nejlepsi letadlo pro zacatecnika

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Drondys

Re: nejlepsi letadlo pro zacatecnika

#46 Příspěvek od Drondys »

Vykašlete se na ty poznámky a dohady OFF TOPIC. Když tak si to vyřiďte přes SZ.
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od honzajs »

To Zdendys: jo, přesně toho
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
pert
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od pert »

http://www.jr-models.cz/index.php
S timhle se nauci i opice. Neni to ferrari, spis zigulik ale je to nezaludny. Pozdejsi vytuneni je mozne.

NAKU - nenaučí. Měl jsem, tedy ještě mám jednoho takového "rádoby pilota" kterému hlídám ruce a letadlo. A tohle bylo ještě docela rychlé. Tak jsem po známých sehnal tohle éro http://www.reichard.cz/eshop/product_info.php?cPath=28_32&products_id=2186 a ten můj začátečník si ho nemůže vynachválit. Dokonce to leze ochotně i ve stoupáku.
zdekar

#49 Příspěvek od zdekar »

zdendys píše:Mimochodem, neporadil by mi někdo, kdy mám dát výškovku doleva a kdy doprava, aby mi ero letělo.
Furt mi totiž padá a nevím si rady...

V prvním kroku zruš ten nožák, ve kterém letíš a vyrovnej letadlo do vodorovné polohy. Pak výškovku směřuj nahoru (páčku mírně k sobě) a co nejdřív přistaň než to rozbiješ ;-)

Jinak taky bych doporučil na začátek WildHawka, EasyStara a dalších pár letadel, který máme uvedené na stránkách, ale odkaz sem dát nemůžu, abych neporušil pravidla. :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Nakadah »

A co Free Bee od FreeAiru? http://www.freeair.cz/freeaircz/index.p ... &Itemid=53

Ted to tady mam doma, budu to stavet na zakazku pro jednoho co se uci. Videl sem mensi Lazy Bee litat a prislo mi to strasne hodne. Nak
Drondys

#51 Příspěvek od Drondys »

Nakadah píše:A co Free Bee od FreeAiru? http://www.freeair.cz/freeaircz/index.p ... &Itemid=53

Ted to tady mam doma, budu to stavet na zakazku pro jednoho co se uci. Videl sem mensi Lazy Bee litat a prislo mi to strasne hodne. Nak

Ano Free Bee to by taky šlo i když je tam motor vpředu. Free Bee je model, se kterým se dá létat snad nejpomaleji ze všech díky hodně nízkému plošnému zatížení a je i dost stabilní.
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od honzajs »

EasyStar u Pelikána je za dobrou cenu a pak se tu diskutuje o SkyClimber
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od darth.hokro »

za Fre Bee či Lazy Bee dám ruku do ohně že je to hodné éro, stavěl jsem nedávno dvě z depronu. Jednu pro kolegu začátečníka a krásně se na ní naučil. Je teda fakt že už delší dobu lítá heliny, tak nějaký cit v rukou už má :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
m.s.

#54 Příspěvek od m.s. »

honzajs píše:EasyStar u Pelikána je za dobrou cenu a pak se tu diskutuje o SkyClimber

Duvod slevy ES je nasnadě. Otázka zda se vyplatí počkat.

http://www.multiplex-rc.de/en/home.html

EasyStar II incorporates many improvements.

What’s new?
Powerful brushless motor - three times the power of the EasyStar I
Folding propeller for reduced drag when gliding
Easily detachable tailplane for convenient transport
Prepared for ailerons (everything included in the set, apart from the two servos) Large internal compartment - plenty of space for a large LiPo flight pack
Deliverystart is Dezember

... ale video nic moc, z letu je tam sotva desetina
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TPRM2RRwYIA
georgesandall

#55 Příspěvek od georgesandall »

Tak patrně mohu přispět se svoji troškou do mlýna, od mala jsem chtěl něco RC,..no dostal jsem se k tomu až teď lehce po pětačtyřicítce,... Naštesti jsem se seznámil se slušným modelářem a sním prošel první kroky. Bláhově jsem toužil po vrtulníku,..koupil jsem 450HK spolu s DX6i a simem Px,....začal na simu trénovat, dopadlo to tak,.že sim jakž takž, ovšem po pokudech uřídit vrtas (stále na simu) jsem zkusil letadlo a připadalo mi to o dost jednoudšší. Po té kolega zkusil svůj vrťas a havaroval po 20s, svůj jsem s hrůzou prodal a koupil olétaneho pěnového Pipera 1200 mmm, SVKM elektro za 1500Kč. propojil se s kolegou a po cca 4 letech už sám létal včetně přistání (samo není přistání jako přistání, ovšem stále se praxí zdokonaluji a jak říkám,..nahoru můžeš,..dolů musíš ),...prozatím mé pokusy odnesla jen vrtule...samozřejmě sem tam semi splaší páčky ale zatím to vždy ustál,.. :-). Během měsíce jsem se otrkal zakoupil ještě epo Christen Eagle 850mm na blbnutí, také ojetý za 1600kč,...a zatím po cca 5 letech se s ním sžívám,..a zkouším co to umí a co umím já (zatím vítězí, ale doposud bez nehody),... Během zimy budu trénovat na simu figury,... Shrnu,... Piper na začátek moc spokojený (vydrží hodně a odpružený bytelný podvozek dost zachránil, klidné hodné letadlo) a asi si ho z nostalgie nechám, Co dál to je na každým, já koukám po Beaver od HVP 1900,... ale jedno je jisté,... dobrý simulátor hodně ušetří, naučí a bude určo dobrý na trénování fičur ,... a hlavní a nejdůležitější, chce to někoho zkušeného,... létání na ,,pupeční šnůře" jak jsme to nazvali mi hodně pomohlo,...a zkušenosti okolo modelařiny také (třeba koupě Dx6i namísto setovky, seřízení, zalétnutí, rady a pod...). Tímto děkuji, dnes mohu říci, že již svému kamarádovi Petrovi H. za trpělivost a vydatnou pomoc a letu zdar.
komarek.lukas

#56 Příspěvek od komarek.lukas »

skoda,ze bydlis tak daleko-rad bych si Te podal!!![/quote]

mam se Ti za tuto vetu omluvit,takze:omlouvam se
komarek.lukas

#57 Příspěvek od komarek.lukas »

mate tu nekdo zusenosti s vetronem Easy Glider rozpětí: 1800 mm ,mam moznost ho mit za 1500kc,dekuji.
Lněnička
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Lněnička »

KomárkuLukáši,
jestli chceš nějaký ovládaný kluzák, třeba i s motorem, tak se přihlas. Jsou tu alespoň dva u mne a už je nebudu používat. Jedná se o velikosti 1,8 až 2,5 m.
Dostaneš k nim potřebné instrukce, abys´nezakopl hned na začátku.
J.Lněnička
komarek.lukas

#59 Příspěvek od komarek.lukas »

tak to by bylo super,radeji 1,8m rozpeti i s motorem,kdyz tak mi napiste cenu a vybaveni atd.dekuji
komarek.lukas

#60 Příspěvek od komarek.lukas »

Lněnička píše:KomárkuLukáši,
jestli chceš nějaký ovládaný kluzák, třeba i s motorem, tak se přihlas. Jsou tu alespoň dva u mne a už je nebudu používat. Jedná se o velikosti 1,8 až 2,5 m.
Dostaneš k nim potřebné instrukce, abys´nezakopl hned na začátku.
J.Lněnička

tak to by bylo super,radeji 1,8m rozpeti i s motorem,kdyz tak mi napiste cenu a vybaveni atd.dekuji
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“