PROBLÉM/ŠPATNÁ INSTALACE PŘIJÍMAČE JETI DUPLEX?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
kocour
Kontaktovat uživatele:

Re: PROBLÉM/ŠPATNÁ INSTALACE PŘIJÍMAČE JETI DUPLEX?

#16 Příspěvek od kocour »

pepin píše:vidím to taky na jednu mrtvou anténku,létáš jen na jednu a ta když se zastíní přestáváš řídit.doporučil bych neexperimentovat a přijímač poslat na přezkoušení do Jeti.

Mám podobnou zkušenost. Duplex jsem zakoupil ihned po uvedení na trh na Model Hobby. Úplně nejdřív ve starém modelu to chodilo dobře, pak se objevily problémy včetně pípání a spadnutí. I tady na fóru se objevila rada, že jde jen jedna anténa. Taky v té době se konce antén neizolovaly a asi jsem si někde volným koncem škrtnul. Poslal jsem Jetimu, poněkud se v tom pohrabali a od té doby to chodí dobře. Sdělení bylo, že nahráli nový soft, ale bylo toho asi víc, já si myslím, že rovnou vyměnili celý přijimač (měl jsem zespodu suchý zip, který po vrácení zmizel). Pokud jde o polohu antén, taky si mslím, že by měly být vyvedeny co nejdál od uhlíkových částí, v tomto případu asi dopředu a nejraději ve vodorovné rovině.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od JirkaA »

michalv píše:Kluci kdyby měl jednu mrtvou anténku, tak by to na jetiboxu viděl. Tento problém je zřejmě tím, že nechal anténky v trupu.

Píše, že Jetibox nemá.
OK2WY
Malda

#18 Příspěvek od Malda »

michalv píše:Kluci kdyby měl jednu mrtvou anténku, tak by to na jetiboxu viděl. Tento problém je zřejmě tím, že nechal anténky v trupu.

Broblém spíše bude v tom, že JETI-BOX nemám ;-) Nicméně pokud jednu anténtku důkladně odstíním a pujde to, poté provedu to samé na druhé a např. to nepůjde tak si to také mohu ověřit.
michalv

#19 Příspěvek od michalv »

Tak to jo, přehlédl jsem se :wink: Ale chtělo by to si pořídit jeti box :wink: , doporučuji ten mini, má lepší displej, ale zase nemá tester serv.
Malda

#20 Příspěvek od Malda »

michalv píše:Tak to jo, přehlédl jsem se :wink: Ale chtělo by to si pořídit jeti box :wink: , doporučuji ten mini, má lepší displej, ale zase nemá tester serv.

To je jediný rozdíl mezi JETI BOXEM a JETI BOXEM MINI ten tester serv jinak jsou naprosto totožné?
michalv

#21 Příspěvek od michalv »

No má to lepší displej, větší a lépe čitelný a má podsvícení, ale to není až tak důležité. Ta čitelnost oproti prvnímu jetiboxu je ohromná :wink:

Kód: Vybrat vše

http://www.jetimodel.cz/index.php?page=products&old=0&category=72
coro

#22 Příspěvek od coro »

Malda píše: modul občas pípne a na nějakou chvilku ztratím kontrolu nad modelem. Model se pak zase "chytne"(tedy alespoň tomu tak zatím bylo). !

Mohol by si upresniť ako to znie keď pípne?
Lebo strata spätného spojenia (aj varovanie pri strate signálu) je veľmi tiché "pipknutie" ale reset príjmača sa ozve výrazným pípnutím..
Len pre istotu že či by to nemohol byť reset??

Inak jedna "mrtvá" anténka sa indikuje hneď po zapnutí príjmača písknutím vysielacieho modulu iným spôsobom, neviempresne akým znakom morseovky, rovnako ako príliš slabý signál (zapnutie modelu ďaleko od vysielača).
Teda oni to zmenili pred cca rokom - rok a pol dozadu, hádam už máš novú verziu.
V úplne najnovšej verzii sa dalo nastaviť pri akej sile signálu má pípnuť, aj keď je spojenie ešte úplne v poriadku - 1 , 2. 3 ... Ono to klesá zo začiatku prudko a drží sa aspsoň mne medzi 1 a 2 pri bežných väčších vzdialenostiach (ale menší model).
Malda

#23 Příspěvek od Malda »

coro píše:
Malda píše: modul občas pípne a na nějakou chvilku ztratím kontrolu nad modelem. Model se pak zase "chytne"(tedy alespoň tomu tak zatím bylo). !

Mohol by si upresniť ako to znie keď pípne?
Lebo strata spätného spojenia (aj varovanie pri strate signálu) je veľmi tiché "pipknutie" ale reset príjmača sa ozve výrazným pípnutím..
Len pre istotu že či by to nemohol byť reset??

Inak jedna "mrtvá" anténka sa indikuje hneď po zapnutí príjmača písknutím vysielacieho modulu iným spôsobom, neviempresne akým znakom morseovky, rovnako ako príliš slabý signál (zapnutie modelu ďaleko od vysielača).
Teda oni to zmenili pred cca rokom - rok a pol dozadu, hádam už máš novú verziu.
V úplne najnovšej verzii sa dalo nastaviť pri akej sile signálu má pípnuť, aj keď je spojenie ešte úplne v poriadku - 1 , 2. 3 ... Ono to klesá zo začiatku prudko a drží sa aspsoň mne medzi 1 a 2 pri bežných väčších vzdialenostiach (ale menší model).

Pípnutí je vždy hlasité(bez problému slyšitelné). Někdy to pípne jednou a řídím, někdy neřídím. Někdy to pípne dvakrát po sobě. Už se mi také stalo, že to pípalo víckrát po sobě(stejné pípnutí). Omlouvám se, že to nemohu více specifikovat, ale většinou jsem zaměřený spíše na to abych nepřišel o model. Budu tomu muset věnovat větší pozornost.
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od klingon77 »

Malda píše: Broblém spíše bude v tom, že JETI-BOX nemám ;-)

Nejsi nahodou z Cesky Trebovy? 8) J-B mam a muzu pujcit ;-)
Malda

#25 Příspěvek od Malda »

klingon77 píše:
Malda píše: Broblém spíše bude v tom, že JETI-BOX nemám ;-)

Nejsi nahodou z Cesky Trebovy? 8) J-B mam a muzu pujcit ;-)

Ano jsem z České Třebové. Děkuji za nabídku, ale JETI-BOX budu pořizovat. Co mě prozradilo? ;-)
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od lakotamm »

A čo keď si to tieniš vybavením lietadla? Máš to dosť blízko. :wink:

V Lynxovi som dnes zalietal R6+R5(clone na smerovku) a výpadky som nezaznamenal. :wink:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Malda

#27 Příspěvek od Malda »

Také si to myslím potíže jsou pravděpodobně způsobeny nevhodnou instalací do modelu. Problém je v tom, že uvnitř modelu téměř neleze instalovat akt. konce tak, aby nedošlo k zastínění v žádné poloze. Anténky by bylo nejlepší vysunout ven, ale pak zase budou překážet. Njespíš bych měl přeformulovat dotaz na to jak mají F3J, RC-V2, F3B...piloti instalované anténky, nebo jak je to nejvhodnější.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od lakotamm »

Snažil som sa nainštalovať do Lynxa 4 antény tak, aby boli vo vnútri. Ale nepodarilo sa. A to mám Sklenený trup + uhlíkové výstuhy na spodku.

Určite ich nedávaj von tak, aby boli koncami dozadu - na F3K mi to veľmi znižovalo dosah.

Ja som dal 2 kolmo hore (11. a 1. hodina) a 2 po bokoch trupu smerom dozadu (4. a 8. hodina) - vždy na kríž-

Uvidím čo to urobí v termike. :wink:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
coro

#29 Příspěvek od coro »

Rovnobežne s niečím vodivým a vo vzdialenosti od toho práve o nejaké magické číslo (31, 62 a iné násobky 1/4 dĺžky vlny 2,4GHz čo je cca 12,5cm) by mohlo teoreticky robiť nejaké efekty (vyrobiť určitú smerovosť antény čo by znížilo zisk niektorého smeru a tým nutne znížilo pre iný smer, alebo zatienilo signál)..

Vyskúšať čo to urobí pri zakrytí jednej antény je problém - skúšal som rôzne medené aj železné trubičky a kusy železa či hliníu, a vôbec nič som nedosiahol... t.j. aj pri nastavení na 10mW to stále ukazovalo 9/9.
najlepší efekt mala uhlíková trubka 4/2 mm a anténa hlboko v nej - to klesol ukazovateľ na jetiboxe z 9 na 7 až 8.
To neznamená že na pol kilometri vzdialenosti a hlavne vo vzduchu kde nebude 40 objektov od ktorých by sa signál poodrážal zo všetkých strán, by to zatieniť nešlo.... ale ťažko sa to skúša v byte.

Pípania môjho TU modulu:
- zapnutie príjmača: krátke hlboké+ krátke vysoké pípnutie.
-- ak ide o prvé zapnutie od zapnutia vysielača, a aspoň jedna anténa má signál menej než 7, (t.j. je niečo vadné, zlomené, zalomené... vrátane problému na strane vysielača), nasledujú 4x krátke hlbšie+dlhé hlbšie pípnutia.

-akýkoľvek reset príjmača je indikovaný rovnako ako prvé zapnutie ,' ale už bez prípadného odpípania nízkej úrovne.

-prerušenie spojenia je indikované takým veľmi krátkym dvojtónom, dokopy kratším než bežné krátke pípnutie, opakovaným každú sekundu.

- prekvapiť môže ešte reakcia pípnutím na zmenu tvaru PPM z vysielača, napríklad po zmene modelu kde jeden má napr 6 serv a druhý 10 - to sa modul ozve troma krátkymi hlbokými pípnutiami ("S" v morzeovke). Mám pocit že možno u Futaby tak môže reagovať na odoslanie Failsafe polôh, to je raz za čas iná veta v PPM..

Jetibox je fajn vec, myslím že hlavne ten mini sa určite využije..
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od klingon77 »

Malda píše: Ano jsem z České Třebové. Děkuji za nabídku, ale JETI-BOX budu pořizovat. Co mě prozradilo? ;-)

Modely a nick :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“