Vysílač DX7
Re: vysílač dx7
Zdravím vás pánové chci se vás zeptat jak dlouho létáte s tou základní baterkou v DX7 (nimh1500)?
A jak dlouho se dá ještě letět po zapípání při poklesu pod 8,4V ?
A jak dlouho se dá ještě letět po zapípání při poklesu pod 8,4V ?
http://utu79.rajce.idnes.cz/
MX 2 -Scout, Beta 1400 ,Spektrum DX7, Mini Bee, a buggyna.
Prakticky by se ti nikdy nemelo stat, aby ti baterka nejen klesla tak hluboko, ale ani aby se blizila teto hodnote. Nikdo ti pak nezaruci plny dosah signalu.
Prejdi na LiPo a budes mit po problemu s kapacitou. Avsak nutno upozornit, ze pak se musi vlezt do servisniho menu a nastavit nizkou hodnotu nekam k 10 Voltum. Nic sloziteho.
Prejdi na LiPo a budes mit po problemu s kapacitou. Avsak nutno upozornit, ze pak se musi vlezt do servisniho menu a nastavit nizkou hodnotu nekam k 10 Voltum. Nic sloziteho.
Ona mne ta moje setová baterka totiž nějak zlobí! Když jsem přišel na letiště tak jsem tam měl 10,3 a asi po 10ti minutách letu (beta 1400) mi to začalo pípat že mám 8,4,už se mi to stalo podruhé, příjdu domů a po hodině tam nabiju (0,3A) nějakých 300 a už mi to hlásí "ful nimh", rychle nabito rychle vybito! Bude někde chyba, nebo dělám něco blbě?
Ještě se chci zeptat jestli je nutný zásah do toho servisního menu, nestačilo by to prostě sledovat a při přiblížení k 10V to prostě dobít, třeba na letišti? Myslím že když to dám na 20minut na nabíječku tak zase můžu půl dne lítat. Nebo se pletu?
Ještě se chci zeptat jestli je nutný zásah do toho servisního menu, nestačilo by to prostě sledovat a při přiblížení k 10V to prostě dobít, třeba na letišti? Myslím že když to dám na 20minut na nabíječku tak zase můžu půl dne lítat. Nebo se pletu?
http://utu79.rajce.idnes.cz/
Možná taková hloupá otázka,bude tento vysílač fungovat na 3s lipol i bez změny v servisním menu vysílače?To přenastavení je duležité jen pro správnou hodnotu pípáku nízkého napětí nebo to má ještě i jiný smysl děkuji.
Ano, jen kvuli nizke hodnote pipaku. Problem je v tom, ze jakmile LiPo dojdou na urcitou hranici, napeti VELMI rychle pada. Tim padem i dosah. Mohlo by se stat, ze ti spadne napeti takovym fofrem, ze prestanes ovladat letadlo a skoncis automaticky havarkou.
Samozrejme "staci" porad hlidat okem napeti na displeji, ale zname se...
Samozrejme "staci" porad hlidat okem napeti na displeji, ale zname se...
Děkuji za odpověd,no já jsem autíčkář a mám to do modelu stavební techniky tudíš to řešit nemusím
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Ale to přestavení v tom servisním menu je velmi jednoduché a zvládne jej každý
Ahoj.
Mám neřešitelný problém, chci si koupit novou vysílačku,a mám v merku Dx7 a chci se zeptat jestli umí 4 servové křídlo, tj. 2 serva křidélka a 2 serva vztlaky + eventuelně jestli se dají tyto dvě funkce mixovat mezi sebou?Už jsem bezradný, někde píší že to umí a někde že zase ne.Je to 50 na 50.
Díky
Mám neřešitelný problém, chci si koupit novou vysílačku,a mám v merku Dx7 a chci se zeptat jestli umí 4 servové křídlo, tj. 2 serva křidélka a 2 serva vztlaky + eventuelně jestli se dají tyto dvě funkce mixovat mezi sebou?Už jsem bezradný, někde píší že to umí a někde že zase ne.Je to 50 na 50.
Díky
Obecná odpověď je, že DX7 nebyla, není a nikdy nebude větroňářské radio ve smyslu přednastavených mixů pro využití plné mechanizace křídla, pro jejich naprogramování pak zase má omezené možnosti v počtu volných mixů, přiřazování ovladačů atd.
Nicméně, větroň s ní, pochopitelně, ovládat lze, byť vždy za cenu (značných) kompromisů. Stačí?
P.S. Hovořím z vlastní několikaleté zkušenosti se zmíněnou DX7, křivého slova proti ní nikdy nevypustím, ale na větroně (plnokrevné) prostě musíš kouknout jinam (výš).
Nicméně, větroň s ní, pochopitelně, ovládat lze, byť vždy za cenu (značných) kompromisů. Stačí?
P.S. Hovořím z vlastní několikaleté zkušenosti se zmíněnou DX7, křivého slova proti ní nikdy nevypustím, ale na větroně (plnokrevné) prostě musíš kouknout jinam (výš).
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Čus.Nevíte jestli když vyndám z DX7 aku.tak jestli se vymažou data v paměti?
To asi ne co?
To asi ne co?
Po vyndání aku data zůstanou.sechy píše:Čus.Nevíte jestli když vyndám z DX7 aku.tak jestli se vymažou data v paměti?
To asi ne co?
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpověd.Já chci trochu přitáhnout páky.
Chodí to moc lehce
Chodí to moc lehce
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes mne má dx7 asi opustila, min. na 4-6 týdnů. Ještě včera jsem lítal na simu, Tx poslušně vypnul nechal u PC s tím, že ráno dám ještě malý trénink a pak půjdu ven. Ráno, ale velké překvapení. Vysílačku jsem už nezapnul. Kontrola baterie 10,5V, kontrola konektoru - drží, proud prochází, ale Tx je úplně mrtvá. Pokus s druhou baterií, ale zázrak se nekonal. A to mi za 3 měsíce končí záruka. Tak to je tedy zklamání.

Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Colin1000 píše:Tak dnes mne má dx7 asi opustila, min. na 4-6 týdnů. Ještě včera jsem lítal na simu, Tx poslušně vypnul nechal u PC s tím, že ráno dám ještě malý trénink a pak půjdu ven. Ráno, ale velké překvapení. Vysílačku jsem už nezapnul. Kontrola baterie 10,5V, kontrola konektoru - drží, proud prochází, ale Tx je úplně mrtvá. Pokus s druhou baterií, ale zázrak se nekonal. A to mi za 3 měsíce končí záruka. Tak to je tedy zklamání.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zkus ji rozdelat a zezadu nekde uprostred by mela byt sklenena pojistka, jestli neni treba spatna ona. Tu sezenes za par susnu. Taky se mi stalo ze jsem ji po jednom nabijeni nezapl, uz jsem ji skoro posilal na reklamaci a pak jsem ji rozdelal a vymenil pojistku. Nerikam ze to je tim, ale za pokus to stoji...
Spektrum DX7, Beta 1400, Funcub, NoName akrobat
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsi měl pravdu, pojistka. V takovém to zařízení bych jí nehledal.
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3