovat uprostřed obýváku...
..pak beze slov popadli krabici a jeden z nich procedil mezi zuby :" ...poďte s námi!!!"...měl jsem nad nimi výhodu +20cm a +30kg, takže pohoda, šel jsem.
no vzali ho proletět ven...
a miloučkej jako beránek, veškeré obtíže vymizely...
takže se omlouvám vrtulníkovému Bohu, jestli jsem jej urazil svojí neznalostí, ale odvolávám, co jsem odvolal a slibuju, co jsem slíbil:o))
T.
..pak beze slov popadli krabici a jeden z nich procedil mezi zuby :" ...poďte s námi!!!"...měl jsem nad nimi výhodu +20cm a +30kg, takže pohoda, šel jsem.
no vzali ho proletět ven...
a miloučkej jako beránek, veškeré obtíže vymizely...
takže se omlouvám vrtulníkovému Bohu, jestli jsem jej urazil svojí neznalostí, ale odvolávám, co jsem odvolal a slibuju, co jsem slíbil:o))
T.
zz píše:Bingo!
Ps: právě z tohoto důvodu jsem jej předělal na 4k
http://www.rckozmodrom.com/RCModely/DH9104/8.jpg
Zajímavá přestavba.
Skutečně tam je 3D gyro...?
Chtěl bych se na něco zeptat. Bez pošklebovaní a úražek. Myslím to vážně.
Baví vás s tím lítat? Jak dlouho vydržíte venku než vás to přestane bavit?
Baví vás s tím lítat? Jak dlouho vydržíte venku než vás to přestane bavit?
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
www.rckozmodrom.com
corona píše:zz píše:Bingo!
Ps: právě z tohoto důvodu jsem jej předělal na 4k
http://www.rckozmodrom.com/RCModely/DH9104/8.jpg
Zajímavá přestavba.
Skutečně tam je 3D gyro...?
V mé konfiguraci ne.
www.rckozmodrom.com
Ale to snad ani v originální - leda by hlídalo jen 2 osy, což dle mýho nemá smysl....zz píše:
V mé konfiguraci ne.
Ahojky.Přidám také pár poznatků.Po koaxiálu je to druhý vrťas. V bytě se s ním doopravdy létat nedá,nebo to aspoň neumím.Venku to jde za bezvětří,nebo jen při minimálním vánku.Start je lepší trochu svižnější,tzn. pomalu roztočit rotory a pak přidat rychleji a stoupnout aspoň do metru výšky.Odpadne to plavání nad zemí.Ve visu vydrží z bídou jen pár vteřin a pak začne někam uhýbat.Na louce je to jedno.Pak už se pokouším nějak létat.Vpěd,vzad,kruhy.Doprava jdou lépe.Doleva to dělá spíš ovály,to mu moc nejde.Co se týká té mechaniky hlavy,tak žádná sláva.Ač je pohyb serva naplno,tak díky vůlím v plastových tyčkách se hodně zmenší a výsledkem je jen malé až minimální klopení rotoru,což mu ubírá na pohyblivosti.Škoda.Také tu zazněla otázka jestli nás to baví.Létám letadla a ten vrťas je takové zpestření Byl koupen s vědomím,že je to jen hračka a nedosahuje kvalit běžných helin,ale než se dobijou aku do letadel tak na zablbnutí nám to stačí a nic jiného od toho nechcem,takže to vyhovuje našim požadavkům. Měl bych ale jiný dotaz.
Po čase začaly oba vrťasy (koax i tento) vadnout. Vydržely ve vzduchu jen chvilku a pak se jen tak tak ploužily nad zemí.Odpověď byla zdánlivě snadná.Odešly Li-ionky.Byly nahrazeny Li-pol 2s 1600mAh.Koax náramně ožil,zato tento 9104 ne.Skoro se neodlepil od země.Také sem zaznamenal chrastění motoru.Byl vyměněn za jiný stejné velikosti-Mig 280 Racing 17200ot.Také nepomohlo.Už se neodlepil ani od země,nedosáhl plných otáček.Jako by neměl dostatek proudu.Tak se vyměnily silové kabely od desky k aku napřímo(jen konektor) bez vypínače.Stále nic.Jako by něco bránilo dodat motoru dostatek proudu.Mám za to , že to dělá regl integrovaný na desce.Máte někdo nápad co to je? Díky za odpovědi.
Po čase začaly oba vrťasy (koax i tento) vadnout. Vydržely ve vzduchu jen chvilku a pak se jen tak tak ploužily nad zemí.Odpověď byla zdánlivě snadná.Odešly Li-ionky.Byly nahrazeny Li-pol 2s 1600mAh.Koax náramně ožil,zato tento 9104 ne.Skoro se neodlepil od země.Také sem zaznamenal chrastění motoru.Byl vyměněn za jiný stejné velikosti-Mig 280 Racing 17200ot.Také nepomohlo.Už se neodlepil ani od země,nedosáhl plných otáček.Jako by neměl dostatek proudu.Tak se vyměnily silové kabely od desky k aku napřímo(jen konektor) bez vypínače.Stále nic.Jako by něco bránilo dodat motoru dostatek proudu.Mám za to , že to dělá regl integrovaný na desce.Máte někdo nápad co to je? Díky za odpovědi.
Focus,Mustang-Šad model, Mustang-Hacker combat,Lazy Sparow,Easy-FunCub,LazyBee,MX 12 s FrSky
meko píše:A...Mám za to , že to dělá regl integrovaný na desce.
Ten motor 280 má podobný parametry jako původní?
Jak to vypadá u 9104 s kvalitou hlavních listů?
Mají tvarovou stálost, nebo se provozem deformujou?
.
Mají tvarovou stálost, nebo se provozem deformujou?
.
to corona a zz: Asi jste na to káply. Bohužel původní parametry motoru nemám,protože je bez označení,takže sem vycházel jen z venkovních parametrů a ta 280 byla rozměrově stejná a nějak sem nevěřil,že by ten origo motor byl silnější než ta 280ka. A co se týká listů,tak zatím bez poskvrnky.Dostaly už pár ran,ale zatím drží beze změn a prasklin.. Tak díky chlapi. Budu zkoušet dál.Tu 370ku v prodejně nemá. Má jen 400ky.
Focus,Mustang-Šad model, Mustang-Hacker combat,Lazy Sparow,Easy-FunCub,LazyBee,MX 12 s FrSky
Nejlepší by byl asi stříďák + regulátor.meko píše:...Tu 370ku v prodejně nemá. Má jen 400ky.
Stejnosměr origo:
http://www.ebay.com/itm/9104-10-Main-Mo ... 20c0a58866
Za cca 350,- i s poštovným
http://www.ebay.com/itm/ESKY-HONEY-BEE- ... 01d90#shId
Tohle je drahý, 520,- včetně poštovnýho
http://www.ebay.com/itm/Xtreme-380X-mod ... 336f76b1f2
Nebo tohle:
http://www.jino.cz/motor-400-7-2v-speed-1794-626.html
Zdravím pánové,
dostal jsem tenhle vrtulník k Vánocům a nejde mě nějak létat svižně dopředu. Když chci letět dozadu tak to problém není, ale rychle směrem dopředu mě to téměř nejde.
Postup je takový, že držím výškovku, ale ne úplně naplno (lehce za polovinou) a pravou páčku směrovky mám zcela vykloněnou nahoru..
Díky za tipy.
dostal jsem tenhle vrtulník k Vánocům a nejde mě nějak létat svižně dopředu. Když chci letět dozadu tak to problém není, ale rychle směrem dopředu mě to téměř nejde.
Postup je takový, že držím výškovku, ale ne úplně naplno (lehce za polovinou) a pravou páčku směrovky mám zcela vykloněnou nahoru..
Díky za tipy.
v81 píše:... že držím výškovku, ale ne úplně naplno (lehce za polovinou) a pravou páčku směrovky mám zcela vykloněnou nahoru....
Páčku směrovky nahoru - co to znamená?
Tam je přece pohyb vpravo-vlevo.
K problému:
- zkontroluj těžiště (musí být v ose hřídele rotoru)
- zkontroluj a popř. uprav nastavení táhla k cyklice (v neutrálu musí být desky cykliky vodorovně)
Naposledy upravil(a) corona dne pon 02.01.2012 9:25, celkem upraveno 1 x.