Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
alexa

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#196 Příspěvek od alexa »

Yety píše:Dneska jsem objednal matroš a budu si dělat uhlikove, nechce s emi davat 250 za něco co vydrži zase tyden.

Aha. Tak to jo. Ale bacha at to neudelas moc tvrdy. Ono to zlomeni tech lyzin ma svoje pozitiva. Takovy zlomeni a navic u tak pruznyho podvozku absorbuje hodne energie. Abys to neudelal moc pevny a nezlomilo se ti to nekde treba vys v kostre. A elektronice a servum tvrdy podvozek taky asi nrbude svedcit. Ona ta pruznost v podvozku na svy opodstatneni. Uhlik takhle mekce neudelas.
Spis bych premyslel nad necim hodne pruznym. Jako treba silikon, guma apod.
Ale origo je origo. Blbe jsem se dival. Na astre a prochymodel za 150.
baui

#197 Příspěvek od baui »

Uhlík se dá lepit vteřiňákem nebo těžší spoje epoxidem :)
Tom
alexa

#198 Příspěvek od alexa »

Tak jsem dneska ulomil zadni ocas. Hned za ramem se to zalomilo. Ani to nebyla zadna velka pecka. Jenom sem ho v obyvaku uklidil za sedacku. Takze aspon bude prodlouzeni. Trubicku jsem rozlamal a vytahnul kabliky. Odpojil konektor z desky. Ted ale nevim, jestli mam novou tycku dozadu zasunout spolecne s temi draty nebo jestli mam odpajet konektor a kabliky vytahnout z ocasu a vest je mimo. Bojim se abych pri zasunuti tycky spolecne s dratama neposkodil lak na dratech a nezkratovaly se. A pak me jeste napadlo dat celou ocasni tycku s dratkama do smrstovacky. Zkratka tam nedavat krouzky, ale cely to dat do buzirky a tim chranit kabliky. Co vy na to?
Jo a dneska dorazily novy Hyperiony tak jsem cely odpoledne blbnul. Uz celkem zvladam viseni a jednoduchy posouvani se v prostoru. Pokrok vidim s kazdou vylitanou baterkou. Ono to pujde.
Jarmil

#199 Příspěvek od Jarmil »

alexa píše:Tak jsem dneska ulomil zadni ocas. Hned za ramem se to zalomilo. Ani to nebyla zadna velka pecka. Jenom sem ho v obyvaku uklidil za sedacku. Takze aspon bude prodlouzeni. Trubicku jsem rozlamal a vytahnul kabliky. Odpojil konektor z desky. Ted ale nevim, jestli mam novou tycku dozadu zasunout spolecne s temi draty nebo jestli mam odpajet konektor a kabliky vytahnout z ocasu a vest je mimo. Bojim se abych pri zasunuti tycky spolecne s dratama neposkodil lak na dratech a nezkratovaly se. A pak me jeste napadlo dat celou ocasni tycku s dratkama do smrstovacky. Zkratka tam nedavat krouzky, ale cely to dat do buzirky a tim chranit kabliky. Co vy na to?
Jo a dneska dorazily novy Hyperiony tak jsem cely odpoledne blbnul. Uz celkem zvladam viseni a jednoduchy posouvani se v prostoru. Pokrok vidim s kazdou vylitanou baterkou. Ono to pujde.

Pokud to chceš jednoduchý, tak u kostro vypiluj zub asi 5mm aby to páslo. U motorko vypiluj taky zub a naproti němu ještě jeden na drátky. Škoda to střihat a pájet. Piluj pomalu a s citem, chce to zkoušet, nepřepilovat a dodržet rovinu. Můžes to dát celý do smršťovačky, ale narůstá váha. good luck :wink: .
Jinak dost bylo popsáno ve starém vlákně o MCPX.
Tsisters

#200 Příspěvek od Tsisters »

Já je vedu mimo,usnadní to další případnou vyměnu ocasní tyčky,drátky jsem jen jemně obtočil parkrát kolem tyčky,aby nevisel v prostoru :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
zablabla

#201 Příspěvek od zablabla »

Od začátku jsem se potýkal s tím, že se mi ta mrška více méně třepala jak ratlík.

Teď mi Ježíšek přinesl pořádnou lupu a když jsem osazoval novou Xtreme hlavu, tak jsem přišel na to, že ty plastový táhla ke gripům mají od předchozích ran takový malý výstupky (poškození, když narazily do vedení na hlavě - to vedení bylo mimochodem pocuchaný taky). Tak jsem ty výstupky opatrně odřezal ( před tím než ty táhla vyhodím a dám nový) - a ejhle - konečně je po třepání.

Netvrdím , že je to jediný důvod, ale jak vidno je dobré po ráně ta táhla pořádně zkontrolovat taky.
Pokud jsem objevil Ameriku a už to tu šlo, omluvám se , ale v tom případě mi to nějak uniklo.....

Do nového roku přeji všem hodně potěšení z létání a co nejméně vozembouchů :D :D :D
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
dartananr

#202 Příspěvek od dartananr »

Chlapi neviete o nejakej makete čo by šla napasovať na blade ?
baui

#203 Příspěvek od baui »

dartananr píše:Chlapi neviete o nejakej makete čo by šla napasovať na blade ?

Tady máš HD 500 a Schweizer 300 http://www.micro-flight.com/Blade%20mCPx.htm
Jinak jich pár jde sehnat i na fórech po světě.

@zablabla: To se tu snad ani ještě neobjevilo, díky za echo :wink:
Tom
dartananr

#204 Příspěvek od dartananr »

baui píše:
dartananr píše:Chlapi neviete o nejakej makete čo by šla napasovať na blade ?

Tady máš HD 500 a Schweizer 300 http://www.micro-flight.com/Blade%20mCPx.htm
Jinak jich pár jde sehnat i na fórech po světě.

@zablabla: To se tu snad ani ještě neobjevilo, díky za echo :wink:

Práve tam ich ale nemajú !
RadekCe

#205 Příspěvek od RadekCe »

alexa píše:Tak jsem dneska ulomil zadni ocas. Hned za ramem se to zalomilo...

Psal jsem to tady: viewtopic.php?f=104&t=35622&p=723338&hilit=nen%C3%AD+pot%C5%99eba+nic+lepit#p723338

Drží to už 2 měsíce :D.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
baui

#206 Příspěvek od baui »

dartananr píše:Práve tam ich ale nemajú !

Například jejich mSR haubna se dá napasovat na mCPX. Stačí trošku hledat ;)
Tom
Spirit7721

#207 Příspěvek od Spirit7721 »

Ahoj,

tohoto stroječku jsem majitelem už dva měsíce a mám otázku jelikož vlastním i Futabu 10 CP.

Jsou-li nějaké zkušenosti se Spektrum modulem a provozu prcka v této kombinaci, případné spárování a nastavení hodnot výchylek atd...

Řeším totiž koupi Spektrum modulu (modul Air Futaba 9CP + AR9000 EU) nebo RC soupravy (DX6, 7, 8 )

Ivosh
Jarmil

#208 Příspěvek od Jarmil »

baui píše:
dartananr píše:Práve tam ich ale nemajú !

Například jejich mSR haubna se dá napasovat na mCPX. Stačí trošku hledat ;)

Nevypadá to špatně, jen je toho na toho prcka škoda :D .
baui

#209 Příspěvek od baui »

Jarmil píše:Nevypadá to špatně, jen je toho na toho prcka škoda :D .

Amen :) Na maketu bych raději šel do 250ky, klidně i HK, ta maketové poletování přežije v klidu. Na druhou stranu, proč ne? Když je chuť, tak to stojí za zkoušku :) Je to jako drbat se s RKH rámem a podobně :lol:
Tom
alexa

#210 Příspěvek od alexa »

RadekCe píše:Drží to už 2 měsíce :D.

Jo, uz jsem to udelal. Slo to dobre. Vypilovani a to sesazeni bez problemu. Neprotaci se to, drzi to ani to nezajistuju lepidlem, drzi to fakt dost. Dal jsem to cely do smrstovacky. Prodlouzeno o 20mm.
Tak nedrzi. Musel jsem to zakapnout vterinakem vzadu u vrtulky. Pootocilo se to.
Přílohy
2011-12-29 13.22.14.jpg
2011-12-29 13.21.27.jpg
Naposledy upravil(a) alexa dne čtv 29.12.2011 19:55, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“