EasyStar - Podvozek

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Lindbergh »

Mik: Ahoj, tak to jsem rád, že tě dělá stejnou službu jako dělal mně...No je fakt, že je trochu "přetuněnej", ale zase je to z modelářského hlediska zajímavé dívat se na ty výrazy tváří, když ho někdo vidí poprvé :twisted: Ten jekot vrtule v těch "pylonovejch točkách" je nenapodobytelný :lol: :lol: :lol:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
kratod

#17 Příspěvek od kratod »

Ray B2845/09, 30A regl a 2x 5x7(mozna 6x7, ted nevim-nicmene na hridel se vejdou) a podvozku neni potreba... :twisted:

vsechno se vejde do povodniho trupu, neni treba nic nastavovat, proste jen prehazet soucasti... vyjma asfaltu to startuje ze vseho po brise, po afaltu klouze taky, ale nerozjede se na potrebnou rychlost..
F4U (parkzone)
Me 109 G (Parkzone)
DX5, Ar500
Brodhaq

Re: EasyStar - Podvozek

#18 Příspěvek od Brodhaq »

Ahoj, potřeboval bych taky do svého ES nacpat upgrade pohonu, plechovka mě už nebaví a rád bych, aby to po utěsnění trupu v létě mohlo lítat jak amfibie z rybníka. Nevíte, jak často na HK naskladňujou ten motor HXT 2835 (380S) 2200kv? Teď jsou 18 kusů v mínusu a to už ho sleduju asi 2 tejdny :-( A jakou byste tam dali vrtuli, aby to šlo z vody? 6x4 by stačila - máte nějakou osvědčenou značku na tlačný vrtule, aby to mělo trošku účinnost a jenom to nevířilo vzduch? :-)

Pavel
Brodhaq

#19 Příspěvek od Brodhaq »

Popřípadě, nebylo by lepší dát tam outrunner, jako je to v Bixlerovi? Jen nevim jakej, HK jich má na můj vkus až moc :-)

Obrázek
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Bumpy_SK »

jj daj tam outrunner
D2826-2200kv z HK
na lietanie z vody potrebujes odtrhovu hranu aby sa to vznieslo - takto to bude asi len lod
sicco
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od sicco »

Já jsem do easy stara dával motorek 2835 3800kV...... S tím motorem to bez problému odstartuje z čehokoliv co se týče výkonu... 2200kv je dle mého zbytečně málo :D. Když už tak už.. No ne?

Na vodu bych ale rozhodně udělal nějaký postraní plováky. Bez nich by to potřebovalo odtrhovou hranu jak tady bylo již napsáno.. Výsledek zhruba takto: http://www.youtube.com/watch?v=KvRTr4ZKKNY
můj blog o RC: http://bahamo.cz
Brodhaq

#22 Příspěvek od Brodhaq »

Jojo, s odtrhovou hranou a floats na křídla počítám, teď mi šlo o motor :-) A myslíte, že k tomu můžu dát normální 5xněco vrtuli, nebo nějakou speciální tlačnou? Na HK žádnou tlačnou nevidím, ale možná, že jen blbě koukám. Každopádně thx :-)
sicco
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od sicco »

No já mám vrtuli 6x4E z hobbyking a je to bomba.. Na motor s 3800kV to sedí dobře. Letám především stylem kolmý let nahoru na takových 70% plynu a pak hoooodně dlouho dolů... A 6" je přesně velikost co se mi vejde a ještě vrtule neškrtá o trup....
Kdybys dal ten slabší motor, tak by to asi mělo s touto vrtulí létat taky dobře. Ale chce to někoho znalého výpočtů nebo nějakej program (prop calc).

A vrtule bejt tlačná dle mého teda vůbec nemusí
můj blog o RC: http://bahamo.cz
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Bumpy_SK »

vrtulu normalnu 6x5 alebo 6x4
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“