Vigo píše:Od tý doby co má Arda na trígu "1" je nějakej vostrej![]()
easy glider
jakub_czakovice píše:Flow píše:Potenský vyrábí motory 80W a 150W.
První nic moc, ale ten druhý by, co se výkonu týče, bohatě stačil.
Oba jsou však podstatně lehčí než 400-vka s převodem, proto mám obavy, jestli bude možné EG dovážit jen posunutím akumulátorů...
A co takhle WANCELL 4000mAh 3S1P...pravda nejsou to zrovna extra tvrdé baterky., na druhou stranu pracovaly by v oblasti max okolo 6ti C, a když už vozit v letadle závaží tak proč né smysluplný...nehledě na to že v pěkném lehce termickém počasí....bude na celé odpoledne o zábavu postaráno
Souhlasím. Jen ta cena už leze dost nahoru. Možná by stačily i WANCELL 11,1V 2100mAh 12C, ale vzhledem k univerzálnějšímu použití (třeba v akrobatu - do budoucna) bych přesto volil Dualsky 1800mAh s 16C.
- jakub_czakovice
- Kontaktovat uživatele:
Flow píše:Souhlasím. Jen ta cena už leze dost nahoru. Možná by stačily i WANCELL 11,1V 2100mAh 12C, ale vzhledem k univerzálnějšímu použití (třeba v akrobatu - do budoucna) bych přesto volil Dualsky 1800mAh s 16C.
Pravda cena není nejnižší, avšak když to přepočítáš na kapacitu, je skvělá. Ony WANCELLY jsou vážně poměrně měkké, na druhou stranu do 250 W budou v pohodě použitelné. Osobně nemám moc rád dlouhé létání, na druhou stranu proč tam vozit olovo. Faktem zůstává (dnes jsem to řešil se sopou) že mi lipoly vydrží cca 1 sezónu, takže myslet do budoucna na akrobata možná není důvod. Když zkrátka lítáš hodně (150-200cyklů ročně na článek) rozhodně nemusíš myslet moc do budoucna....baterky jsou žel bohu spotřební zboží....proto taky přecházím na A123 neboť tam je opotřebení a ztráta kapacity o něco nižší
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" 
pohon EG
já od počátku mám v EG 3čl. LiPol, tudíž jsem k němu zvolil i motor MIG 480 Lixxx, uchycení stejné, pouze výměna pastorku.
Video z prvního letu je tady
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4382170811
http://video.google.com/videoplay?docid ... pr=goog-sl
Video z prvního letu je tady
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4382170811
http://video.google.com/videoplay?docid ... pr=goog-sl
jakub_czakovice píše:Pravda cena není nejnižší, avšak když to přepočítáš na kapacitu, je skvělá. Ony WANCELLY jsou vážně poměrně měkké, na druhou stranu do 250 W budou v pohodě použitelné. Osobně nemám moc rád dlouhé létání, na druhou stranu proč tam vozit olovo. Faktem zůstává (dnes jsem to řešil se sopou) že mi lipoly vydrží cca 1 sezónu, takže myslet do budoucna na akrobata možná není důvod. Když zkrátka lítáš hodně (150-200cyklů ročně na článek) rozhodně nemusíš myslet moc do budoucna....baterky jsou žel bohu spotřební zboží....proto taky přecházím na A123 neboť tam je opotřebení a ztráta kapacity o něco nižší
Dost nad tim uvažuji, dát do EG 3s A123. Ale pak by měl akumulátor okolo 210g. Připojil bych k tomu ten motor Dualsky XM3530...Používáš ty baterie A123 do toho EG?
Chlapi, vy jste úchyláci
Dejte tam stříďák MVVS, LiFe, přijímač aspoň za osmičku, regl 200A... Vždyť je to polystyrénový letadýlko na rekreaci! Takhle to vyjde na stejnou cenu jako třímetrovej akrobat
Já v něm měl AXI 2808/20 (ne moc vhodný - moc otáček/V), dvoučlánek 1700mAh, čínskej regl 18A, přijímač REX 4+ a lítalo to jako blázen. Pert s Kubikem mi na Jeviněvsi nemohli přijít na jméno. Na plnej plyn to vydrželo 12 minut a na svahu až do ulomení hlavy z krku...
Já v něm měl AXI 2808/20 (ne moc vhodný - moc otáček/V), dvoučlánek 1700mAh, čínskej regl 18A, přijímač REX 4+ a lítalo to jako blázen. Pert s Kubikem mi na Jeviněvsi nemohli přijít na jméno. Na plnej plyn to vydrželo 12 minut a na svahu až do ulomení hlavy z krku...
Naposledy upravil(a) Čop dne stř 11.07.2007 14:46, celkem upraveno 1 x.
Spíš lítač než stavěč...
já jsem tam koupil set od Belu P 100D http://www.bel-shop.eu/detail380.html U Pecky za 999,- vč. regulátoru je to zadarmo. Vrtuli sklopku Graupner 9/5. Lítá to ve sporovnání s orig. motorem úplne nezkutečně.
Statický tah uvádí 650g, dává cca 130 W
Krásně to stačí i na ostřejší lítání, stoupá tak 30 stupnů, což je opravdu dost. Udělá i vodorovný výkrut, při letu na zádech dokáže mírně stoupat.
K tomu 3x Li Po 2100mAh, musel jsem trochu zvětšit otvor, pro aku. Dvoučlánek se tam vejde v pohodě bez řezání.
Myslím, že vzhledem k ceně a určení tohoto éra je to adekvátní řešení.
Statický tah uvádí 650g, dává cca 130 W
Krásně to stačí i na ostřejší lítání, stoupá tak 30 stupnů, což je opravdu dost. Udělá i vodorovný výkrut, při letu na zádech dokáže mírně stoupat.
K tomu 3x Li Po 2100mAh, musel jsem trochu zvětšit otvor, pro aku. Dvoučlánek se tam vejde v pohodě bez řezání.
Myslím, že vzhledem k ceně a určení tohoto éra je to adekvátní řešení.
- coolmen800913
set od belu
Ahojky Mate, nemohl by jsi stručně popsat, jak jsi musel easyho upravit, aby tam šel tenhle motor? predem mockrat diky Stepan
mailik na me je stepan@proxinia.cz
mailik na me je stepan@proxinia.cz
Udělal jsem to jako v návodu od Pelikánů www.rcm-pelikan.cz/index.php?kategorie=84&zbozi=1052 . Mají to u Easy Glidera E pěkně popsané. A výsledek vypadá dobře.
Tzn., že jsem tam z překližky udělal lože ve tvaru U. Trochu jsem uříznul špičku, ale oprtavdu jen pár mm. Kužel 40 mm co tam mám je dobrý, ale lépe je koupit si 50mm, lépe to bude vypadat. Ale nevím zda ho seženeš na M3 hřídel, jako má ten motor.
Potom jsem vnitřek trochu vydlabal řezákem, aby motor nikde moc nedrhnul.
Mám tam 3s LiPo, důležité je umístit motor co nejvíce dopředu, abys neměl problém s těžištěm.
Motor má velmi dlouhou a velmi měkkou hřídel, kterou jsem uříznul tak aby byl kužel co nejblíže motoru. Mě se dotýká přímo pláště motoru.
Léta to opravdu dobře, všechny tím vždy překvapím. Mavíc můžeš létat i v poměrně silném větru.
Tzn., že jsem tam z překližky udělal lože ve tvaru U. Trochu jsem uříznul špičku, ale oprtavdu jen pár mm. Kužel 40 mm co tam mám je dobrý, ale lépe je koupit si 50mm, lépe to bude vypadat. Ale nevím zda ho seženeš na M3 hřídel, jako má ten motor.
Potom jsem vnitřek trochu vydlabal řezákem, aby motor nikde moc nedrhnul.
Mám tam 3s LiPo, důležité je umístit motor co nejvíce dopředu, abys neměl problém s těžištěm.
Motor má velmi dlouhou a velmi měkkou hřídel, kterou jsem uříznul tak aby byl kužel co nejblíže motoru. Mě se dotýká přímo pláště motoru.
Léta to opravdu dobře, všechny tím vždy překvapím. Mavíc můžeš létat i v poměrně silném větru.
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW