Mode 2
Mode 2
Ahoj vsichni
Snad nezakladam nove tema nadarmo... hledal jsem ale nenasel.(kdyz tak se
omlouvam)
Jsem, da se rici, uplny zacatecnik. Letam cca pul roku se skolnim elektro
vetronem (Easy star) a tak nejak v pohode. Letam v Modu 2, nejak jsem to
zkusil
a je to... Era me dost chytli a chystam se jit o level dal.
Easy ma ovladanou, jak jiste vsichni vite, jen smerovku a vyskovku, kterou
ovladam na pravem kniplu, plyn ovladam na levem, tak je to pro me perfektni a
prirozeny... Mam predstavu, ze v Modu 2 na budoucim eru s kridelky budu
kridelka ovladat tez na prave ruce .. a smerovka mi pripadne k plynu na levou
ruku.
Jenze o tomhle jsem se zmynil pred dvema svymi prateli, co uz letaji nejakou
dobu (leta) a ty mi tvrdi, ze jsem na velkym omylu a zadelavam si na blbej
zlozvyk... Ze kridelka proste patri vzdy k plynu.
Na to jsem obevil nejaka videa, ktere potvrzuji zase mou variantu rizeni.
Mohly by jste mi prosim rici svuj nazor jak to tedy skutecne je...
zde prikladam nejake odkazy na videa co jsem nasel
http://www.youtube.com/watch?v=O_uKWveeG1E a
http://www.youtube.com/watch?v=e_M505kz ... ure=relmfu
omlouvam)
zkusil
a je to... Era me dost chytli a chystam se jit o level dal.
Easy ma ovladanou, jak jiste vsichni vite, jen smerovku a vyskovku, kterou
ovladam na pravem kniplu, plyn ovladam na levem, tak je to pro me perfektni a
prirozeny... Mam predstavu, ze v Modu 2 na budoucim eru s kridelky budu
kridelka ovladat tez na prave ruce .. a smerovka mi pripadne k plynu na levou
ruku.
Jenze o tomhle jsem se zmynil pred dvema svymi prateli, co uz letaji nejakou
dobu (leta) a ty mi tvrdi, ze jsem na velkym omylu a zadelavam si na blbej
zlozvyk... Ze kridelka proste patri vzdy k plynu.
Na to jsem obevil nejaka videa, ktere potvrzuji zase mou variantu rizeni.
Mohly by jste mi prosim rici svuj nazor jak to tedy skutecne je...
zde prikladam nejake odkazy na videa co jsem nasel
http://www.youtube.com/watch?v=O_uKWveeG1E a
http://www.youtube.com/watch?v=e_M505kz ... ure=relmfu
- tromr
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mode 2
Já taky lítám jak ty a nemyslim si,že by to měl být nějaký zlozvyk,každej prostě lítá tak,jak mu to nejvíc vyhovuje.
deleted. Popletl jsem si to 
Naposledy upravil(a) Snickers dne pon 14.11.2011 19:37, celkem upraveno 2 x.
Yak 55 RC-F
Ano, v módu 2 jsou křidélka vpravo spolu s výškovkou, vlevo pak plyn a směrovka. U modelů, které nemají ovládaná křidélka, se často létá se směrovkou pravo. jde o to, že vlevo máš plyn a vpravo pak hlavní ovádání směru. A to jsou v případě modelu s křidélky právě křidélka, u modelu bez křidélek směrovka. Ale není to nutné, létej jak ti vyhovuje a na co jsi zvyklý. Dokonce i v simulátoru Phoenix je to u každého modelu jinak, Easystar tam má v módu 2 směrovku na pravém kniplu, jiný větroň (nevím z hlavy přesný typ) má naopak směrovku na levém kniplu s plynem. Mě vyhovuje mít vpravo vždy hlavní ovládání směru, ať už je to směrovka (EasyStar) nebo křidélka (např. Beta).
Naposledy upravil(a) ko44 dne pon 14.11.2011 19:36, celkem upraveno 1 x.
http://www.kolmanl.info/index.php?show=RC_KNIPLY
Popsal jsi tu mod 2. Lítej tak jak ti to přijde přirozené. Já lítám taky v modu 2. X let jsem u simulatoru na PC držel knipl v pravé ruce a plyn v levé tak mi to tak přijde naprosto samozřejmé
Popsal jsi tu mod 2. Lítej tak jak ti to přijde přirozené. Já lítám taky v modu 2. X let jsem u simulatoru na PC držel knipl v pravé ruce a plyn v levé tak mi to tak přijde naprosto samozřejmé
Ech, řeči. To je nikdy nekončící spor a asi neexistuje objektivní odpověď. Někdo létá tak, někdo tak. Pro špičkové létání je údajně lepší mod 1, kde se člověk lépe vyhne nechtěným mixům výškovky s křidélky, ale celá Amerika létá v modu 2, tak to prostě nemůže být úplně špatně.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Létej v modu, který vyhovuje Tobě
Jediné, co by Tě mohlo ovlivnit, je pomoc při zalétávání a výcviku od zkušenějšího modeláře. Potom je výhodou (ne nutností) stejný mod.
Já např. létám letouny v modu 1 a vrtulníky v modu 3, a nejsem sám
Jediné, co by Tě mohlo ovlivnit, je pomoc při zalétávání a výcviku od zkušenějšího modeláře. Potom je výhodou (ne nutností) stejný mod.
Já např. létám letouny v modu 1 a vrtulníky v modu 3, a nejsem sám
Diky kluci za rychlou odpoved, docela se mi ulevilo... Pri predstave ,ze bych se musel predelavat
- googie
- Kontaktovat uživatele:
sten46 píše:Diky kluci za rychlou odpoved, docela se mi ulevilo... Pri predstave ,ze bych se musel predelavat
Neviem, kto povedal, že krídelká patria k plynu. Ale stačí sa pozrieť do kokpitu lietadla, ktorý mod je prirodzený. My máme mod 2 viacerí a iní zase mod 1. Keď som skúšal mod 1, vadilo mi, že si stále kopem do plynu, keď pracujem s krídelkami. To je len môj názor a ako tu už bolo povedané, lietaj tak ako je tebe prirodzené. Názor, že mod 2 je horší je hlúposť.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
já se třeba předělal.Jako začátečníkovi mi byl doporučenej mode1...Po měsíci a půl trénováni (už jsem zalítnul osmičku) jsem zkusil mode2 a rozhodl se přeučit (vadilo mi neustálý hrabáni do kolektivu a vůbec mi přišlo nelogický snažit se uviset vrtulník kombinací svou páček
)
dva měsíce jsou pryč a pomalu zkoušim osmičky pozpátku
jo a mode2 mi vyhovuje i na letadla
dva měsíce jsou pryč a pomalu zkoušim osmičky pozpátku
jo a mode2 mi vyhovuje i na letadla
heli amatér :)
Jo, to je jiná věc. Na vrtulníky je mod 2 jednoznačně přirozenější, takže když už ho člověk jednou má z normálních letadel, u vrtulníků jako když najde.
ex Modela T4, QB-15
sten46 píše:Ahoj vsichni
omlouvam)
zkusil
Dá se říci, že jsi vpodstatě začal v módu 4
Je ale jedno jak se to označí... prostě lítej s hlavním řízením zatáčení na pravé ruce (co je výškovka) a bude to správně
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Zacal jsem vrtulniky v modu dva a pripada mi to dobre i na letadla, pravym kniplem pak letadlo v pohode uridim, levym jen davam smerovku dle potreby, ...vznika pak podobnost ovladani vrtulniku i letadla, znamy ma mod 1 zkousel si u me na simu dvojku a nikdy by to nechtel, ja si zase zkousel u nej jednicku a taky bych to nechtel.....litej co ti vyhovuje
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
jednou se to nějak naučíš a pak ..... zvyk je železná košile 
Co som z citania tak odsledoval tak MOD2 je rozsireny najme asi v Amerike, MOD1 viac v Europe. Z ludi co poznam tusim lietam MOD 2 len ja.
Ja lietam MODE 2 uplne od zaciatku a zatial som zistil jediny rozdiel (nedostatok - teda pre mna)
V MODE2 sa tazsie robi akrobacia, napriklad rozne polovisenia, kedy potrebujem konstantnu vychilku na kridelkach a cvicit len chvostom. Ked potom zacnem cvicit vyskovkou, tak si tie kridielka vzdy rozbabrem.
Takze ak chces robit akrobaciu (3D a pod. ) tak asi MOD 1
PS: Ak ale robim chybu niekde inde, tak sa rad necham poucit od skusenejsich, stale to nie je ono...
Ja lietam MODE 2 uplne od zaciatku a zatial som zistil jediny rozdiel (nedostatok - teda pre mna)
V MODE2 sa tazsie robi akrobacia, napriklad rozne polovisenia, kedy potrebujem konstantnu vychilku na kridelkach a cvicit len chvostom. Ked potom zacnem cvicit vyskovkou, tak si tie kridielka vzdy rozbabrem.
Takze ak chces robit akrobaciu (3D a pod. ) tak asi MOD 1
PS: Ak ale robim chybu niekde inde, tak sa rad necham poucit od skusenejsich, stale to nie je ono...