Jakého konstrukčního akrobata 1,4m - 1,8m

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
Angusss

Jakého konstrukčního akrobata 1,4m - 1,8m

#1 Příspěvek od Angusss »

Po sezoně s EPP kdy jsem se snad naučil základní prvky létání bych si k Vánocům chtěl nadělit už opravdový konstrukční model.

Nemáte nějaký typ na dobrého akrobata? Vím, že levné stavebnice jsou pak ve výsledku hrozně těžké, nemají dobře řešený podvozek atd... Budu rád za jakékoliv doporučení, ideálně z vlastní praxe

Děkuji
valino
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakého konstrukčního akrobata 1,4m - 1,8m

#2 Příspěvek od valino »

zdar
YAK 54 40 od Hyperionu - dobrý stroj, dá se i 3D blbnout
EXTRA 300S Kyosho - kvalita, ale je to těžký a není na kravinky
Addiction PA - kvalita, ale je menší. já mám 100 cm, ale dělají i větší - madracoidní křídlo, dá se hodně kravit, takový 3D trenér.
Tyhle éra mám, chystám se na EXTRU MX od PA.
Doporučuju začít tím Addictionem.
V.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fenius »

Za mňa:

Extra od extremeflight.
Extra MX od PA.
SU od Sebarta.
Yak od GB.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Peppy »

Extra MX, Yak 55 GB maly alebo velky, EF extra 300 1.8m, Yak 55 haikong este pripada do uvahy, EF extra 300 60", Sebart sucko alebo katanu 50E
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Angusss

#5 Příspěvek od Angusss »

Děkuju všem za návrhy, zatím u mě vítěží ten YAK 55 od GB. http://www.meister-modellbau.com/zbozi/ ... -55--M.htm cena je tedy vyšší trošku. Ještě mě napadlo mrknout se po nějakém Sbachovi
hOOrNeT

#6 Příspěvek od hOOrNeT »

A co takhle Diablotin? Má asi 1550 rozpětí. Obrovská hloubka křídel, lítá pomaloučku, nezáludně. Dá se s ním krásně akrobatit. Měl jsem ho jako svůj první akrobat a byl jsem naprosto spokojenej. Buď tam hodíš elektriku, nebo pořádnýho žhavíka (já ho lítal s OSMaxem 2T 15ccm a byla to nádhera).
Angusss

#7 Příspěvek od Angusss »

Diablotin ne, ten se mi vůbec nelíbí, mělo by to být něco makotového jak Sbach, Yak, Su, Extra atd...
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od slavoo »

Angusss píše:Děkuju všem za návrhy, zatím u mě vítěží ten YAK 55 od GB. http://www.meister-modellbau.com/zbozi/ ... -55--M.htm cena je tedy vyšší trošku.

YAK 55 1,4m GB idem kupovat i ja po SU29 50E SebArt ocakavam lepsie letove vlatnosti v 3D a hlavne nizsia vaha. Dobry cenovy typ tohot E-Shopu dik.. :wink:
Angusss

#9 Příspěvek od Angusss »

slavoo píše:
Angusss píše:Děkuju všem za návrhy, zatím u mě vítěží ten YAK 55 od GB. http://www.meister-modellbau.com/zbozi/ ... -55--M.htm cena je tedy vyšší trošku.

YAK 55 1,4m GB idem kupovat i ja po SU29 50E SebArt ocakavam lepsie letove vlatnosti v 3D a hlavne nizsia vaha. Dobry cenovy typ tohot E-Shopu dik.. :wink:

Ty jsi měl SebArt a po něm jdeš do GB a čekáš, že bude lepší? Já jsem právě měl SebArt za takovou "jedničku" :)
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od slavoo »

SebArt je na nauceni dobry a da sa snim i 3D dobre zalietat ale nieje to stroj konstruovani len pre 3D je to taky autobus a urcite 3D prvky lieta nejako tazkopadne. Nieje taky obratny je to viacej kludnejsi na nauceni model ale takisto dobry.
Chcem nieco nove a tento bude i lahsi.. :)
cholerik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od cholerik »

Ahoj,
hodně záleží na tom, co máš doma za vybavení, respektive kolik do toho chceš dát.
Teď se nebavím o ceně letadla, to je jasně dáno.
Máme Sebart Katana 30, baterky 3s 2200 mAh, cena baterek v pohodě, použiješ je i mnoha jiných modelech, stačí nějaká levnější nabíječka. Na lítání docela dobrý.
Vlastnil jsem SU 29 Sebart e padesátku. Pětičlánky nekde kolem 3700mAh. Nelítalo to špatně...
Teď mám většího Jaka GB Model 180 cm rozpětí, šestičlánky 4000 mAH.
Pro mě subjektivně to nej....Supr lítá, to co upáčkuju zaletí.
PA models neznám, co jsem viděl taky hezký.
Chce to hlavně usoudit, co bude třeba dál. Abys dobře zalítal, je potřeba tři nebo čtyři packy baterek a slušnou nabíječku.
Nicméně si myslím, že finální rozhodnutí je pouze o tom, co se ti líbí a v tomto diskutovaném spektru se nemůžeš splést.
Podle počasí létám každý víkend a není problém zkusit Katanu nebo Jaka na kabelu v modu snad značeném jedna, tzn plyn a křidélka vpravo
Ať se volba podaří
Angusss

#12 Příspěvek od Angusss »

Baterie mám 6S 3000mAh, nabiječku také obstojnou :) Asi to zatím vyhrává ten YAK od GB
Angusss

#13 Příspěvek od Angusss »

L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od L.Bily »

Angusss píše:Co říkáte na toto http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288 ?

let. hmotnost 4500-4800g 8O :D ak to chces len na zakladnu akrobaciu, tak je to potom prakticky jedno co kupis a ak to myslis trochu vazne vyber si z niecoho co ti tu doporucovali, vsetko lieta dobre ide len o to co tebe lepsie sadne a to ti tazko niekto poradi.
podla mna PA extra super, ale az prehnane lahka, Sebar tazky a zla kvalita, Extra EF a Yak GB super, medzi poslednyma dvoma by som sa rozhodoval, mal som vsetky uvedene znacky, len v roznych velkostiach

P.S. hlavne to nepokaz nejakym cinskym setupom, do takych lietadiel to nepatri
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Angusss

YAK 55 1,4 od GB models - zkušenosti, osazení atd.

#15 Příspěvek od Angusss »

Děkuji všem moc za informace, nakonec jsem vybral YAK 55 od GB models s rozpětím 1,4m.

Upravím název vlákna a poprosím Vám,

nemáte někdo toto letadlo? Zajímali by mě nějaké postřehy, osazení atd... DÍKY MOC!!!
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“