Beta 1400 - stavba
Re: Beta 1400 - stavba
Ti, co mají Spektrum to řeší tak, že koupí RC soupravu s přijíímačem a satelitem origo a pak dokupují jenom ORANGE. Ten origo see sat. dávaj do jejich nejlepšího letadla.
Zdravím, už se vám někdy stalo, že se vám uvolnil motor? Mě už jo, tak by mě zajímalo kolika šrouby je tam motor připevněn. Nevíte někdo? Dík.
raptor181 píše:Zdravím, už se vám někdy stalo, že se vám uvolnil motor? Mě už jo, tak by mě zajímalo kolika šrouby je tam motor připevněn. Nevíte někdo? Dík.
http://rc.sklenik.net/fotky/cizi/Syr/im ... style=html
Tohle je nase mirne modifikovana konstrukce.
2 imbusy a perovky proti vytreseni.
L
Multiplex MiniMAG Hacker FreeBEE Hacker MIG3 Hacker EXTRA 330 Multiplex XENO MsComposite MaxiSWIFT
yupee píše:raptor181 píše:Zdravím, už se vám někdy stalo, že se vám uvolnil motor? Mě už jo, tak by mě zajímalo kolika šrouby je tam motor připevněn. Nevíte někdo? Dík.
http://rc.sklenik.net/fotky/cizi/Syr/im ... style=html
Tohle je nase mirne modifikovana konstrukce.
2 imbusy a perovky proti vytreseni.
L
já mám ale tu 3 generaci bety a tam je to upevnění úplně jinak.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Mně se to stalo: pomohlo zalití Purexem (pozor aby se motor nedostal na cívku!!!)
Tak jsem dneska koukal na tu bratrovu havárku foto. Krom toho to odneslo to servo směrovky a vnější obal baterky. Vyšťoural jsem od něj další informace - údajně přešla z vodorovného do střemhlavého letu z ničeho nic a vybrat se mu to nepodařilo. Sice ji měl na páčkách asi popáté, ale nevěřím, že by udělal takovou chybu. Rádio (setový Cadet 4) je OK, dneska jsem kontroloval dosah 35-40m na snížený výkon za ne úplně ideálních podmínek (Rx na kovovém parapetu, částečně zakrytý výhled), na plný mě to přestalo bavit po 200m a ten den kdy s tím spadl lítal i dál. Vnější rušení to taky skoro určitě nebylo (měl jsem o takových 50m vedle Alphu a bez problému).
Jediné, co mě napadá, je přehřátí/přetížení BECu (alespoň regl v Alphě má zvlášť 7805 jako BEC a zvlášť pro napájení vlastní elektroniky) a následně kdovíco. Ten regl tam je jen tak volně položený/přilepený zevnitř trupu, pokud vím bez větracích otvorů. Během týdne otestuju (a zkusím vyloučit) tuhle možnost. Nemá prosím někdo ještě jiný tip na závadu? Díky
Jediné, co mě napadá, je přehřátí/přetížení BECu (alespoň regl v Alphě má zvlášť 7805 jako BEC a zvlášť pro napájení vlastní elektroniky) a následně kdovíco. Ten regl tam je jen tak volně položený/přilepený zevnitř trupu, pokud vím bez větracích otvorů. Během týdne otestuju (a zkusím vyloučit) tuhle možnost. Nemá prosím někdo ještě jiný tip na závadu? Díky
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Nepraskla páka výškovky? 
Pajas píše:No, já nejsem odborník. Anténa má bejt rovnoběžně s anténou vysílače a jakmile se model nějak natočí, tak zapracuje satelitní přijímač. Ten totiž dáváme do modelu tak, že jeho antény jsou kolmé k anténám přijímače. Takže jakmile je model v pozici, kdy by eventuálně mohlo dojít ke ztrátě signálu, tak začne přijímat satelitní přijímač. To je ale silně teoretické, moc často se to asi nestává, ale samozřejmě když už satelit, tak ho tam dát.
jestli si dobře pamatuju i v návaodu je napsáno, že oholené konce antény mají být v letadle umístěny kolmo k sobě a s nějakým odstupem od sebe.. jinak já lítám prozatím se vším v zákludu SETu a dosah zatím OK
Turnigy T9x-Frsky Open9x, Beta 1400 v3.0, Mustang P-51 EPP
raptor181 píše:Zdravím, už se vám někdy stalo, že se vám uvolnil motor? Mě už jo, tak by mě zajímalo kolika šrouby je tam motor připevněn. Nevíte někdo? Dík.
ahoj, už se mi to stalo, dával jsem to za vinu tvrdšímu pádu... jinak byla docela rychlá oprava. Mám taky verzi 3, odřízl jsem kopuli, která zakrývá motor a pak jde vše dobře utáhnout. Jsou tam 4 šrouby. Mě osobně dva už vypadli do trupu a já přemýšlel, kde se ty šroubky tam mohli vzít
Turnigy T9x-Frsky Open9x, Beta 1400 v3.0, Mustang P-51 EPP
Mrkvak píše:Tak jsem dneska koukal na tu bratrovu havárku foto. Krom toho to odneslo to servo směrovky
Jestli máš v poho krabičku, tak ho zkus rozdělat, stalo se mi to se servem Robbe, kdy mi éro zatleskalo z důvodu mé neopatrnost, letělo to střemhlav dolů a přitáhnout > už mě to nikdy nenapadne. Éro spadlo asi z 30 metrů jako puma na zem a servo se nehejbalo a bylo slyšet, jak se tam točí motor. Tak to zkus rozdělat, třeba máš posunutej motor trochu.
Pajas píše:Mrkvak píše:Tak jsem dneska koukal na tu bratrovu havárku foto. Krom toho to odneslo to servo směrovky
Jestli máš v poho krabičku, tak ho zkus rozdělat, stalo se mi to se servem Robbe, kdy mi éro zatleskalo z důvodu mé neopatrnost, letělo to střemhlav dolů a přitáhnout > už mě to nikdy nenapadne. Éro spadlo asi z 30 metrů jako puma na zem a servo se nehejbalo a bylo slyšet, jak se tam točí motor. Tak to zkus rozdělat, třeba máš posunutej motor trochu.
U techto cinsky serv "za $2.99" se casto ocese prvni prevod.
Pokud mas stesti a je tam neco "kompatibilni" s HXT500/HXT900 muzes koupit nahradni kola
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4950
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4951
Mohu doporucit tohle
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9392
L
Multiplex MiniMAG Hacker FreeBEE Hacker MIG3 Hacker EXTRA 330 Multiplex XENO MsComposite MaxiSWIFT
Nejdůležitější je ale dle mého názoru dát letadlo do kupy a pak přemešlet co se servama.
Pajas píše:Nejdůležitější je ale dle mého názoru dát letadlo do kupy a pak přemešlet co se servama.
No pokud hodlas neco nakupovat v Cine tak mas od objednani spoustu casu na opravy draku
L
Ale je možné, že letadlo bude třeba kompikované opravit podle té fotky. Samozřžejmě pokud si je dotyčný jistý, že to opraví, tak proč ne.