Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
RadekCe

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#181 Příspěvek od RadekCe »

Jarmil píše:Jinak jsem zneužil tvojí metodu a zalomil v kolíčku držáku kabiny 1mm vrták a drží pěkně :D . Akorát jsem do rámu vrtal o kus dál a pak se trefíš do dírky na šroubek co drží desku. Tže mi trochu lepidla proteklo :lol: .

To s tou opravou kostry jsem nevymyslel já, ale Dejfak: http://dejfak.rajce.idnes.cz/Oprava_drz ... ade_MCP-X#
Já to jen přepoužil na opravu podvozků s měnšími vrtáky :D.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Jarmil

#182 Příspěvek od Jarmil »

RadekCe píše:To s tou opravou kostry jsem nevymyslel já, ale Dejfak: http://dejfak.rajce.idnes.cz/Oprava_drz ... ade_MCP-X#
Já to jen přepoužil na opravu podvozků s měnšími vrtáky :D.

A jó, tak všechna čest a chvála jemu :lol: .
Naposledy upravil(a) Jarmil dne úte 27.12.2011 18:42, celkem upraveno 1 x.
RadekCe

#183 Příspěvek od RadekCe »

I to zalomení vrtáku vymyslel Dejfak blog.php?u=2341&b=40.
Já jen ten podvozek, prosím ... takže až ho tím způsobem opravíš, tak pak můžeš projevit čest a chválu :mrgreen:.
DX7s, Phoenix
RadekCe

#184 Příspěvek od RadekCe »

Jinak včera jsem rozstřelil jeden list v plné rychlosti o tu tyčku "branky" z fotky z předchozí strany a zlomil se :(. Naštěstí jsem měl v záloze nové bez výstupků a výměna už byla potřeba. Pak jsem ale mermomocí lítal ještě u chodníku i když jsem si říkal, že nad betonem nikdy více a hned jsem jeden list pokřtil :?.
Ty s výstupky mi moc nesedí, protože s tím lítám trochu drsněji 8), ale po novém roce budu objednávat nějaké díly z "Číny", tak tam přihodím i ty barevné listy. Tsisters i jiní jsou s nima spokojeni. Už jsem je viděl i v uhlíku, ale to se mi zdá zbytečné. Jsou důležitější věci, které je třeba vyměnit. Hlavně tu hlavu, aby se mi neztrácely ty táhla. Přemostění těch výstupků, jako ma na blogu Baui se mi moc neosvědčilo. Ztratí se to i s tím :(.
DX7s, Phoenix
baui

#185 Příspěvek od baui »

Na ty uhlíkové listy si dávej pozor, zatím jsem nenarazil ani na jedno pozitivní hodnocení z letu. Podle dostupných informací jsou dobré tak na poličku. Vezmi si radši KBDD listy, ty lítají skvěle.
Tom
RadekCe

#186 Příspěvek od RadekCe »

Dík za tip :). Ty KBDD jsem měl na mysli.
DX7s, Phoenix
Yety
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od Yety »

No , přiklonim se k tomu že udělam podvozek novy , zplacam to z uhliku a duralu.
Jinak ten podvozek sem lepil do těch čepu proto protože mi upadaval (samovolně za letu) , puvodně sem to chtěl pročepovat jenže než sem to stihl provrtat tak sem podvozek zlomil :D

PS: slepim s timhle uhlik : http://prislusenstvi-k-rc-modelum.heure ... r-lepidlo/
Popřipadě prosim do pm s čim lepite uhlik přimo odkaz , děkuji ;)
Tsisters

#188 Příspěvek od Tsisters »

Který díl máš v plánu udělat z duralu?Hoď nějaký nápad,bo já nad tím už taky delší dobu uvažuju :-).Čím by šel slepit uhlík by mně taky zajímalo
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Yety
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od Yety »

Tsisters píše:Který díl máš v plánu udělat z duralu?Hoď nějaký nápad,bo já nad tím už taky delší dobu uvažuju :-).Čím by šel slepit uhlík by mně taky zajímalo

No, přemyšlim nad podvozkem , momentalně ještě ale nemam uplně promyšlene jak by to mělo vypadat a hlavně jak 2 časti spojim dohromady.
Uzažoval jsem vypalit 2 časti a pak je ve středu spojit dalšim dile ,ale jak? nějaky šroubek by možna i šel jenže to přida na vaze , dural se neda pajet co ja vim jedině hlinik , uvidim.
baui

#190 Příspěvek od baui »

Rakon to má na M1x3 šroubcích. Proč to ale neudělat uhlík na uhlík, bez kovu? Tři placky tenkého uhlíku (základna, 2 lyžiny) spojit a úhly vymezit třeba uhlíkovou tyčinkou. Ukotvení do rámu buď udělat vlepením kolíků z originálních lyžin, a nebo udělat doma z 1mm uhlíku - půdorys se přilepí 90° k základně zespodu a vrchem bude dírkou lézt ven trn 1x1mm.
Tom
Yety
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od Yety »

baui píše:Rakon to má na M1x3 šroubcích. Proč to ale neudělat uhlík na uhlík, bez kovu? Tři placky tenkého uhlíku (základna, 2 lyžiny) spojit a úhly vymezit třeba uhlíkovou tyčinkou. Ukotvení do rámu buď udělat vlepením kolíků z originálních lyžin, a nebo udělat doma z 1mm uhlíku - půdorys se přilepí 90° k základně zespodu a vrchem bude dírkou lézt ven trn 1x1mm.

Čim lepit uhlik (popřipadě cely link kde koupit na to lepidlo) klidně do sz
alexa

#192 Příspěvek od alexa »

Jak tak koukam s podvozkem maj asi vsichni problem. A nejen zacatecnici. Me uz taky prdnul. Ale asi ne tam co vetsinou. Ale na takovym blbym miste. Zakapnul sem to vterinakem tak sem zvedavej jak to dloho vydrzi. Jo a taky se mi povedlo utrhnout pri vytahovani kabelu z baterky drat. Tak budu letovat.
Přílohy
2011-12-28 11.10.38.jpg
2011-12-27 21.42.40.jpg
2011-12-27 21.41.41.jpg
Naposledy upravil(a) alexa dne stř 28.12.2011 11:16, celkem upraveno 1 x.
Yety
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od Yety »

Lepidlo mi na ten plast prostě nechyta drži to jenom chvili
alexa

#194 Příspěvek od alexa »

Yety píše:Lepidlo mi na ten plast prostě nechyta drži to jenom chvili

Aha. Tak to dopadnu asi stejne. Hele a ma cenu se s tim lepit? Koukal jsem na prochymodel a k Peckovi a meli by mit lyziny skladem za 250,-. Jako jedno dve slepeni a kdyz to nebude drzet tak koupit novej, ne?
Yety
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od Yety »

alexa píše:
Yety píše:Lepidlo mi na ten plast prostě nechyta drži to jenom chvili

Aha. Tak to dopadnu asi stejne. Hele a ma cenu se s tim lepit? Koukal jsem na prochymodel a k Peckovi a meli by mit lyziny skladem za 250,-. Jako jedno dve slepeni a kdyz to nebude drzet tak koupit novej, ne?

Dneska jsem objednal matroš a budu si dělat uhlikove, nechce s emi davat 250 za něco co vydrži zase tyden.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“