Beta 1400 - stavba
Re: Beta 1400 - stavba
Oprava je na hodinku - srovnat to, a ty čtyři kusy slepit. Servo má očesané převody, třeba budu mít štěstí a seženu náhradní. Ale spíš mě zajímá PROČ to spadlo, než co s tím teď. (A tady mě fakt napadá akorát přehřání BECu).
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
Zdravím, chtěl bych vědět váš názor. Jak je podle vás Beta vhodná pro výuku létání pro mnohem náročnější modely? Například ten kdo bez problému ovládá Betu (přistane přesně tam kde chce, zvládá i akrobacii - přemet, obrácený přemet, výkrut, let na zádech a zatím ani jeden pád) má šanci podle vás zvládnout řekněme 8cmm dolnoplošník žhavíka? Nebo je to přece jen moc velký rozdíl? Dík za odpovědi.
Já myslím, že ano. Taky je otázka, co je to za dolnoplošníka. Pokud to není nějaký 3D akrobat, nebo stíhačka z druhé světové války, tak si myslém, že by se to mělo zvládnout.
Mrkvak píše:Oprava je na hodinku - srovnat to, a ty čtyři kusy slepit. Servo má očesané převody, třeba budu mít štěstí a seženu náhradní. Ale spíš mě zajímá PROČ to spadlo, než co s tím teď. (A tady mě fakt napadá akorát přehřání BECu).
Toho Cadeta napájí samostatnýma AA článkama nebo sletovaným packem?
m.s.: vím, kam míříš. Samostatný AA. Ale ten Cadet při ztrátě napájení pískne než se vybijou kondenzátory. A nikdy se mi nestalo, že by při výpadku napájení vysílače šlo nějaké servo na doraz.
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
Tadyty vysílačky jako Cadet nejsou komplikovaný na napájení AA. To je jenom u Turnigy.
Pro aptor181
Jestli zvládáš Betu jak píšeš, potom podle mě záleží na velikosti. Pokud to bude mrňavá mrcha tak to bude horší. Pokud to bude větší mež metr a dobrý model akrobata , tak s menšími výchylkami absolutně bez problémů.
Jestli zvládáš Betu jak píšeš, potom podle mě záleží na velikosti. Pokud to bude mrňavá mrcha tak to bude horší. Pokud to bude větší mež metr a dobrý model akrobata , tak s menšími výchylkami absolutně bez problémů.
Mrkvak píše:Ne, toho bych si všiml.
Onehdy jsem měl pád od nefunkční výškovky a příčinou byl uvolněný bowden k výškovce. Prostě se časem poškodilo jeho vlepení do trupu a při silném přitažení místo aby výškovka zabrala, tak se bowden vyhnul z trupu.
raptor181 píše:Zdravím, chtěl bych vědět váš názor. Jak je podle vás Beta vhodná pro výuku létání pro mnohem náročnější modely? Například ten kdo bez problému ovládá Betu (přistane přesně tam kde chce, zvládá i akrobacii - přemet, obrácený přemet, výkrut, let na zádech a zatím ani jeden pád) má šanci podle vás zvládnout řekněme 8cmm dolnoplošník žhavíka? Nebo je to přece jen moc velký rozdíl? Dík za odpovědi.
Já osobně si myslím, že to, že to někomu jde s Betou, ještě neznamená vůbec nic.
Ano, je velmi pravděpodobné, že dotyčný zvládne i náročnější model, ale já osobně bych doporučil si náročnější kategorii letadel nejdříve osahat na něčem jednodušším (viz třeba můj inzerát na F6F Hellcat na Aukru - i když 8ccm žhavík to rozhodně ani zdaleka není). Nicméně letový projev je něco uplně jiného, reakce na kormidla je naprosto jiná (stejné zůstává jen vpravo-vlevo-nahoru-dolů), rychlost letu je diametrálně odlišná, čas na reakci je kratší a nervozita z přistání je taky jiná.
Ale je to jen můj názor. Já bych neukusoval tak velkej krajíc.
syr píše:Mrkvak píše:Ne, toho bych si všiml.
Onehdy jsem měl pád od nefunkční výškovky a příčinou byl uvolněný bowden k výškovce. Prostě se časem poškodilo jeho vlepení do trupu a při silném přitažení místo aby výškovka zabrala, tak se bowden vyhnul z trupu.
A vsimnul si toho az v garazi kdyz to bylo na nekolik kusu
http://rc.sklenik.net/fotky/cizi/Syr/im ... style=html
L
Multiplex MiniMAG Hacker FreeBEE Hacker MIG3 Hacker EXTRA 330 Multiplex XENO MsComposite MaxiSWIFT
raptor181 píše:Zdravím, chtěl bych vědět váš názor. Jak je podle vás Beta vhodná pro výuku létání pro mnohem náročnější modely? Například ten kdo bez problému ovládá Betu (přistane přesně tam kde chce, zvládá i akrobacii - přemet, obrácený přemet, výkrut, let na zádech a zatím ani jeden pád) má šanci podle vás zvládnout řekněme 8cmm dolnoplošník žhavíka? Nebo je to přece jen moc velký rozdíl? Dík za odpovědi.
Urcite bych sel do neceho bublinateho.
Minimalne z duvodu ze si na tom budes zkouset vsechno mozne a je pak sance rozbiti radove vetsi.
Ja postoupil z MiniMAGa (coz je hornoplosnik trener) na MIG3 80cm a je to sakra rozdil - peklo na zemi.
Minimalni rozdil mezi minimalkou a maximalni rychlosti pro pristani - mockrat jsem ho rozbil.
Pak jsem sel na Extru 330 (akrobat 1,1m 450g 400W) a byl jsem extremne prekvapeny a spokojeny jak umi krasne pomalu litat kdyz clovek chce.
Tu jsem samozrejme taky nekolikrat rozbil ale to uz je tim ze si clovek troufa vic a vic a prulet v metru nad zemi na zadech
to uz si clovek opravdu nesmi spest packy.
Pokud chce clovek trenovat nejakou vyssi akrobacii tak co do letovych vlastnosti jsou neprekonatelne deskove stredoplochy.
Maketari prominou - ano nic extra k pokoukani ale lita to.
L
Multiplex MiniMAG Hacker FreeBEE Hacker MIG3 Hacker EXTRA 330 Multiplex XENO MsComposite MaxiSWIFT
Podle mě je to velkej rozdíl ale jestly pořádně zatrénuješ na simulátoru tak si myslím že se to dá zvládnout.
Já chci na jaře taky přejít na vyší stupen a řešim stejnej problém jako ty.
yupee píše:syr píše:Onehdy jsem měl pád od nefunkční výškovky a příčinou byl uvolněný bowden k výškovce. Prostě se časem poškodilo jeho vlepení do trupu a při silném přitažení místo aby výškovka zabrala, tak se bowden vyhnul z trupu.
A vsimnul si toho az v garazi kdyz to bylo na nekolik kusu
http://rc.sklenik.net/fotky/cizi/Syr/im ... style=html
L
Ne, ne, tohle je 1. velka havarie po tom, co jsem ji nechal zaletet z dohledu za strechy domu pri nataceni v nizky vysce
Po zminovane havarii se odlomila pulka vyskovky, oblouk za motorem, nalomilo kridlo a pochroumal cumak. Nasledne byl uspesne vyvaren v plechovem kyblu varici vody a drobne sramy zahlazeny parocisticem.
včera jsem si šel odpoledne zalítat a ze začátku to bylo docela v pohodě akorát foukal trochu vítr. A ten se dal zvládnout, ale asi po 20 minutách když jsem byl asi 150 metru vysoko začal foukat silnej nárazovej vítr. Betu jsem dostal s námahou dolu a přistál jsem nakonec v pohodě. Co děláte vy přitakovýhle situaci taky letíte hned k zemi nebo to risknete a pokračujete v letu?
pro syr
Myslím. že se jedná o parádní opravu. Je potřeba ocenit Tvoji pečlivou práci. Ta "husí kůže" po ošetření v horké vodě se dá dost vyhladit ještě za tepla.
Myslím. že se jedná o parádní opravu. Je potřeba ocenit Tvoji pečlivou práci. Ta "husí kůže" po ošetření v horké vodě se dá dost vyhladit ještě za tepla.