Solo PRO 100 3G Flybarless 3D Mirco Helicopter
Re: Solo PRO 100 3G Flybarless 3D Mirco Helicopter
Pls pošli pak odkazy odkud jsi to kupoval. To vrtění mi to dělalo, když byla povysunutá ta cyklika. Zkus to zasunout. Už to kontroluji po každé kolizi listů.
Kupoval jsem tady http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 628wt_1395 a s poštou vyšlo kolo asi 130Kč. Je to dost, ale snad budou sedět.
Kupoval jsem tady http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 628wt_1395 a s poštou vyšlo kolo asi 130Kč. Je to dost, ale snad budou sedět.
Naposledy upravil(a) Vigo dne pát 23.12.2011 13:30, celkem upraveno 1 x.
Obednal sem tohle http://www.fast-lad.co.uk/store/xtreme_ ... 15738.html a http://www.fast-lad.co.uk/store/xtreme_ ... 16403.html ted to mam namontovany a kdyby necukal tak je to ok.A jak to ma vetsi otacky tak je klidnejsi ve vzduchu jeste asi upravim krivky
Tak uz litam mel sem bordel v cyklice a nesedelo to rovne na sebe.Ted jen vic prostoru ale toho se prez vanoce asi nedockam
Tak uz litam mel sem bordel v cyklice a nesedelo to rovne na sebe.Ted jen vic prostoru ale toho se prez vanoce asi nedockam
Mno tak dneska jsem to nějak nezvládnul a skončil jsem v topení. Podélně praskla ocasní trubka, ale to šlo snadno slepit. Vyskočila cyklika což taky vpoho. Podvozek rozlámaný na kusy. Jedniné místo kde neprasknul je to kde je lepený epoxy. Vylepil jsem tedy dle tvé rady ohyby epoxydem a doufám, že chvíli vydrží.
Popravdě co se týká odolnosti jsem trochu zklamaný. Mám doma Solo Pro V4.5 a to vydrželo všechno. Tady i když uberu něco prdne a to ty rány jsou celkem malé. Ještě jsem poupravil křivku na kolektivu. Doma stejně výkrut nezaletím (zatím ani venku
) takže kolektiv jsem dal do "0" aby po ubrání plynu vrtulník neklesal.
Popravdě co se týká odolnosti jsem trochu zklamaný. Mám doma Solo Pro V4.5 a to vydrželo všechno. Tady i když uberu něco prdne a to ty rány jsou celkem malé. Ještě jsem poupravil křivku na kolektivu. Doma stejně výkrut nezaletím (zatím ani venku
Ja si doma litam se stalym plynem a ovladam si naklapeni listu.Ale ta cyklika za chvili odejde.Skoda ze neprodavaj jen ten kloub kde sou kulicky na spojovacky ten mam uz lepenej a zacina to byt znat.Ale mozna by sel pouzit z mcpx nez naskladnej dily, jen bych to potreboval mit v ruce nez bych to koupil.
Spojovacky pouzit nejdou to uz sem zkusil mcpx ma jednu kulicku mensi
Spojovacky pouzit nejdou to uz sem zkusil mcpx ma jednu kulicku mensi
No já práve abych omezil ty rány do cykliky tak když je nejhůř stáhnu plyn. Docela to funguje, jen nesmí být kolektiv v - hodnotách 
Jak mas nastavenou krivku plynu a naklonu listu? Ja kdyz dam plyn dolu tak tlaci vrtas dolu a kdyz chci rychle pristat tak ho to narve na zem a jedna z lyzin se vzdy ohne a prasti vrtuli o zem.Moc se v tech hodnotach na slepo nechci hrabat 
No protože nezvládám zatím nic jiného než normální vis, nechal jsem plyn nastavený z krabice tj 0 25 50 75 100. Kolektiv byla nastavený při 25% plynu na 42 tj do mínusu (50 je teoreticky 0). Tj křivku kolektivu jsem nastavil tak, aby se při stahování páky nedostal do mínusu a právě aby to vrtulník v pádu ještě neurychlilo. Samozřejmě na 3D by to nemohlo být (neletělo by to na zádech) ale to je mi zatím úplně jedno 
Na 3D se prepnou krivky jen co zapnes thr. hold.A nastavujou se stejne jako normalni jen se zapnutym 3Dckem.
Tak jsem úspěšně odlétnul baterku ve visu. Při přistání jsem škrtnul rotorem o polštář. Stihnul jsem ubrat plyn takže jen lehce povyjela cyklika ale podvozek na kterém jsem vylepil rohy epoxy konečně drží. Pro změnu se odporoučel jeden ze tří čepů, které ho drží. Podvozek je tedy opravdu kvalita. Holt opravdu nezbude než vyrobit jiný. Jinak spokojenost létám den ode dne trochu lépe.
Tak to se mas ja vzal dvere kdyz se prohnala kolem pritelkyne a ztratil sem tahlo mezi cyklikou a listem.Zitra bude patracka tak uvidim jestli najdu nebo ne.Ale vyset mi uz slo i se drzet na miste kde sem chtel.Jen ty dily jsou horsi a jak se clovek o ne boji kdyz nejsou dostupny tak pada jeste vic 
Tak podvozek lepený Epoxy zatím drží. Včra jsem si trochu hrál s nastavením a vrtulku jsem dal na 125%, přišla mi hodně tupá. Experimentoval jsem s křivkou kolektivu a je lepší nechat menší výchylky. Tj je potřeba větší otáčky pro let. Kupodivu je tak vrtulník poslušnější. Na menší otáčky je cítit v reakcích spoždění což komplikuje zásahy do řízení.
Po odvisené baterce jsou oba motorky dost teplé. Na zadní jsem udělal chladič z alobalu jako se mi osvědčilo na Solo Pro V4.5. Hlavní motor je ještě teplejší, ale zjistil jsem, že v pastorku mám mezi zuby bordel, který eliminoval zubovou vůli. Po jeho vykrábnutí se převod točí znatelné snadněji. Uvidíme co to udělá s teplotou na motoru.
Po odvisené baterce jsou oba motorky dost teplé. Na zadní jsem udělal chladič z alobalu jako se mi osvědčilo na Solo Pro V4.5. Hlavní motor je ještě teplejší, ale zjistil jsem, že v pastorku mám mezi zuby bordel, který eliminoval zubovou vůli. Po jeho vykrábnutí se převod točí znatelné snadněji. Uvidíme co to udělá s teplotou na motoru.
Taky se vám při visu samovolně mění kolektiv? Pořád poskakuje cca 20cm nahoru dolu, otáčkama to neni, tak rychle by se nestihli změnit. Dělá to i když pustím páku plynu, takže můžu vyloučit i nechtěné zásahy do řízení.
Jaké křivky plynu a kolektivu se vám osvěčily? Já mám plyn: 0 15 45 55 75, kolkektiv: 40 48 62 68 72
Díky
Jinak vrtulku jsem taky musel dát na 125% aby byla aspoň trošku citlivá.
Jaké křivky plynu a kolektivu se vám osvěčily? Já mám plyn: 0 15 45 55 75, kolkektiv: 40 48 62 68 72
Díky
Jinak vrtulku jsem taky musel dát na 125% aby byla aspoň trošku citlivá.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
No prakticky mi neposkakuje. Občas trošičku, ale to mi právě vymizelo po přidání otáček. Podle mě když jsou malé a kolektiv dá větší výchylku, pak dojde ke zpoždění (motor nemá zásobu setrvačnosti) a elektronika zareguluje pozdě. Z toho pak vyjde takovéhle jankovité chování. Taky omrkni jestli ti nevyjela cyklika.
Citlivost zadní vrtulky mi teď celkem vyhovuje, ale napadlo mě, že v případě potřeby by šla zvýšit i obráceným (+) expem.
Křivky si z hlavy nepamatuju, ale plyn mám defaultně z výroby a kolektiv myslím:
50 59 64 68 70
Létám v tom začátečnickém modu.
Citlivost zadní vrtulky mi teď celkem vyhovuje, ale napadlo mě, že v případě potřeby by šla zvýšit i obráceným (+) expem.
Křivky si z hlavy nepamatuju, ale plyn mám defaultně z výroby a kolektiv myslím:
50 59 64 68 70
Létám v tom začátečnickém modu.
Tak jsem zkoušel větší otáčky a bylo to ještě horší, takže mě přijde že čím menší tím lepší.
Cykliku kontroluju, sedí dobře. Celej problé bude asi ve vůli v servech...
Díky za radu.
PS: pokoj 5x4m je málo
Cykliku kontroluju, sedí dobře. Celej problé bude asi ve vůli v servech...
Díky za radu.
PS: pokoj 5x4m je málo
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Tak jsem to zkoušel a taky mi to někdy maličko udělá. Ono létám na přelomu dvou povrchů, pohovky a podlahy. Výškový rozdíl je asi 50cm a i to podle mě dělá problémy. Nějak mi to ani nepřijde moc divné, jsem zvyklý z FP na mnohem větší práci s plynem. Jinak vůli na servech mám taky.
Létám v obýváku na prostoru 3,6*3,4m jinak to mám dost zastavěné. Je to spíš na visení zatím s mýma schopnostma, ale v prostoru to většinou udržím. Zmenšoval jsem si expa na -37, zdá se mi to tak lépe udržitelné na místě.
Jo a měřil jsem teploty po odvisené baterce. Zadní motor 37°C a hlavní 50°C.
Létám v obýváku na prostoru 3,6*3,4m jinak to mám dost zastavěné. Je to spíš na visení zatím s mýma schopnostma, ale v prostoru to většinou udržím. Zmenšoval jsem si expa na -37, zdá se mi to tak lépe udržitelné na místě.
Jo a měřil jsem teploty po odvisené baterce. Zadní motor 37°C a hlavní 50°C.