nejvhodnější profil na VSO10 - 3m

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
sopta
Kontaktovat uživatele:

nejvhodnější profil na VSO10 - 3m

#1 Příspěvek od sopta »

Letu zdar :D
chci stavět polomaketu VSO10 o rozpětí 3metry (elektru), zatím sháním podklady. Jaký by byl pro ni nejvhodnější profil?
Jaké se vlastně používají pro tyto modely profily? díval jsem se do různých plánů a buď jsou tam použity E205 a pod. a nebo zmenšené profily skutečného letadla. Model však s "dospělím větroňářským" profilem prý moc nelítá.
Díky za rady :wink:
MH
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MH »

Muzes pouzit plan J.Fary ktery ted vysel v RCrevue je to maketa VSO-10 o roypeti 3000mm (planek 85s)
sopta
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od sopta »

juju díky, ještě ho nemám, ale zkoumal jsem ho v časopise :D
dá se někde na 3metrovou VOSu 10 sehnat laminátovej trup, případně kabina? Vyrábí to někdo?
pert
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pert »

to víš že se vyrábí, jen to chce hledat, třeba na model bazaru. Tam se určitě někdo najde.
Tomcat

#5 Příspěvek od Tomcat »

Pokud tam necháš profil jako má originál tak se ti akorát tak pěkně sesype....vosa je potvora::-)))
Abu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Abu »

No ja bych to tak kategoricky netvrdil. Dospely ero a model litaj za dost odlisnejch podminek, minimalne Re je nekde uplne jinde a vlastnosti profilu z dospelyho era muzou byt za techhle podminek uplne mimo :!:
krucoun
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od krucoun »

VSO o rozpeti 3m ted stavim, kridla mam vyriznuty z polystyrenu a polepene balsou, ocasni plochy konstrukcni. Pokud chces , dam ti tel, na pana ktery vyrabi lam trup presne dle planu pana Fary a je lehoucky, urceny na elektrifikaci. Mam ho take od neho. Co se tyce profilu, mam tam Wortmana dle originalu a na nekolika exemplarich je vyzkouseno, ze lita paradne :!:
sopta
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od sopta »

mohl bys mi prosím poslat kontakt na toho pána co vyrábí trupy na VOSu? Díky moc :wink:
krucoun
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od krucoun »

Neposilal jsi mi uz i e-mail? Ja ti uz odpovedel i SMS a na emailu mas cislo.
Choze
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Choze »

taky bych měl zájem o kontakt na toho pána
robotmz

#11 Příspěvek od robotmz »

S VSO10 momentálne lieta kolega "lubo1" má naň už tretie krídla /v priebehu niekoľkých rokov/ a čo sa týka letových vlastností, má to už vypiplané k dokonalosti. Má rozpätie zhruba 2m. On ale používa profily podľa svojho uváženia, takže sa pohybuje v neprebádaných vodách, zatiaľ som lietať nič krajšie nevidel...
JaL

#12 Příspěvek od JaL »

Ta z Farova plánku má tuší E194 a lítá velmi dobře, záludné to není. Křídlo mám EPS + balsa+Oracover. Hlavně nekupuj trup na dobírku a vyhni se výrobci z Podkrkonoší, pokud nechceš pouze karikaturu trupu. Nevím, jak to napsat, abych někoho neurazil.
krucoun
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od krucoun »

Dovolím si opravit, Dle farova plánku má VSO profil Wortman, stejně tak jako originál.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od lubo1 »

krucoun píše:Dovolím si opravit, Dle farova plánku má VSO profil Wortman, stejně tak jako originál.

Mám 2m VSO10. http://fotoalba.cz/fotky/23853211 Prvý profil si nepametám, ale môžem dohľadať - nič moc, druhý bo Wortman, tiež som nebol spokojný...
Teraz mám NACA 2413 a konečne to lieta podľa mojích predstáv..... na jedenaku 2200 naplachtím s prehľadom cez 40 minút.... :lol:
Meaké foto je na fotoalba.cz
http://lubo111.rajce.idnes.cz
krucoun
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od krucoun »

mám též VSO, rozpětí 3m a právě profil Wortman. Nemám k němu výhrad, lítám jak na svahu tak v termice a jsem spokojen. Křídla mám polyš + potah balzou.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“