nejlepsi letadlo pro zacatecnika
-
komarek.lukas
nejlepsi letadlo pro zacatecnika
muze mi nekdo pomoc pri vyberu letadla pro zacatecnika.Jeden model uz sice mam (Xtra 300),ale zde mi bylo receno,ze to neni zrovna moc vhodny letadlo do zacatku.
Re: nejlepsi letadlo pro zacatecnika
komarek.lukas píše:muze mi nekdo pomoc pri vyberu letadla pro zacatecnika.Jeden model uz sice mam (Xtra 300),ale zde mi bylo receno,ze to neni zrovna moc vhodny letadlo do zacatku.
Nejlepším modelem pro začátečníka je EasyStar. Pelikán má zrovna v akci stavebnici EasyStara za litr viz tento odkaz. Mrkni na seznam prodejců viz tento odkaz. Cena uvedená u Pelikána je už malobchodní pro koncového zákazníka tj. za tu si to můžeš objednat u některého z těch prodejců v seznamu podle toho, kterého máš nejblíž.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 20.10.2011 17:48, celkem upraveno 1 x.
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
Hodně se dozvíš i zde :
viewtopic.php?f=16&t=42835
viewtopic.php?f=16&t=42835
Naposledy upravil(a) Standapass dne čtv 20.10.2011 19:15, celkem upraveno 1 x.
HTC evo3d
-
komarek.lukas
Drondys píše:komarek.lukas píše:muze mi nekdo pomoc pri vyberu letadla pro zacatecnika.Jeden model uz sice mam (Xtra 300),ale zde mi bylo receno,ze to neni zrovna moc vhodny letadlo do zacatku.
Nejlepším modelem pro začátečníka je EasyStar. Pelikán má zrovna v akci stavebnici EasyStara za litr viz tento odkaz. Mrkni na seznam prodejců viz tento odkaz. Cena uvedená u Pelikána je už malobchodní pro koncového zákazníka tj. za tu si to můžeš objednat u některého z těch prodejců v seznamu podle toho, kterého máš nejblíž.
Ta cena je za kompetni set?
No tak jestli to letadlo už máš koupené tak myslím není důvod kupovat k tomu další a naučit se létat s tímto. nedoporučuje se začátečníkům protože je akrobat, ale na začátek je asi lepší spíš nějaký hornoplošník co tu doporučují a hodně chválí je například Beta 1400. Pokud jsi ochotný ty peníze za to dát tak ti to doporučím jako éro pro začátečníka. Ale jak jsem se zde už zmínil podle mě to nemá smysl kupovat druhé letadlo na naučení pokud už jedno máš
Drondys píše:Nejlepším modelem pro začátečníka je EasyStar. Pelikán má zrovna v akci stavebnici EasyStara za litr viz tento odkaz. Mrkni na seznam prodejců viz tento odkaz. Cena uvedená u Pelikána je už malobchodní pro koncového zákazníka tj. za tu si to můžeš objednat u některého z těch prodejců v seznamu podle toho, kterého máš nejblíž.
komarek lukas píše:Ta cena je za kompetni set?
Pokud umíš dobře číst tak jen za model http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=2187#4
jinak by bylo v úvahu dobré nějaké samokřídlo
-
komarek.lukas
paplik píše:No tak jestli to letadlo už máš koupené tak myslím není důvod kupovat k tomu další a naučit se létat s tímto. nedoporučuje se začátečníkům protože je akrobat, ale na začátek je asi lepší spíš nějaký hornoplošník co tu doporučují a hodně chválí je například Beta 1400. Pokud jsi ochotný ty peníze za to dát tak ti to doporučím jako éro pro začátečníka. Ale jak jsem se zde už zmínil podle mě to nemá smysl kupovat druhé letadlo na naučení pokud už jedno máš
to mas sice pravdu,ale ten muj model je ke vsemu hrozne lehky,takze i pri mensim vetru je pro me slozitejsi ho udrzet v klidu.Proto sem myslel si poridit radeji neco klidnejsiho s vetsim rozpetim.
-
komarek.lukas
komarek lukas píše:Ta cena je za kompetni set?
Pokud umíš dobře číst tak jen za model http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=2187#4
jinak by bylo v úvahu dobré nějaké samokřídlo[/quote]
musis me omluvit jsem zacatecnik a nevim co je samokridlo
komarek.lukas píše:Ta cena je za kompetni set?
Zřejmě ses na to vůbec nepodíval a nebo ses ani neobtěžoval si to tam přečíst, protože je to tam napsáno viz citace.
Stavebnice obsahuje výlisky trupu, křídla a ocasních ploch z ELAPORu, motor Permax 400/6V s vrtulí, příslušenství potřebné pro dokončení modelu a aršík samolepek.
Ta cena je tedy za model s motorem a vrtulí. Stačí dokoupit regulátor, dvě serva a baterku (k ní můžeš použít nabíječku co už máš) a navíc buď použít Rx/Tx pokud nějaký vhodný co by se dal použít už máš a nebo nějaký dokoupit.
Z tohoto pohledu je to výhodná koupě, protože si zbytek můžeš dokoupit v závislosti na tom co od toho čekáš a kolik do to chceš dát peněz tj. pokud chceš co nejvíce ušetřit tak si můžeš toho EasyStara dovybavit klidně i tak, že tě to ve výsledku vyjde levněji než třeba kompletní nový set Beta 1400 RTF 2,4GHz a přitom to bude pořád o něco lepší model než ta Beta.
Lukáši ta cena za EasyStar je jen holý model + motor. Musel bys dokoupit regulátor, akumulátor, serva, vysílač a přijímač. Dále budeš potřebovat nabíječku. Já osobně bych Ti radil koupit celý set na př. Beta 1400 RTF. Cena se pohybuje okolo 3700 Kč a za to v ní máš všechno potřebné, stačí jen nabít aku a koupit baterky nebo AA akumulátory do vysílačky a můžeš s někým trochu zkušeným jít na plac. Nakonec podívej se na odkaz Drondyse, pokud půjdeš dál v odkazu tak je tam i doporučené vybavení a jistě na toto vybavení následně najdeš i ceny. Na naučení se lítat je model s tlačným motorem podle mne ideální. Já osobně jsem si jako prvý model koupil ASW 15, rovněž RTF, málem jsem šel od toho. Bylo mě modelu líto jak jsem s ním několikrát práskl o zem. Na radu zkušenějšího jsem si koupil Wild Hawk s tím, že to bude otloukánek na naučení se lítat. A to se po několika měsících povedlo a dnes si s ASW užívám. Akorát se mě nedaří přistát s ním u nohy, nějak mě chybí ten správný odhad.
To nevadí že to nevíš
já to taky někdy nevěděl ale od tohoto je tu tento server pokud nejsi nějaký bohatý zámožný modelář jak já tak asi šetříme co jde....a pak přichází na řadu Čína
No samokřídlo je letadlo které nemá trup ani výškovku a ovládá se jen dvouma křidélkama.
viz třeba toto http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11440__Combat_Slope_Soaring_Wing_EPP_Foam_CF_tube_Kit.html je to z epp a k tomu serva aj motor na začátek velmi dobré a v číně , kdybys sis to objednal tak tě to vyjde s poštovným dohromady asi na 500 Kč. Moc mě to pokoušelo to koupit ale pak jsem si vzpomenul že mám na skříni hotové Tracy.
No samokřídlo je letadlo které nemá trup ani výškovku a ovládá se jen dvouma křidélkama.
viz třeba toto http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11440__Combat_Slope_Soaring_Wing_EPP_Foam_CF_tube_Kit.html je to z epp a k tomu serva aj motor na začátek velmi dobré a v číně , kdybys sis to objednal tak tě to vyjde s poštovným dohromady asi na 500 Kč. Moc mě to pokoušelo to koupit ale pak jsem si vzpomenul že mám na skříni hotové Tracy.
Nabíječku můžeš použít klidně tu, kterou už máš. Časem si můžeš dokoupit lepší. V setu Bety kvalitnější nabíječku stejně nedostaneš. Nějaké levné vybavení do EasyStara ti tady můžu napsat jestli o to máš vůbec zájem, ale už teď mohu konstatovat, že to vyjde levněji než ta Beta v setu.
Do samokřídla se zatím jako začátečník nepouštěj. Není to ani zdaleka tak stabilní jako EasyStar.
Doporučil bych to asi v tomto pořadí:
1. Nejprve se naučit co nejlépe zvládat model obecně na EasyStaru.
2. Pak zkusit třeba Toro 900 (samokřídlo).
3. Pak pokračovat v Xtra 300 (začít s akrobacií).
Do samokřídla se zatím jako začátečník nepouštěj. Není to ani zdaleka tak stabilní jako EasyStar.
1. Nejprve se naučit co nejlépe zvládat model obecně na EasyStaru.
-
komarek.lukas
Drondys píše:Nabíječku můžeš použít klidně tu, kterou už máš. Časem si můžeš dokoupit lepší. V setu Bety kvalitnější nabíječku stejně nedostaneš. Nějaké levné vybavení do EasyStara ti tady můžu napsat jestli o to máš vůbec zájem, ale už teď mohu konstatovat, že to vyjde levněji než ta Beta v setu.
1. Nejprve se naučit co njelépe na EasyStaru.
urcite mam zajem o nejake to vybavenicko,predem moc dekuji
kokos chlape ved uz si to tu raz riesil...co chces pocut..??ze upilotujes hned extru,? hned ju rozbijes a tak isto kazde lietdlo ked to bude brat takto..zakladas temy ktore sa tu opakuju...skus pouzit HLADAJ.. 
-
komarek.lukas
simonic80 píše:kokos chlape ved uz si to tu raz riesil...co chces pocut..??ze upilotujes hned extru,? hned ju rozbijes a tak isto kazde lietdlo ked to bude brat takto..zakladas temy ktore sa tu opakuju...skus pouzit HLADAJ..
Jestli umis cist,tak sem pouzil nove tema-vhodny letadlo pro zacatek-takze fakt nevim co Ti na tom vadi.Rad bych se neco dozvedel o rc modelarine a proto nemam cas ani naladu resit takovy hlouposti!!!