Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
PepaK
Kontaktovat uživatele:

Re: Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

#1337 Příspěvek od PepaK »

PepaK
Kontaktovat uživatele:

#1338 Příspěvek od PepaK »

http://www.hanak-trade.cz/3m-8560-polyuretanova-ochranna-folie-50mmx33m-transparent-p-1129.html Tak to je ta moje . Prodává se i po metrech, v nějakým krámu který zásobuje autolakovny :wink:
graup15

#1339 Příspěvek od graup15 »

PepaK píše:http://www.hanak-trade.cz/3m-5451-teflonova-lepici-paska-25mmx33m-73%C3%82%C2%B0c-az-204%C3%82%C2%B0c-p-1000.html Tak to je ta Daliborovo. Asi si ji všichni určitě koupíme :lol:

Hihi to víš, takhle v krámu to je raketa..já ji tenkrát (odklonil) :-) :-) aby ji nezneužili ty ošklivý imperialisti:-) :-)
Homer.Simpson

#1340 Příspěvek od Homer.Simpson »

Nahodou som dnes zabludil na modelbazar a co tam nevidim 8O http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/400018/ super ponuka!!!
Keby som nebol rozhodnuty pre Energic-a tak asi idem na vylet do CR... :lol:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
graup15

#1341 Příspěvek od graup15 »

Homer.Simpson píše:Nahodou som dnes zabludil na modelbazar a co tam nevidim 8O http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/400018/ super ponuka!!!
Keby som nebol rozhodnuty pre Energic-a tak asi idem na vylet do CR... :lol:

Ptal jsem se Jirky proč to prodává...hm neveselá doba , firma jim nějak kolabuje ale složenky se platit musí. Tak se Vikinga zbavuje de fakto z donucení :-( :-(
Davidus007

#1342 Příspěvek od Davidus007 »

Sakra to je škoda, ale když se život zamotá, tak kolikrát ze zaťatými zuby a slzou v očích člověk musí dělat i takové nepopulární kroky :-(

Tak hlavně ať se to u Jirky brzy vrátí do normálu.
FilipV
Kontaktovat uživatele:

#1343 Příspěvek od FilipV »

Ještě se vrátím k těm bateriím, dnes jsem to byl zkoušet s reglem CC 200 ICE, motor 1509/1D/6.7
vrtule 16x16. Moc to nefungovalo, tak jsme začali měřit, měl jsem jen Nanotechy:
4S 3Ah 25-50C-daly maximálně 60A
3S 5Ah 35-70C- 70A a konec
3S 4.5Ah 35-70C- 80A !
Ještě jsem potom vyhrabal 4S 2.2Ah 45-90C, kterou používám ve Funjetu- 50A!
Výsledek opravdu tristní, měření této baterky ještě ve Funjetu, tam daly 48A!
Takže Nanotech už nikdy víc, zkusím si objednat tuhle:
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1382
nebo zkusím ještě ty Power HD :evil:
graup15

#1344 Příspěvek od graup15 »

Já už tu to psal...Nanotechy jsou trošičku podvod . :-) Měl jsem dva 6S paky. Už nejsou .
Na 5S-Power HD už mám přez 40 cyklů a pořád z nich tahám startovacích 140A. (jo z 2200mAh) a v pohodě.
Ale nabíjím PL8, dodržuji okamžitý po letu storage režim uložení. Vybíjím max 1800mAh z baterky.
A hlavně sleduji při nabíjení konečný Ri článků.
Tzn ...Máš jaký nabíječ?
Jo...ještě něco. To je tvůj první motor 1D řady? nebo už se tomu věnuješ déle.?
Nějak cíím, že jsi trošku střelec naslepo, ale třeba se pletu :-) :-)
FilipV
Kontaktovat uživatele:

#1345 Příspěvek od FilipV »

Jo, myslíš si to dobře, první 1D, doteď jen dmychadla. Jediný letadlo s vrtulí,
tedy vrtulkou, je Funjet. A teď hotliner. Na letišti máme jen samý motoráře :D
Nabíječka iCharger 100+
creagel

#1346 Příspěvek od creagel »

Zkouseli jste nekdo MVario v porovnani se Skyassistantem (obzvlaste v tech vasich rychlych f3x kouskach)? Mam konkretne na mysli citlivost na stoupani/klesani a zaznam vysky. Chtel bych na pristi sezonu neco poridit.
Dzordzik

#1347 Příspěvek od Dzordzik »

O tom, že MVario je poměrně nepřesné se tak nějak všeobecně ví, Skyassistant je úplně někde jinde, ale i cenou, samozřejmě. Zkus popřemýšlet i o tomhle, kamarád co létá Duplex to párkrát povozil a nejraději by Duplex zahodil celej :D
http://mzkservis.cz/products.php?curmenu=695
Je to malinkaté, monitoruje to palubní napětí, včetně výpadků, máš tam alarmy na cokoli, možnost připojovat další senzory, vario s pípáním jako padáčkářské vario s možností nastavení a ukládáním profilů podle modelů to má už v ceně přímo v sobě. To pokud bys měl jiný systém než Twin. Pokud máš Twina, tak takové věci nepotřebuješ a létáš třeba 7 kanál s interním variem. Zrovna jednoho Dalibor bastlí do mého Dingouše-E
albisko
Kontaktovat uživatele:

#1348 Příspěvek od albisko »

hmm mam s jeti vario nalietane cca 1rok chodi to presne!
kontrola cez alti nepusti
Dzordzik

#1349 Příspěvek od Dzordzik »

Co vím, tak porovnání několika výškoměrů dělal Roman Vojtěch a ten je známý tím, že se nespokojí jen tak s něčím a mVario tam vyšlo jestli si dobře pamatuju nejhůř ze všech co porovnával a např. jeho Lolo je kalibrované v tlakové komoře. Pokud od toho nečekáš nic víc než orientační výšku a orientační stoupání/klesání, navíc ještě hrozně blbě akusticky indikované, postačí i mVario. Jinak se každý, kdo bude mít možnsot porovnat s čímkoli lepším poohlédne jinam. Vlastní zkušenost, mVario jsem kdysi měl a jsem rád, že jsem se ho zbavil.
graup15

#1350 Příspěvek od graup15 »

Dzordzik píše:O tom, že MVario je poměrně nepřesné se tak nějak všeobecně ví, Skyassistant je úplně někde jinde, ale i cenou, samozřejmě. Zkus popřemýšlet i o tomhle, kamarád co létá Duplex to párkrát povozil a nejraději by Duplex zahodil celej :D
http://mzkservis.cz/products.php?curmenu=695
Je to malinkaté, monitoruje to palubní napětí, včetně výpadků, máš tam alarmy na cokoli, možnost připojovat další senzory, vario s pípáním jako padáčkářské vario s možností nastavení a ukládáním profilů podle modelů to má už v ceně přímo v sobě. To pokud bys měl jiný systém než Twin. Pokud máš Twina, tak takové věci nepotřebuješ a létáš třeba 7 kanál s interním variem. Zrovna jednoho Dalibor bastlí do mého Dingouše-E

Já ti nevím, asi špatně koukám, nebo co ? Ale ten kýbl krabiček stojí 6 litrů. SkyAssistant bez PMR přijímače za zloté i s poštovným 4500kč. Přijímač pak jde jakýkoli PMR nebo LPD klidně i z Lídlu.(navíc je mají vždy v páru a to se hodí i na jiné činnosti než modelařina)
Navíc SkyAssistant je All in One řešení, běžící na 466MHz a tak jde do čehokoli a ničemu nevadí. Funkcí má víc než dost.
Jo pokud má někdo již jako pseudo nativní řídící systém MZK, tak je to jasná volba, ale dobastlovat další krabky na rejdio..hnus velebnosti.
Navíc Vario musí být kalibrovatelné, resp jeho zvukový výstup (což je prioritní, na čísílka se za letu nečumí!!) .Tzn že se musí dát nastavit vario pro poláru termického ustáleného letu. To Twin umí?
Protože pokud to nejde, tak je to za letního termického počasí sice použitelné, ale za podzimního kdy je termika slaboučká a velmi úzká...dost na nic. SkyAssistant to umí . A díky tomu přesnému nastavení jsem včera odpoledne bojoval o každý metr výšky :-) :-)
Přílohy
Byl to včera boj, ale zalétaj jsem si hezky. A do let.deníku připsal další (o fous)hodinu v luftu.
Byl to včera boj, ale zalétaj jsem si hezky. A do let.deníku připsal další (o fous)hodinu v luftu.
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“