Odporová pila - zdroje, regulátory, dráty, konstrukce
Re: kde koupit strunu na řezání knedlíků
chcel antikoroví drôt
ja som kúpil 0,4mm kanthal od MPJET, ale ešte som neskúšal rezať s tak tenkým drôtom, doteraz som požíval 0,7mm a tá moc prepaluje 
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Ja používam nerezové lanko 0,5mm a spokojnosť.
- bohdan0000
- Kontaktovat uživatele:
ja do 600mm používam giatarovú strunu H, ale záleží podľa typu no väčšinou kupujem najlacnejšiu.
jag42 píše:Tvůj nápad mě zaujal, tak jsem to šel hned vyzkoušet. Nerezový drát nemám, vzal jsem obyčejný 0.6mm a ono to FUNGUJE.Nastavil jsem zdroj na 5A a při déce cca 25 cm to řeže krásně (napětí bylo něco kolem 3V.)
Při kratším drátu by stačil úměrně menší proud. Výhoda je v tom, že ten drát 0,6 mm je tak pevný, že nehrozí jeho přetržení a je skoro zadarmo.
Výborný nápad !
Omyl
Ano, máš pravdu. Při psaní jsem si to neuvědomil. Při následných pokusech s kratším drátem se potvrdilo, že těch 5A je nutných pořád
Jinak díky tuhosti drátu lze docela slušně řezat i všelijaké profily třeba jen od ruky:
Jinak díky tuhosti drátu lze docela slušně řezat i všelijaké profily třeba jen od ruky:
to jag42: Ten pěknej zdroj máš analog, nebo digitál? U analogu bych dával bacha abys ho neupek. Ten zbytek napětí x 5A se taky mění na stabilizátoru na teplo 
no teda ja nevim, upect se da i digital (co to vlastne je? znam jen spinany zdroje ...) kdyz je blbej... analog taky muze mit ochrany a ve vysledku je i rychlejsi nez ten spinany, na dynamicke zmeny zateze....
jyrry.webnode.cz
V té krabičce jsou zdroje dva, oba spínané. První je tuctový universální zdroj pro noťas, kde lze hrubě nastavit výstupní napětí 12-24V (běžně mám nastaveno 15V, když chci víc, tak přepnu). Na něj je pověšen spínaný zdroj s plynulou regulací proudu i napětí (0-5A, 0-24V). Mám tam i malý ventilátor , který zapíná, když chladiče přelezou 50°C a dosud ještě nikdy nespustil. Různých lineárních zdrojů jsem postavil mnoho, ale vždy byl problém s teplem. Tohle funguje perfektně už druhý rok a nic se moc nehřeje ani při trvalém zkratu na výstupu a proudu 5A. 
jyrry, omlouvám se za ten "digitál", blbě jsem se vyžvejk, myslel jsem samozřejmě spínaný. Pokud jsou zdroje (všechny) dobře vybavené ochranami, není co řešit, ale viděl jsem už spoustu "jednoduchých" zdrojů bez pořádných ochran, tak jsem na to jen upozornil.
jag42 píše:Nastavil jsem zdroj na 5A a při déce cca 25 cm to řeže krásně (napětí bylo něco kolem 3V.)
A to těma 5A řežeš ty knedlíky nebo co?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
No jasně a jakou pak mají krásnou kůrčičku. Ale pssst, to ještě v žádné kuchařce není. 
To bys jí měl ale rychle napsat, když jsi to zveřejnil

Inak naco zhanat strunu na knedliky, ked ju nikde nemaju. Tak ako uz spominal bohdan0000 gitarova struna je vyborna. Urcite nepraskne len tak lahko , mozete ju sponovat co to da. Da sa pouzit to h , ale ja som skusal aj tensiu e.Staci ta najlacnejsia a nova je vzdy uplne rovna bez vlniek.Z jednej strany je uz urobene ocko na zachytenie.A je to lacne, urcite je lepsia ako kanthal.
flyabit píše:.... urcite je lepsia ako kanthal.
...a stejne nejlepsi je to, co pouzivam ja...
:-D :-D
jyrry.webnode.cz
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ji nakonec našel přímo v Havířově