Měli tam všeci kliku...
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Měli tam všeci kliku...
Hlavně, že maj signální vesty a přílby. Motat se s vrtulníkem mezi takovouhle změtí konstrukcí a drátů ... to rozum nebere.
Pilot prý byl vymrštěn z kabiny. Pak nevím, koho vytahují z trosek kolem 25.vteřiny 
- Homer.Simpson
steno1883 píše:Pilot prý byl vymrštěn z kabiny. Pak nevím, koho vytahují z trosek kolem 25.vteřiny
To je on, "presadol" si dozadu
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
... ulítla mu akorát čepice a vypadalo to, že vypadnul, ale zůstal v tom sedět. Měl šílenou kliku, že byl tak nízko, že tu rozvíjející se rotaci pak v zápětí zbrzdila zem, takže se pootočil "jen" o 180°. Z toho úvodního záběru to vypadá, jako že by si někde škrtnul hlavním rotorem, no a bylo vymalováno. Obrovský štěstí, že byl už tak nízko, to se mohlo rozložit na prvočinitele.steno1883 píše:Pilot prý byl vymrštěn z kabiny. Pak nevím, koho vytahují z trosek kolem 25.vteřiny
pozn. jinak ten zvuk dobíhající turbíny je přímo zlověstný ...
EDIT: kdepak, teď na to koukám pořádně. Jak je tam uprostřed v popředí ten sloup s tmavou konstrukcí, tak se tam komíhá lano, které znenadání nabere rotor a namotá si ho na sebe ... teda jestli mne oči neklamou ... je to strašně rychlé. Takovejch lidí kolem a neohlídají si visící špagáty...
- kubadera
- Kontaktovat uživatele:
to mi nezní jako zvuk dobíhající turbíny. spíš jak siréna hasičáku nebo tak něco...
... trochu opravím svou citaci:"zvuk toho, co zbylo z turbíny a kompresoru (po ulámání příslušných lopatek) roztočené na několik desítek tisíc otáček za minutu byvši přibržďováno okolním zborceným materiálem". Ještě štěstí, že to nezačalo hořet. No klika na druhou.kubadera píše:to mi nezní jako zvuk dobíhající turbíny. spíš jak siréna hasičáku nebo tak něco...
pozn. samozřejmě pozvolné dotáčení turbíny nehavarovaného motoru má úplně jiný zvuk - to je bez debat
- jerry mouse
Myslim si ze, to este asi pojde opravit, teda ten vrtulnik! 
Aero zacinajuci amater, zatial mi musi staci aj toto; BixterHC-Beta 1400[je napredaj novy este nedoskladany!] + FPV-Raptor 1600. Corsair F4U [FMS] uz doma. VA-Models ELITE 3D. F-Sky FSTh9B-Mijou/DIY-FrSky.+Turnigy T9Er-T-FrSky. 3D-Yak55/1400mm-GBmodel
Lubor píše:... teda jestli mne oči neklamou ... je to strašně rychlé
Jo vypadá to že to tak bude ...
Solo Pro V2
Cessna 480 RTF Pelikán - darován
Optic 6 35MHz - prodána
Optic 6 35MHz - prodána
6810 píše:Lubor píše:... teda jestli mne oči neklamou ... je to strašně rychlé
Jo vypadá to že to tak bude ...
Je to k rozpoznání až v tom zpomalení, na tom světlém kousku oblohy. Fakt lano nebo kabel. Neskutečná klika.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
tak to je nášup.
harleyrfutaba T7C T Rex 450 pro super combo Honey bee upgrade Drn
Čmelák ve výstavbě......
Čmelák ve výstavbě......
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Vztyčovať vianočný stromček s vrtulníkom? Tí musia byť kurva bohatí. Nech sa prídu pozrieť k nám na stavanie májov 
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
googie: no, aby to nedopadlo jak u nás v Praze před několika lety, kdy jim ten strom spadl a zavalil dva turisty z Anglie (tuším) 
Solo Pro V2
Optic 6 35MHz - prodána
Optic 6 35MHz - prodána
Nějak nechápu proč dolu jen nespustil lano, na které by se ten strom uvázal a pak by to zvednul.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan