Dávam to aj do tohto fóra ak by mal niekto skúsenosti .Potreboval by som poradiť prípadne naviesť na do poručené postupy .Chcem zredukovať lukoprénovú formu alebo model na určitú veľkosť .Aký materiál použiť a v akom pomere miešať tak aby sa to ,,zgrclo"na požadovanú mierku .Niečo som našiel tu :http://www.sculpt.com/catalog_98/CastingMaterials/HydroShrink.htm
alebo :http://www.therpf.com/f11/possible-shrink-rtv-rubber-molds-42346/ Ak by sa našlo niečo overené čo sa používa u nás by mi pomohlo.Dik
Redukcia silikonovej formy - modelu
Re: Redukcia silikonovej formy - modelu
já toto kdysi dělal s lukoprenem N1522/názvem si nejsem jistý/ lukopren byl naředěný tech.benzinem, zamíchané s druhou složkou. Po vytvrzení to bylo velmi gumové, no a pak jsem čekal, jak se benzin odpařoval, forma se zmenšovala, ve správný okamžik a rozměr se do formy nalila sádra a vytvořil se odlitek správné velikosti a z něho nová další forma v té požadované velikosti. Zvětšování lze udělat opačným postupem. Jen upozornění silikon nasáklý benzinem je takový napůl rosolovatý,takže se s tou formou musí nakládat opatrně. Dokonce mám o těchto a dalších postupech kde jsou popsány, knížku z doby dávno minulé název "moderní materiály ve výtvarné praxi"
Kdysi jsem si takto udělal zvětšeninu jednokorunové mince ,průměr formy se zvětšil na 100 mm z původní velikosti, a pak jsem si udělal sádrový odlitek.....jo kde jsou ty časy
Kdysi jsem si takto udělal zvětšeninu jednokorunové mince ,průměr formy se zvětšil na 100 mm z původní velikosti, a pak jsem si udělal sádrový odlitek.....jo kde jsou ty časy
Potrebujem zmenšiť kopyto o 10-15 % ,ako sa k tomu dopracujem .Aký pomer techn.benzinu voči lukoprénu ?Dá sa použiť aj lieh poprípade Toulén .Dá sa použiť epoxi na odlievanie alebo to musí byť niečo rýchlejšie .Treba separovať a s čím ?
nič som k tomu nenašiel preto toľko otázok
Joba píše:Potrebujem zmenšiť kopyto o 10-15 % ,ako sa k tomu dopracujem .Aký pomer techn.benzinu voči lukoprénu ?Dá sa použiť aj lieh poprípade Toulén .Dá sa použiť epoxi na odlievanie alebo to musí byť niečo rýchlejšie .Treba separovať a s čím ?
Jestli je to ještě aktuální tak stejnou knížku(Moderní materiály ve výtvarné praxi) mám doma,takže Ti můžu kapitolu "Zvětšování a zmenšování plastických tvarů využitím bobtnání" naskenovat.
Aktuálne je to stále , zopár pokusov som robil ale výsledky neboli uspokojivé .Ak máš niečo čo by mi pomohlo určite by som to privítal.