Způsoby jak rozsekat F3Káčko
Před pár dny asi třetí odhod za skoro bezvětří po 2 měsíční pauze, co se odlomilo první nevím, ale přeražené křídlo, trup zapíchnutý až po křídlo do země, trubka přeražená hned za trubkou a pak někde v půlkce, odlomená výškovka, na 3x zlomená uhlíková gondolka, rozlámaná deska se servy, prostě totálka.
Ne nadarmo se říká lítat, lítat, lítat ...
Ne nadarmo se říká lítat, lítat, lítat ...
ST píše:Tož je mi Vás fakt líto ale já zatím žádnou totálku s F3k neměl, tedy kromě výbuchu prvního křídla VERTEXe po odhodu..
Nějak špatně jsi to napsal ne?
Nechtěl jsi napsat:
"I já jsem už zdevastoval Vertexe na sr.čky."
(Já jsem se třeba zatím ještě s nikým za cca 4, 5? let nesrazil (protože nejezdím na soutěže).
Ale za současného stavu létání u nás je to jenom otázka času.
Vertex byl první otloukánek, kde jsem se vše potřebné pro problematiku F3k naučil. Jinak kromě buchlého křídla zůstalo vše OK, nic se nepochroumalo. Další házedla už dětskými nemocemi netrpí a proto je ani nerozbíjim. je pravda, že na závody taky nejezdím, takže jsem pro výrobce jako potenciální kupec nezajímavej. Nakonec dělám si je už sám ...
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Tak sa mi stala možno technicky zaujímavá hovadina. Konečne mi napadlo namixovať potlačenie výškovky pri brzde krivkovým mixom, aby sa to pri "vykotení" brzdy nevzpínalo. A ja blbec som to zabudol priradiť k letovému režimu. Takže pri pohybe "plynového" kniplu brzda fungovala len v tom správnom, ale potlačenie výškovky vo všetkých.
Kamarát Maťo to "nežne" hodil v "normále", ale s plynovým kniplom niekde v strede (potlačené), takže sa to elegantne zapichlo a odniesla to mierne prasknutá gondola za krídlom...
Moja vina, on je v tom nevinne. Sakra.
Re: Způsoby jak rozsekat F3Káčko
Jednou v zimě jsem si byl zalítat s ISISem na louce, mrzlo až praštilo a já jsem měl rukavice - problém! Po několika hodech znovu házím, ale v rukavicích nebyla dostatečná citlivost, nechtěně jsem prstem potlačil knypl výškovky, o čemž jsem nevěděl,,, až do odhozu. Po odhozu následoval krátký, ale velmi razantní obloukový let, zakončený zabodnutím do zmrzlé zeminy. Verdikt - popraskaná gondola, prasklé křídlo u středu...
- kubrider
- Kontaktovat uživatele:
No ja som dneska pekne rozsekal notosa po odhode sa úplne odlomila smerovka a v najväčšej rychlosti sa zapichol do zeme a výsledok zlomená gondola aj s trubkou + smerovka
taky prispeju nejakym krachem:
1. mimi: snad 5 let jsem prehledl uprostred louky "berlicku" pro dravce. pri priblizeni polovina kridla pryc.
2. manta: pristani do ruky vic na rychlosti nez je treba. brnkla o snad 2 metrovy bodlak kridlem. po nahle zmene smeru jsem nestacil reagovat a ero me spici dalo KO rovnou do nosu. manta: praskla spice gondoly. ja: praskla prepazka v rypci + dira skrz.
3. manta: vytrhle tahlo serva kridelka pri odhozu. ve vyvrtce na zem popraskana gondola pod kridlem.
docela se mi dari...
1. mimi: snad 5 let jsem prehledl uprostred louky "berlicku" pro dravce. pri priblizeni polovina kridla pryc.
2. manta: pristani do ruky vic na rychlosti nez je treba. brnkla o snad 2 metrovy bodlak kridlem. po nahle zmene smeru jsem nestacil reagovat a ero me spici dalo KO rovnou do nosu. manta: praskla spice gondoly. ja: praskla prepazka v rypci + dira skrz.
3. manta: vytrhle tahlo serva kridelka pri odhozu. ve vyvrtce na zem popraskana gondola pod kridlem.
docela se mi dari...
Dneska jsem si zalítal s F3k snad po 2měsíční pauze. Byl jsem dost frustrovanej konstrukční vadou na křídle EDGE, prasklina na dolním potahu u kolíku. Stačil nejspíš ještě jeden hod a kus křídla mi zůstal v ruce. Nakonec jsem se odhodlal to opravit , stačilo vystužení uhlíkovou tkaninou. No a u mě žádný crash se nekonal. Naopak jsem čuměl, jak mě to šlo krásně nahoru. Lítalo EDGE i letitý Fénix. Fénix lítá stále skvěle už 3 sezóny bez jediného zádrhelu. No EDGE mě fakt dneska překvapilo, po opravě zatím nejlepší hody i lety prostě nádhera...

Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Způsoby jak rozsekat F3Káčko
včera se mi povedla super oprava křídla. říkal jsem si, že opravím prasklinku na křídle a pomuchlaný potah na sklo/ps. rýsovalo se to od náběžky až po křidélko.. jak to dělám vždy páska, naďubkovat, vteřiňák a říkám si.. to se to krásně vpíjí do toho polyše, to není jako ten blbej herex, bude to super... no teď mám přes celou hloubku křídla lochnu širokou cca 10mm kde je polyš dokonale vyleptán. zase je co opravovat.
- GWSka
- Kontaktovat uživatele: