Alpha 1500 od Pelikána
Re: Alpha 1500 od Pelikána
Chcem sa prosim Vás opýtat..prilepujete motorové lože k trupu, alebo to nechate len tak "volne" v tom vybraní? 
Já ho tam měl vlepené nějakým tmelem nebo silikonem,takže šlo i vyndat.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Teda od vyroby sa ani nepamatam ci to bolo zlepene, pretoze uz mam nejaky ten x-ty trup(mozno koli mne v predajniach nie su
) dokupovany a tam je to dodavane zvlast. Neviem skratka ci je lepsie to tam prilepit alebo nechat len tak vlozene . Predsa len taky trochu celny stret so zemou to nezlepene viac pohlti. Na druhej strane je to vnutro po takom naraze take vylagrovane, a viem o com hovorim
Tak teraz neviem prilepit, ci neprilepit?
patik píše:uz mam nejaky ten x-ty trup
Proč? Vždyť EPP jde tak krásně slepit. Mimochodem, já to mám vlepené z toho důvodu že jsem měl čumák na po čenichovce dost rozmlácený, takže mi to to lože drží pohromadě
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
No ono dovodov je viac, alpha bola moja prva, ale kedze zo setovky ako som ju kupil bol co kus, to vahovy orginal (rozdiel medzi vahami kridiel bol 20g), dalej do toho neskusenost a ten setovy vysielac- no nejako sme si nesadli. Tak som si potom kupil aj betu 1400+T9X s mixami a zrazu som nepotreboval vobec lepidlo. Tak teraz si davam alphu znovu do poriadku a nech je to poriadne. Inac musim pochvalit za toto forum, clovek sa tu vela nauci.
Tak jasně, Alpha je taky moje prvotina, lepená, omlácená, ale dokud se to pořádně nenaučím přijde mi blbost kupovat nový trup. Jen asi vyměním setovou vysílačku za T9X (po vánocích, až na celní poště opadne shon) a setovou nabíječku,
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
Ahoj Chtěl jsem se zeptat jestli už jste někdo řešil opravu křídla .Chytil jsem o dráty vysokého vedení a ohnul jsem cele křídlo is al.vodící trubkou v křídle a nevím jestli jde ta trubička vytáhnout. Díky
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
Nějaké drobné nalomeniny profilu na konci a vrypy to jsem řešil. Ale takový "brutál" jako ohnutou trubku vevnitř, to ne 
Vytáhnout ji ven - to nebude triviální úloha, je tam poctivě zalepena.
A jak vypadá EPP - kousky (sníh
) nebo to drží pohromadě ? Má to cenu opravovat
Jak dopadlo křidélko?
Opravu můžeš zkusit vždycky, jen bacha na výslednou váhu křídla (výztuhy, tuna lepidla atd).
Dost jsem se tím vypekl při záletu Alfy - z výroby křídla neměly stejnou váhu - lépe řečeno váhu ano, ale "váhové těžiště" křídel nebylo stejné - jedna trubka byla zalepena ke kraji profilu, druhá zasunutá 2 cm do křídla. Vliv to mělo velký - furt to padalo po křídle.
Taková hloupá rada na závěr: Taky se dají koupit nové křídla, když se oprava nepovede (bohužel obě).
Vytáhnout ji ven - to nebude triviální úloha, je tam poctivě zalepena.
A jak vypadá EPP - kousky (sníh
Jak dopadlo křidélko?
Opravu můžeš zkusit vždycky, jen bacha na výslednou váhu křídla (výztuhy, tuna lepidla atd).
Dost jsem se tím vypekl při záletu Alfy - z výroby křídla neměly stejnou váhu - lépe řečeno váhu ano, ale "váhové těžiště" křídel nebylo stejné - jedna trubka byla zalepena ke kraji profilu, druhá zasunutá 2 cm do křídla. Vliv to mělo velký - furt to padalo po křídle.
Taková hloupá rada na závěr: Taky se dají koupit nové křídla, když se oprava nepovede (bohužel obě).
Naposledy upravil(a) petr64 dne úte 15.11.2011 19:06, celkem upraveno 1 x.
SPEKTRUM DX6i | HD Contour GPS | ZagiKiller 1500, HotWing 1200 (+1800), Alpha 1500, SkyClimber 2000
maroth71 píše:Ahoj Chtěl jsem se zeptat jestli už jste někdo řešil opravu křídla .Chytil jsem o dráty vysokého vedení a ohnul jsem cele křídlo is al.vodící trubkou v křídle a nevím jestli jde ta trubička vytáhnout. Díky
podle mě je křídlo odstříknuté i s trubkou takže si myslím že vyndat nepůjde, ale zkusit narovnat ho samozřejmě můžeš.
Jen si nedovedu představit tu ránu
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)
Zezadu to je levé křídlo právě mám ty stejné obavy že to nebude jednoduché vytrhnout ..Vše ostatní drží bez jakehokoliv poškození mám na něm speciální
výztuhy po mých začátcích
jsem trup a vše ostatní vyztužil perforovanou páskou a zalil lepidlem přebrousil a pro jistotu ještě dovnitř nalepil carbonové pásky a ejhle vyplatilo se .
až na to křídlo 
tomasCR píše:maroth71 píše:Ahoj Chtěl jsem se zeptat jestli už jste někdo řešil opravu křídla .Chytil jsem o dráty vysokého vedení a ohnul jsem cele křídlo is al.vodící trubkou v křídle a nevím jestli jde ta trubička vytáhnout. Díky
podle mě je křídlo odstříknuté i s trubkou takže si myslím že vyndat nepůjde, ale zkusit narovnat ho samozřejmě můžeš.
Jen si nedovedu představit tu ránu, já už jsem u nás na letišti dvakrát trefil jediný stožár co tam je a jednou úplně ok a po druhý se urvalo křidélko a odneslo to servo.
rána to byla pěkná zrovna jsem skoušel loptak jsem nabíral rychlost
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
Ohnutá trubka a křídlo neporušené - to je na Nobelovku 
Hm, tak jak s trubkou ven ? Vytočit nepůjde, když je ohnutá.
Točením trubky křídlo zničíš. ale jesli není ohnutá moc a třeba náhodou není z výroby pořádně zalepená ? ... nevím zkus to s citem.
Jinak? Asi "operaci pacienta" - naříznout "kanál" na šířku trubky, podlvíknout pod trubku nějakou ocelovou strunu (drsnou) a pěkně "naše/vaše" za oba konce struny - posupně trubku "vyprostit" z křídla. Opatrně skalpelem odříznout to co zůstalo na trubce.
Pak srovnat, zalepit novou trubku /raději novou, nebo narovnat?/, a zalepit ten odřezaný "dekl na kanálek".
Nic jiného mě v tuto chvíli nenapadá.
Jestli je ale křídlo nějak pozohýbané, tak to asi celé nemá smysl.
Hm, tak jak s trubkou ven ? Vytočit nepůjde, když je ohnutá.
Točením trubky křídlo zničíš. ale jesli není ohnutá moc a třeba náhodou není z výroby pořádně zalepená ? ... nevím zkus to s citem.
Jinak? Asi "operaci pacienta" - naříznout "kanál" na šířku trubky, podlvíknout pod trubku nějakou ocelovou strunu (drsnou) a pěkně "naše/vaše" za oba konce struny - posupně trubku "vyprostit" z křídla. Opatrně skalpelem odříznout to co zůstalo na trubce.
Pak srovnat, zalepit novou trubku /raději novou, nebo narovnat?/, a zalepit ten odřezaný "dekl na kanálek".
Nic jiného mě v tuto chvíli nenapadá.
Jestli je ale křídlo nějak pozohýbané, tak to asi celé nemá smysl.
Naposledy upravil(a) petr64 dne úte 15.11.2011 19:23, celkem upraveno 2 x.
SPEKTRUM DX6i | HD Contour GPS | ZagiKiller 1500, HotWing 1200 (+1800), Alpha 1500, SkyClimber 2000
Jen bych chtěl upozornit alfaře na stránky http://www.ivok.cz/M33-alpha.php a práci pana Ivo Kroutila který nám nabízí ke stažení nádhernou Alphu do simulátoru AeroFly Professional Deluxe.
Myslím že se moc povedla a podle mě má i velmi realistické chování, včetně vzpínání na plný plyn. Kdo má možnost posuďte sami, myslím že za tohoto počasí je to ideální
Tímto mu děkuji a obdivuji jeho práci.

Myslím že se moc povedla a podle mě má i velmi realistické chování, včetně vzpínání na plný plyn. Kdo má možnost posuďte sami, myslím že za tohoto počasí je to ideální
Tímto mu děkuji a obdivuji jeho práci.

Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)
křídlo je taky prasklé ale slepení je maličkost ale jak s ježkem ven z klece
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
Do simulátoru Phoenix není
???