jio píše:Já kupoval "drahé" malé lahvičky. Pak jsem se po všeobecném nadšení ulakotil a koupil jsem také 1 kg soudal 66A. No a ten mi časem zatvrdl a víc jak půlku jsem vyhodil.
Zase kupuji malé "drahé" lahvičky. Zjistil jsem, že mě přijdou levněji.
Ja kupujem práve malé Purexy na bežné lepenie, ale na večšie lepenie - balzový poťah PS jadra - 0,25 kg Soudal.....
Napriek snahe skladovať to dnom hore, purex vždy keď ho potrebujem nájdem už vytvrdený.. Aj Rapid, aj Standard.. Chcelo by to nabrať do striekačky aby tam vzduch nešiel vôbec - asi ako veľké vytláčacie tuby len zmenšené...
coro píše:Napriek snahe skladovať to dnom hore, purex vždy keď ho potrebujem nájdem už vytvrdený.. Aj Rapid, aj Standard.. Chcelo by to nabrať do striekačky aby tam vzduch nešiel vôbec - asi ako veľké vytláčacie tuby len zmenšené...
Ja kupujem len pomalý..... Tá malá fľaštička vydrží tak 2-3 mesiace.... Večšinou zaschnúť nestihne. Asi musíš viac lepiť....
Ja flaštičku so Soundalom pred zavretím vždy stlačím,aby lepidlo bolo až po vrch a až tak zakrútim uzáver.Ostane tam málo vzduchu a lepidlo v obale neschne.
jio píše:Já kupoval "drahé" malé lahvičky. Pak jsem se po všeobecném nadšení ulakotil a koupil jsem také 1 kg soudal 66A. No a ten mi časem zatvrdl a víc jak půlku jsem vyhodil.
Zase kupuji malé "drahé" lahvičky. Zjistil jsem, že mě přijdou levněji.
Ta Icema co jsem psal , netrpí na Tvrdnuti v lahvičce. Je to zajímavé , ale člověk který mi ji prodal říkal že do tý aplikační trubičky mám strčit hřebík a neřešit . Měl jsem obavu že kdyz k lepidlu přijdu po měsíci bude uvnitř tvrdá vrstva jako u purexu, ale opravdu není, lepidlo má stále stejnou konzistenci, zatvrdne pouze okolo hřebíku v aplikační trubičce nikde jinde.
Dneska jsem dobral 250g balení Soudalu 66A. Na stěnách mi zůstala jenom trocha lepidla zatvrdlá do povlaku odhadem o obsahu max jednoho malého purexu, opravdu problematický zaschlý škraloup se udělal až ve chvíli kdy jsem tam 14 dní skladoval posledních pár kapek na dně ale stačilo ho propíchnout a obsah se ještě normálně dal použít.
jyrry píše:doporucuju koupit v lekarne "bralenky" - plastove pruhledne lahvicky s kapatkem a uzaverem. Obsah vetsiho baleni do nich rozlit. Lepe se s tim pracuje a zamezi se taky znehodnoceni lepidla vetsim mnozstvim vzduchu nad lepidlem, coz u vetsi lahve je pomerne brzy. Maji je ve dvou velikostech. Vyborne i na Kanagom, disperze apod. http://www.airbrush-online.cz/fotky5624 ... ka20ml.jpg
Tak tak, 25 a 50 ml, pokud koupíš čerstvou šarži Soudal 66A (datum na dně, nekupuj co nemá do konce použitelnosti méně než 9 měsíců), vytvrdne ti pouze ta používaná bralenka.
No někde kolem uzávěru Zmáčknu (vytlačím vzduch), utáhnu uzávěr a lahvička nasaje vzduch a vrátí se do původního tvaru. Dělají to obě co mám. Jak jsem psal, doufám, že to bude těmi dosedacími plochami.
ano, vzduch to nasava, ale este sa mi nestalo ze by lepidlo zatvrdlo, minul som ho skor a nemusis plnit bralenku doplna aj ked ja som 25ku mal plnu, minul som to skor ako to stvrdlo
nepoužívam ako tu píšete Soudal ale Den Braven polyuretanové lepidlo na drevo D4, dátum spotreby bol do 12.11 2009, po dlhšej dobe som išiel lepiť najprv som myslel že je na vyhodenie, ale keď som vybral 3mm zaschnutú vrstvu, bol som prekvapení že lepidlo je použitelné, mám teraz pred sebou a rozmýšlam že ho prelejem do obalu od farby na vlasy Palette, na úzaver na skrutkovanie vid foto,lebo na pôvodnom sa mi podarilo ulomiť nadstavec. tu je pár obrázkov