Nebezpečnost rychlých modelů

Sem budou přesunuty zajímavá vlákna ze Smetiště. Vlákno zde nemůže vzniknou, ale lze v něm pokračovat.
Zpráva
Autor
Karas
Kontaktovat uživatele:

Re: Nebezpečnost rychlých modelů

#61 Příspěvek od Karas »

error414 píše:
Karas píše:Napadla mě taková otázka. Jaká je vůbec nejvyšší naměřený rychlost modelu? Tenkrát jsem viděl video tuším na vimeo.cz, jak týpci byli na svahu a dosáhli s modelem přes 600 km/h možná i víc. :wink:

neco kolem 20 - 25km/s

Co to je za nesmysl? Zapomněl jsem dodat RC model. :wink: Rakety neuvažuju.
error414
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od error414 »

spadaj do RC vesmirne sondy?

edit: jinak u standartnich rc modelu bych rekl ze tech 600 je tak horni hranice.
Logo 600 + spirit
Pajik_CZ

#63 Příspěvek od Pajik_CZ »

Diskobarel píše:To ano, vidim, že je to celý hovadina, ale copak člověk může v polovině změnit názor? :lol: :lol: :lol: :lol:

na tohle jsem slyšel kdysi krásnou větu.... "Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola... "

Každej jsme nějakej, každej máme nějakej názor na konkrétní věc, a po předložení rozumných argumentů není nic špatnýho na tom, přehodnotit ten svůj názor, případně ho změnit. Pokud si někdo vede svou i po tom, co jeho teorie byla umlácena protiargumenty, stává se oním blbcem :wink:
zase jen na zemi...
corona

#64 Příspěvek od corona »

Nebezpečná může být i tahle pomalá hračka:

http://www.raraskov.cz/detail.php?zbozi=3407642

Letovou hmotnost odhaduju na cca 700 - 800 gramů. Při dosahu rádia 30 - 50 metrů na pásmu 27 MHz dost nepěkná kombinace, vzhledem k tomu, že si s tím bude poletovat kdejaký děcko na parkovišti...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od JirkaA »

Věci nejsou nebezpečné. Nebezpečnými se stávají teprve v rukou hlupáků.
OK2WY
Diskobarel

#66 Příspěvek od Diskobarel »

Asi tak...
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...
Diskobarel

#67 Příspěvek od Diskobarel »

Ten vrtulník se mi taky nelíbí 75 cm to je už moc velký a stejnak koaxiál ve větru létat nemůže, akorát se s tim pak nedá létat doma...
corona

#68 Příspěvek od corona »

Diskobarel píše:Ten vrtulník se mi taky nelíbí 75 cm to je už moc velký a stejnak koaxiál ve větru létat nemůže, akorát se s tim pak nedá létat doma...
Jde taky o dosah rádia - ovladatelný je to špatně, foukne větříček do 2 m/s a je to mimo dosah hned. Pak se stopnou motory a 3/4 kg padá k zemi jak šutr, žádná autorotace tam nefunguje. Pásmo 27 MHz bez komentáře.
Diskobarel

#69 Příspěvek od Diskobarel »

corona píše:
Diskobarel píše:Ten vrtulník se mi taky nelíbí 75 cm to je už moc velký a stejnak koaxiál ve větru létat nemůže, akorát se s tim pak nedá létat doma...
Jde taky o dosah rádia - ovladatelný je to špatně, foukne větříček do 2 m/s a je to mimo dosah hned. Pak se stopnou motory a 3/4 kg padá k zemi jak šutr, žádná autorotace tam nefunguje. Pásmo 27 MHz bez komentáře.

Houby stopnou muj vrtulníček, když ztratí signal tak motory zašnou nesmyslně přidávat a myslim, že u tohodle to bude taky ...
corona

#70 Příspěvek od corona »

Diskobarel píše:

Houby stopnou muj vrtulníček, když ztratí signal tak motory zašnou nesmyslně přidávat a myslim, že u tohodle to bude taky ...
Nevím, co máš za hračku, ale blbiny typu Volitation 9053 a podobný klony se stopnou.
zdekar

#71 Příspěvek od zdekar »

Tak když někde uvidím, že někdo lítá s obřím / rychlým modelem a nemám na to nervy, tak jednoduše odjedu pryč,ne? :) To je z pohledu diváka. Z pohledu pilota vím jaký asi model chci řídit, vím jaký to má výkon a nedám tedy hned plný plyn na start, když to má třeba 2kW... že? Pěkně pomalu si nastoupám do výšky a mimo diváků a pak můžu blbnout... klidně udělat průlet v max. rychlosti. Ale první věc než začnu blbnout, je poznat chování modelu a naučit se ho řídit.

Prostě stačí dodržovat základní pravidla stanovená na letišti (i na louce) a pokud je někdo nedodržuje tak ho buď vykázat nebo odejít pryč a nelítat s ním.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
kocour
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od kocour »

Karas píše:Napadla mě taková otázka. Jaká je vůbec nejvyšší naměřený rychlost modelu? Tenkrát jsem viděl video tuším na vimeo.cz, jak týpci byli na svahu a dosáhli s modelem přes 600 km/h možná i víc. :wink:

Na RC Groups v sekci Větroně je samostatná rubrika "Dynamické plachtění". Ani mě nebaví se tam koukat. Ty maximální rychlosti jsou dnes už skutečně někde k 600 km/h. Viděl jsem na videu, že filmující i pilot jsou schování za důkladným valem z kamenů a jen tak malinko vykukují, na hlavách přilby. Tam asi moc nebezpečí nehrozí. Spíš mě zarazilo dynamické plachtění na Rané, kde byli kolem jiní modeláři, čumilové i větroně 1:1. Rychlost byla asi daleko menší, ale já jsem k tomuhle typu plachtění žádné sympatie nezískal.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
pepin

#73 Příspěvek od pepin »

ono to s tím dýsingem není tak hrozné ani na té Rané ačkoli z toho jde samozřejmě strach,ale vzhledem k tomu,že se to létá na závětrné straně a více méně do zblbnutí v tom samém prostoru,jen idiot by do toho vrazil čumák .Rozhodně každý má vždy většinou na výběr,já pokud se někde něčeho bojím,tak prostě zalezu,odejdu,přistanu.když lidem nestačí pouštět jen vlaštovky z papíru,občas se hold něco stane,většinou je to ale volba obou stran-toho co něco zpusobil i toho,kdo je ochotný být na místě,kde mu muže někdo něco zpusobit.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště - zajímavosti“