Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Ticcino

Re: Beta 1400 - stavba

#2236 Příspěvek od Ticcino »

jag42 píše:A dovnitř něco takového http://www.2bikers.cz/eshop/index.php?p=karta&pid=4363 - občas mají v Lidlu za pár korun a funguje to bezvadně.

K tý rukavici z HobbyKingu se prodává ještě ohříváček.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14858
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2237 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jak je velká ta rukavice z HC, já jestli by se mi tam vešel pult?...
opisk

#2238 Příspěvek od opisk »

nazdarek,
chcel by som sa spytat asi tych co maju skusenosti s nasledujucimi modelmi od pelikana:
scout
cessna 182
cessna 480

neviem sa rozhodnut co si kupit teraz ked uz na bete robim rozne ´opicky´
este som rozmyslal aj nad FOXom ale neviem sa rozhodnut... co navrhujete?

diky
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#2239 Příspěvek od rampa_mckvak »

Co neubrzdíš neukecáš.
mr.Peppe

#2240 Příspěvek od mr.Peppe »

poradil by nekdo ohledne nastaveni regl.?
koupil jsem set bez vysilace a prijmace...mam staryho Optica 6, takze bez 2,4.
vygoogloval jsem si zakladni nastaveni /dat plny plyn, az 2x pipne, dat dolu/, ale u me to dela uplne jiny veci. Kdyz dam plny, pipne 5x kratce, pak nekolikrat dlouze a nakonec ton chyb,, selhani..aspon bych to tak odhadoval. Zkousel jsem snad uz vsechny mozny varianty, bez plnyu,,, s pul plynem a porad motor nereaguje. Serva reagujou jak maji.
Diky
BETA 1400, Minimag, kámoš Wild Hawk, Blade MSR, Traxxas Stampede VXL, OPTIC 6 35Mhz
yupee
Kontaktovat uživatele:

#2241 Příspěvek od yupee »

mr.Peppe píše:poradil by nekdo ohledne nastaveni regl.?
koupil jsem set bez vysilace a prijmace...mam staryho Optica 6, takze bez 2,4.
vygoogloval jsem si zakladni nastaveni /dat plny plyn, az 2x pipne, dat dolu/, ale u me to dela uplne jiny veci. Kdyz dam plny, pipne 5x kratce, pak nekolikrat dlouze a nakonec ton chyb,, selhani..aspon bych to tak odhadoval. Zkousel jsem snad uz vsechny mozny varianty, bez plnyu,,, s pul plynem a porad motor nereaguje. Serva reagujou jak maji.
Diky

Pelikan pise tohle.
Pokud to nefunguje - reklamace

Nastavování regulátoru Beta 1400 - model 2011
Regulátor umožňuje zapnout nebo vypnout brzdu vrtule. Při nastavování postupujte následovně:
1. Začněte s vysílačem a modelem vypnutým. Zapněte vysílač a ovladač plynu přesuňte do polohy plný plyn.
2. K regulátoru připojte pohonný akumulátor.
3. Zhruba po 5 sekundách se ozve dlouhé pípnutí následované krátkým.
4. Stáhněte ovladač plynu na vysílači zcela dolů.
5. Ozve se dlouhé a krátké pípnutí následované trylkem a dlouhým pípnutím. To je signál oznamující, že nastavení brzdy bylo změněno. Regulátor se vrátil do normálního provozního stavu, můžete vzlétnout.
6. Výše uvedeným postupem můžete kdykoliv změnit nastavení regulátoru ze stavu "brzda zapnuta" do stavu "brzda vypnuta" nebo naopak.
Multiplex MiniMAG Hacker FreeBEE Hacker MIG3 Hacker EXTRA 330 Multiplex XENO MsComposite MaxiSWIFT
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2242 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj, už nevím co s Betou dál a tak mě napadlo, že si ji upravím pro starty a přistání z vody...

1) Povrch: Betu mám nabarvenou, ale barva se seškrabuje takže ji nabarvím znova a lépe... potáhnu laminátem viz.http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=18&t=43576. Beta se díky tomu "utěsní" proti vodě a barva se nebude dřít a smívat...

2) Plováky: Udělám je z překližky a olaminovaného polystyrenu.

3) Kormidlo: taktéž z překližky.

Do tohoto projektu se chci pustit po vánocích. Jestli to už někdo dělal, rád bych se inspiroval... :D
Ticcino

#2243 Příspěvek od Ticcino »

Nějakej náčtr, jak by sis to představoval, by nebyl?
Já Betu už nemám, ale když bych přidával plováky, tak bych je udělal jako sundávací podvozek tak, aby trup letadla, resp čumák byl aspoň 20-30cm nad vodou. Ocas by mohl být níž, řekněme 5-10cm nad vodou. Při startu by se nejpreve odlepil ocas a klouzalo by to jen po plovácích pod křídly.

U plováku nezapomeň na správnou konstrukci a klavně na přítomnost té hrany... nevím jak se jí říká... odtrhávací?
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2244 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jejda... já si to předtavuju trochu jinak, nebudou plovány pod trupem, ale jen na koncích křídel kvůli převrácení, protože Beta bude přistávat a startovat na spodní straně trupu....
Ticcino

#2245 Příspěvek od Ticcino »

Priznavam, ze to nemam vyzkousene, ale bojim se, ze tohle se z vody neodlepi a ani to na ni bezpecne nepristane. Z ledu nebo snehu jo, ale z vody ne. O hydroplanech mam nastudovano malo, ale at to byly domontovane plovaky nebo hydrofoam, vzdy tam byla ta odtrhova hrana. Bez ni budes mit lod a ne letadlo. Navic tlacna vrtule s vyosenim nahoru bude tlacit cumak do vody. Nedostatek mista pro vertikalni pohyb ocasu znemozni vzlet. Proste ja si myslim ze to nepoleti.
poustmann

#2246 Příspěvek od poustmann »

Čaute, asi sem si při nastavování výškovky spálil servo. Nereaguje na nic. ( jine na tom samem kanale jede fpoho) Dočetl sem se že mám koupit HS-55. Můj dotaz zní: Bude mít to servo spravnou koncovku do přijímače CADET??? Všiml sem si ,že HS-55 ma žlutá červený černý kablík vedle sebe ,ale já v betě mám bílý červený černý. Popřípadě jaké koupit? Díky
Beta 1400
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#2247 Příspěvek od Pajas »

Platí, že bílý rovná se žlutý. A do přijímače od Cadetu by zapojit měl jít. Je to přece stejný konektor, ne? Na 99% ano a jestli ano, tak bude fungovat.
Ticcino

#2248 Příspěvek od Ticcino »

poustmann píše:Čaute, asi sem si při nastavování výškovky spálil servo. Nereaguje na nic. ( jine na tom samem kanale jede fpoho) Dočetl sem se že mám koupit HS-55. Můj dotaz zní: Bude mít to servo spravnou koncovku do přijímače CADET??? Všiml sem si ,že HS-55 ma žlutá červený černý kablík vedle sebe ,ale já v betě mám bílý červený černý. Popřípadě jaké koupit? Díky

Barva nerozhoduje. Černá nebo hnědá je mínus. Červená je plus. Bílá nebo žlutá je signál.
De-facto se používají jen dva typy servokonektorů. Futaba a JR. Liší se malinko tvarem, ale v nouzi jde pouzdro seříznout tak, aby to pasovalo do přijímače.
Místo HS-55 jde použít třeba čínské HXT-900. Obecně je jedno jaké servo použiješ. Na Betu bude stačit obyčejné, analogové, s plastovými převody. Jen dodrž velikost krabičky (milimetr sem tam nehraje roli). Parametry serva se až tak moc zabývat nemusíš. Pokud bude z vnějšku velké jako to původní, tak i síla bude podobná. Rychlost tě nemusí trápit. Takže se rozhoduj spíš podle ceny.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#2249 Příspěvek od Pajas »

Tohle servo teda taky není špatný cenově: http://www.jino.cz/servo-robbe-8-g-8544-605.html .
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2250 Příspěvek od Ancistrus01 »

Pajas píše:Tohle servo teda taky není špatný cenově: http://www.jino.cz/servo-robbe-8-g-8544-605.html .

Tak to s tebou nesouhlasím... HXT-900 stojí cca. 40 Kč a za cenu toho Robbe serva bych si mohl koupit 4 :wink:
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“