WING Dragon Slow - první let
Re: WING Dragon Slow - první let
Mám na WD kolečka o průměru cca 45mm. Dokonale to stačí pro provoz na krátce střiženém fotbalovém hřišti. ( o pevném povrchu nemluvím) Při vyšší trávě by při velikosti a hmotnosti letadla nestačily ani větší.
Co se startu z trávy týče, tak v prvním okamžiku se letadlo kvůli momentu vrtule ( mám průměr 20cm) pootočí, nicméně po dalších 3 metrech je ve vzduchu. Zkoušel jsem to na zemi uřídit a jenom jsem to zhoršil. Takže "vyšlápnu" směrovku, dám plný plyn a jedu.
Při startech se země, jakkoliv jsou zajímavé, ale hodně trpí vrtule - drobné vířící předměty, listy, tráva a tak ji poškozují.
Takže preferuji starty z ruky.
Co se startu z trávy týče, tak v prvním okamžiku se letadlo kvůli momentu vrtule ( mám průměr 20cm) pootočí, nicméně po dalších 3 metrech je ve vzduchu. Zkoušel jsem to na zemi uřídit a jenom jsem to zhoršil. Takže "vyšlápnu" směrovku, dám plný plyn a jedu.
Při startech se země, jakkoliv jsou zajímavé, ale hodně trpí vrtule - drobné vířící předměty, listy, tráva a tak ji poškozují.
Takže preferuji starty z ruky.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Takze kolecka kolem tech 50ti mm by mely byt snad ok, a dodelavat teda riditelne zadni kolo ma smysl, nebo blbost?
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Potreboval bych takovou drobnost, chci ve wing dragonu vymenit prijimac, dam tam sestikanal spektrum, abych mohl mit kazde kridelko zvlast, puvodne jsou kridelka na Ykabelu a ja budu tim padem potrebovat koupit dva prodluzovaci kabely od prijimace nahoru ke kridlu, problem je ten ze nemam letadlo u sebe a nevim jak dlouhy je ten puvodni Ykabel, delka od prijimace ke konci, tahle delka mi presne vyhovuje, pri montazi i demontazi kridla jdou kabely pekne vytahnout a pripojeni serv je tak jednodussi, nemohl by mi to prosim nekdo zmerit, predem diky
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Tak nikdo by neporadil s delkou tech prodluzovacich kabelu k servum? koukal jsem jen podle fotky a cele letadlo ma delku 860mm tak odhadem rekneme pulka...tak 400mm....
-
JohnyPes
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, muj WD už je předělanej na RoWD, takže nezměřim. Ale když jsem kdysi měnil křídlo obyč za s křidélkami, tak jsem dokupoval Y kabel takovej zapletenej, dle info z vebu má délku 26cm (13 spol. část, 13 odbočky) a to stačilo, ale bez rezervy.... JohnyFrantišek Koudelka píše:Tak nikdo by neporadil s delkou tech prodluzovacich kabelu k servum? koukal jsem jen podle fotky a cele letadlo ma delku 860mm tak odhadem rekneme pulka...tak 400mm....
lítám pěnový deskolety 70 - 90cm
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Dekuju, ten original Y kabel je rozdelen hned u prijimace takze z jednoho konektoru u prijimace jdou rovnou dva kabely, ale pokud 260mm staci tak tech 400 nebo maximalne 500 by bylo tak akorat i s tou rezervou....chci to pro pohodlnejsi sundani a pridelani kridla, pak se kabel zastrci dovnitr....diky
ahoj chlapi prosim vas nevite kde bych mohl sehnat v ceske republice Wing-dragon Sporter V2???
ahoj chlapi prosim vas nevite kde bych mohl sehnat v ceske republice Wing-dragon Sporter V2???
Obávám se, že v Česku asi ne. Ale podle mého názoru je lepší se podívat na nějaká jiná letadla, protože Dragon je stále takové začátečnícké, ale to je jen můj názor.
-
JohnyPes
- Kontaktovat uživatele:
poldik01 píše:ahoj chlapi prosim vas nevite kde bych mohl sehnat v ceske republice Wing-dragon Sporter V2???
Ahoj, zkus normalne poptat blokovano.CZ, jestli sem se zpravne docetl, ta V2 by mela mit stridak, coz by mohlo model udelat sviznejsi hlavne s lepsi stoupavosti. Jinak to je dost tezky letadlo, prestavbou na RoWD jsem ubral 150g bez velky snahy. Johny
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=6110
lítám pěnový deskolety 70 - 90cm
Já na Wing dragonu začínal a mám ho dodnes na občasné polítání, je to neuvěřitelně hodné a stabilní letadlo...hodně toho odpustí. Ale kdybych měl teď někomu radit, asi bych doporučil koupit letadlo třídy AXN/beta atp. , rozdíl není tak velký a jsou to už přece jen opravdovější letadýlka a letové vlastnosti jsou o mnoho lepší.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s no_gold. Dragona už sice nemám (skončil po jednom lítání ve větším větru, kdy jsem vlastní blbostí vlítnul za řadu topolů, turbulence s ním zacvičila a už nemělo smysl ho spravovat), ale souhlasím s tím, že je hodně hodný. Ale začínat teď (a vědět to co vím teď), tak koupím EasyStara, Betu nebo něco podobného bez RC vybavení + rádio, které člověka v budoucnu "pustí dál".
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
souhlas s kopem - taky jsem na něm začínal a sám
viděno dnešní optikou bych koupil Easy Cuba od Multiplexu a sehnal někoho na krátkou výpomoc k ruce, pral jsem se s tím WD asi čtyři měsíce, než jsem ho zkrotil
viděno dnešní optikou bych koupil Easy Cuba od Multiplexu a sehnal někoho na krátkou výpomoc k ruce, pral jsem se s tím WD asi čtyři měsíce, než jsem ho zkrotil
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
Pajas píše:Obávám se, že v Česku asi ne. Ale podle mého názoru je lepší se podívat na nějaká jiná letadla, protože Dragon je stále takové začátečnícké, ale to je jen můj názor.
Jenomze ja jsem uplny zacatecnik,proto chci dragona
Tak nevím, proč sháníš tu verzi pro pokročilé. Pro začátečníky bohatě stačí verze 3ch, neboli žlutý.