Futaba T7CP s modulem ORONA CR8D 2,4GHz nejde spárovat

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Psanec

Futaba T7CP s modulem ORONA CR8D 2,4GHz nejde spárovat

#1 Příspěvek od Psanec »

Poradí mi někdo? koupil jsem vysílač Futabu T7CP s nainstalovaným modulem CORONA CT8Z 2,4GHz a spolu s přijímačem ORONA CR8D 2,4GHz vše běhalo jak mělo ( http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... SS%5F.html ). teť se stává že se nechce přijímač zapnout (zamnu jej třeba až po 50tém zapnutí ke zdroji). Tak jsem chtěl vysílač s přijímačem znovu spárovat ale to se mi nedaří jelikož po zmáčknutí spínače na vysílačce pro párování by měla začít ledka blikat nebo změnit barvu svitu. Což se ale neděje.
Poradí mi někdo?
Hledám lidi s Dmychadlem poháněnými modely
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T7CP s modulem ORONA CR8D 2,4GHz nejde spárovat

#2 Příspěvek od ladaxvx »

Ahoj. Píšeš, že se RX...teda přijímač nechce zapnout. Jak tomu mám rozumět? zapínáš ho přece ty...takže napřed zapnout přijímač, vysilač bys měl mít asi 2 metry od přijímače a zapnout. Na přijímači bliká asi po 2 vteřinách dioda. Na okamžik asi 1-2 vteřiny zhasne a potom začne svítit trvale. To znamená, že se to "našlo". Pokud chceš znova spárovat: podrž stisknuté tlačítko na modulu vysílače. Vidím, že máš ten vnitřní modul. Tam je to tlačítko vyvedený na dvou vodičích někam ven, kde je k tomu přístup. Tlačítko stiskni, drž a potom zapni vysílač. Mělo by se to rozblikat. Nedržet tlačítko dýl, jak 3 vteřiny! Potom teprve stisknout párovací tlačítko na přijímači a tento při stlačeném tlač. zapnout. 2x blikne a svítí nepřerušovaně. Pusť tlačítko, mělo by to být spárovaný. Vypni vysilač a pak teprve přijímač. Toto pořadí je důležitý. Pro kontrolu potom nejdříve zapneš přijímač a pak teprve vysilač. Ten by měl být asi ve vzdálenosti okolo 2 metry. Udává to výrobce. U mě teda stačí asi 80 cm...spolehlivě to naskakuje. Mám myslím 8 přijímačů a žádný nedělá potíže. Pokud se ovšem nerozbliká modul na TX...teda vysilači, je nutno závadu hledat v modulu. Předpokladem ovšem je, že musíš držet párovací tlačítko a zapínat. Potom pustit. Ahoj Laďa.
Psanec

#3 Příspěvek od Psanec »

Láďo diky za pohotovou reakci. Já zapínám nejdříve vysílač a potom teprve přijímač jelikož je to jediný způsob jak jsem schopný jej uvést do provozu.Takže zapínám a vypínám napájení k přijímači dokud se přijímač nechytne a nerozsvítí se. Ale ještě se mi nestalo aby začal blikat.
Nicméně mě nenapadlo držet párovací tlačítko při zapínání RX,TX. Hned jak dojedu domu ve středu tak to vyzkouším. Zatím dík Jarda
Hledám lidi s Dmychadlem poháněnými modely
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ladaxvx »

Jardo, to tlačítko se drží POUZE při párování, jinak neé!!! Při normálka provozu už né...ale přijímač MUSÍŠ zapínat jako první, jinak se to prostě "nenajde". Je nutný toto dodržet. Zkus to napřed opětovně spárovat tak jak sem psal a potom to zapínej už uvedeným způsobem. Tam žádný úskalí a chyba asi nebude. Laďa.
Milanhb3

GR 16/20 s modulem CORONA CR8D 2,4GHz

#5 Příspěvek od Milanhb3 »

Nechal jsem si od pana Hnízdila naistalovat do GR MC 16/20 modul CORONA -
přijímač má dvě anteny
můžete mi poradit jak je správně nasměrovat?
Zatím jsem měl vždycky jen jednu.
Díky Milan
Míra 66

#6 Příspěvek od Míra 66 »

No,toto je návod k Duplexu RX,mělo by to být stejné.
Instalace:
Přijímač zabalte do molitanu a umístěte co nejdál od zdrojů rušení
(serva, pohonný elektromotor). Antény přijímače umístěte tak, aby jejich
aktivní konce spolu navzájem svíraly úhel 90° a byly od sebe co nejvíce
vzdáleny. Dbejte na to, aby minimální poloměr ohybu anténních kabelů byl
alespoň 1cm. Aktivní vysílací část antény musí zůstat rovná a co nejdále
od kovových předmětů. Pokud má model uhlíkový trup, je vhodné umístit
aktivní konce antén mimo trup.
Aktivním koncem antény jsou poslední 3cm.
Milanhb3

GR 16/20 s modulem CORONA CR8D 2,4GHz

#7 Příspěvek od Milanhb3 »

Dík za návod,
máte s tímto systémem nějaké zkušenosti-třebe na co si mám dát pozor_
Milan
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“