Barvení, stříkání EPP
Re: barvení, stříkání EPP
Zkoušel jsem stříkat Elapor barvami sprayem RC CAR. Každý odstín ma jiné krytí. Barvy drží dobře. Nedají se tzv. otírat. Spray má bohužel větší spotřebu na větších plochách. Větší plochy je asi lépe stříkat Airbrush pistolkou.
Samos
- PEO
- Kontaktovat uživatele:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
http://www.peomodel.websnadno.cz/
Tak mám za sebou použití sportakrylu, ale odolnost to moc nezvýšilo. Zkusím ještě matný lak na parkety, údajně to dělá z deproňáků pancéřáky 
Máte nějaké novinky s použitím barev?
Potřebuji barvu ve spreji, která se dá sehnat v obchodě "Barvy laky", protože v blízkosti modelářskou prodejnu nemám.
Zkoušel jste někdo něco podobného jako je ten Dupli Color?
Potřebuji barvu ve spreji, která se dá sehnat v obchodě "Barvy laky", protože v blízkosti modelářskou prodejnu nemám.
Zkoušel jste někdo něco podobného jako je ten Dupli Color?
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Re: Barvení, stříkání EPP
No jo, ale na jaký povrch by to mělo být?
Tomasino píše:No jo, ale na jaký povrch by to mělo být?
EPP řezané drátem a místy přebroušeno šmirglem. To znamená - jak hladké plochy, tak chlupaté plochy.
DX6i
ta modrá, je natíraná štětcem (ředěný barakryl) je tam teprv první nátěr, pak jsem tam dával ještě druhý. Musí to být hodně řídké. Červená je styro sprej určený k barvení EPP. I když jsem ho nastříknul jen mlou vrstvu, křídlo se zkroutilo. Vyřešml jsem to nastříknutím barvy na druhou stranu a vložení mezi 2 desky, kde jsem to nechal celý den.
Takže já myslím, že ten balakryl bohatě stačí. pokud to máš EPP a ne depron, barvit klidně štětcem, protože je EPP pórovité, nejde to moc poznat. V obchodě koupíš pixlu balakrylu a páš ji na tak dlouho, než ti barva nevyschne. (Protože, natírat s ní něco....no není moc kvalitní) Tátta mi koupil místo bíleho balakrylu modrý, tak teď dělám všechno co jde modré, ale ani tak z pixle neubývá
.
Takže já myslím, že ten balakryl bohatě stačí. pokud to máš EPP a ne depron, barvit klidně štětcem, protože je EPP pórovité, nejde to moc poznat. V obchodě koupíš pixlu balakrylu a páš ji na tak dlouho, než ti barva nevyschne. (Protože, natírat s ní něco....no není moc kvalitní) Tátta mi koupil místo bíleho balakrylu modrý, tak teď dělám všechno co jde modré, ale ani tak z pixle neubývá
Naposledy upravil(a) paplik dne stř 30.01.2013 15:56, celkem upraveno 1 x.
co si sám neuděláš, nedostaneš.
hm, z toho asi plyne, že potřebuješ vodou ředitelnou barvu. Co se týče takových ve spreji, sem moje znalosti nesahají
Vždy mi někdo vypomohl pistolí.
Tomasino píše:hm, z toho asi plyne, že potřebuješ vodou ředitelnou barvu. Co se týče takových ve spreji, sem moje znalosti nesahajíVždy mi někdo vypomohl pistolí.
Jakou by jsi tedy vodou ředitelnou barvu doporučil? Pouze bez pistole. Třeba s použitím houby.
DX6i
pokud barvíš deskový EPP a použiješ vodou ředitelný, třeba ten balakryl, tak je s tím za prvé jednoduchá práco ce se týče i umývání, nesmrdí a ani se neloupe. Samozřejmě, že pistolka by byla asi lepší, ale takový komfort nemám a nemohu tím pádem tady o tom psát.
co si sám neuděláš, nedostaneš.
paplik píše:pokud barvíš deskový EPP a použiješ vodou ředitelný, třeba ten balakryl, tak je s tím za prvé jednoduchá práco ce se týče i umývání, nesmrdí a ani se neloupe. Samozřejmě, že pistolka by byla asi lepší, ale takový komfort nemám a nemohu tím pádem tady o tom psát.
souhlas
Prodejna Barvy-Laky je v Boskovicích vybavená celkem dobře.
Prodavač mi poradil Motip, i když se od bezvadného výsledku distancoval. A byl to dobrý tip.
[album]2438[/album]
Obrázek v původní velikosti.
Nejprve jsem nastříkal základem a po dvou hodinách barvou.
Krycí pásku jsem použil plastovou, podobnou elektrikářské a nalepil ji na základový nástřik. Barva se nedostala pod pásku.
Dobrý výsledek je i na části nacucané aktivátorem a sekundovým lepidlem a přebroušeno šmirglem. Tato část je trošku tmavší.
Barva nejde z EPP ani nehtem seškrábat
a povrch je o trošku pevnější ! Deska se po zaschnutí nijak nezkroutila.
Plastová páska nastříkaná krycí barvou se dá natáhnout na dvojnásobnou délku, aniž by barva nějak praskala. Vypadá to jako by páska byla původně modrá
.
Čas ukáže víc, zatím spokojenost.
Prodavač mi poradil Motip, i když se od bezvadného výsledku distancoval. A byl to dobrý tip.
[album]2438[/album]
Obrázek v původní velikosti.
Nejprve jsem nastříkal základem a po dvou hodinách barvou.
Krycí pásku jsem použil plastovou, podobnou elektrikářské a nalepil ji na základový nástřik. Barva se nedostala pod pásku.
Dobrý výsledek je i na části nacucané aktivátorem a sekundovým lepidlem a přebroušeno šmirglem. Tato část je trošku tmavší.
Barva nejde z EPP ani nehtem seškrábat
Plastová páska nastříkaná krycí barvou se dá natáhnout na dvojnásobnou délku, aniž by barva nějak praskala. Vypadá to jako by páska byla původně modrá
Čas ukáže víc, zatím spokojenost.
DX6i
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
A to (bílé) je EPP? Vypadá to skoro jako obyč. polystyren...
Já používám tónovačky HET Color. Štětcem nebo houbou neředěné, do pistole trochu naředit vodou. Lepící pásku a plastové díly na letadlech před barvením stříknu bezbarvým základem na plasty.
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT
RiMr píše:A to (bílé) je EPP? Vypadá to skoro jako obyč. polystyren...
Deska pod EPP výsečí je fakt polystyren. Vpravo jsem zkoušel lehce stříknout základ co to udělá (díra).
DX6i